Aapeli Alanen ratkaisijana Itävallassa – ”Oli tärkeä ja maukas voitto”

1.11.2021 09:15 Aapeli Alanen oli St. Pöltenin sankari Itävallan liigassa upottamalla voittoheiton sisään viime sekunnilla. Aatu Kivimäen vahvat edesottamukset saivat jatkoa ja lisäksi Elias Valtonen, Edon Maxhuni, Murphyn veljekset sekä Shawn Hopkins ylsivät kaksinumeroisille.

Aapeli Alanen otti sankarin viitan Itävallassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alanen oli St. Pöltenin ykkösnimi kun hän heitti voittokolmosen sisään viimeisellä sekunnilla 80-78 (35-43)-voitossa Vienna DC Timberwolvesia vastaan. Alanen pommitti 21 pistettä ja koristeli tilastojaan vielä kahdeksalla levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla. Voitto oli samalla St. Pöltenille kauden ensimmäinen.

- Oli tärkeä ja maukas voitto. Timberwolves aloitti superhyvin ja heitti käytännössä kaiken sisään ensimmäisellä puoliskolla. Olimme ensimmäisen neljänneksen jälkeen melkein 20 pistettä miinuksella. Pikkuhiljaa saimme oman pelimme kulkemaan paremmin. Menimme paikkapuolustukseen, ja sitä kautta saimme stoppeja joista pääsimme juoksemaan kenttää. Itsellä meni pelin alussa heitot ohi, mutta onneksi toisella puoliskolla alkoi osua. Viimeinen jakso oli tasaista vääntöä, mutta onneksi lopussa heitimme pari aika kovaa kolkkia sisään millä sitten lopuksi saimme voiton kotiin, Alanen analysoi ottelua.

Omasta ratkaisuheitostaan hän oli mielissään.

- Hyvät fiilikset tietenkin. Kaksi ensimmäistä peliä heitot ovat kolisseet rautoihin, niin lämmittäähän se mieltä heittää voittoheitto sisään, Alanen jatkoi.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Baskets Bonn otti kauden neljännen voittonsa kaatamalla Niners Chemnitzin 76-67 (25-29).
Ottelutilastot

Aatu Kivimäen loisto-otteet Saksassa saivat jatkoa, kun hän heitti 18 pistettä, otti neljä levypalloa, syötti viidesti ja nappasi hatuiksi vielä neljä riistoa, kun Tigers Tübingenin hieno alkukausi sai jatkoa 85-75 (42-36)-voitolla Karlsruhe Lionsista. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on nyt sarjassa toisena viiden voiton ja kahden tappion saldolla.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Teneriffa nousi 84-81 (38-42)-voittoon Obradoirosta. Teneriffa oli ottelussa pariin otteeseen köysissä, mutta ratkaisi voiton viimeisellä sekunnilla, kun Kyle Wiltjer pussitti Sasu Salinin syötöstä voittokorin. Salin sai tilastoihinsa kaksi pistettä, yhden levypallon ja neljä syöttöä. Emir Sulejmanovic kokosi kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Teneriffalla on nyt viisi voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtonen oli jälleen vireessä 13 pisteellä, kuudella levypallolla ja syötöllä, kun Manresa voitti Bilbaon 87-79 (45-40). Manresa on voittanut puolet kahdeksasta ottelustaan.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi Ranskan liigassa jatkui 83-76 (39-33)-voitolla Pau-Lacq-Orthezista. Voitto oli Strasbourgille kolmas viidestä pelistä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sablesin vaikea alkukausi sai jatkoa, kun se hävisi Cergy Pontoiselle 63-68. Dolenc kasasi viisi pistettä ja neljä levypalloa. Les Sablesilla on kaksi voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Heroes Den Boschin puhdas tili säilyi Belgian liigassa 93-78 (49-29)-voitolla Aris Leeuwardenista. Edon Maxhuni tilastoi 13 pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja kolme riistoa.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Sopot hävisi Slask Wroclawille 67-77 (38-33). Lindbomille kirjattiin seitsemän pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Erik ja Alex Murphyn Fukushima Firebonds putosi Japanin cupista hävitessään Levanga Hokkaidolle 76-92 (33-43). Murphyt olivat joukkueensa parhaimmistoa, kun Erik tilastoi 12 pistettä, viisi levypalloa ja syötön Alexin kompatessa 11 pisteen, kahdeksan levypallon, kolmen syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkins heitti Stjarnanille 12 pistettä ja sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin, kun Thor AK kaatui numeroin 94-68 (37-34). Stjarnanilla on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
Ottelutilastot
 

Metro Areena täyttyy jälleen ulvovista susifaneista, kun Susijengi aloittaa MM-karsinnat marraskuussa. Torstaina 25.11. joukkue lähtee ryöstöretkelle länsinaapuri Ruotsiin, mutta palaa kotikentälle sunnuntaina 28.11., kun se isännöi kivikovaa Kroatiaa. Parhaat paikat kotiotteluun myydään nyt! Liput >>

 
26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.9.2022 20:18 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Saksan Bundesliigassa

Päättyneenä kesänä Susijengin paidassa MM-karsinnoissa ja EM-kisoissa säväyttänyt Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 24, jatkaa uraansa Saksan korkeimmalla sarjatasolla. Viime kaudella Hollannin mestarina palkitun Maxhunin on kiinnittänyt riveihinsä Crailsheim Merlins, joka ylsi viime kaudella Saksan cupin hopeasijalle.

22.9.2022 10:37 Susijengi

Topias Palmi Romaniaan Shawn Hopkinsin joukkuetoveriksi

Romanian liigassa ja FIBA Europe Cupissa nähdään tulevalla kaudella ”suomalaisjoukkue”, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja historiallisissa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa pelannut Topias Palmi, 196 cm ja 28 vuotta, siirtyy SCMU Craiovaan jo aiemmin seuraan sopimuksen tehneen Shawn Hopkinsin joukkuetoveriksi.

4.9.2022 11:49 Susijengi

Kaupalle vahvistus: Lauri Markkanen siirtyy Utah Jazziin

Susijengin syömähammas ja Suomi-koriksen ykköstähti Lauri Markkanen, 213 cm ja 25 vuotta, siirtyy pelaajakaupassa Cleveland Cavaliersista Utah Jazziin. Jazzissa pitkään pelanneen Donovan Mitchellin ympärille rakennettu kauppa vie Markkasen Utahiin yhdessä Collin Sextonin, Ochair Agbajin ja kolmen ensimmäisen kierroksen varauksen kanssa.

22.8.2022 13:44 Susijengi

Korisliigan MVP Remu Raitanen siirtyy Espanjaan

Keväällä 2022 Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi nimetty ToPo Juniorien kasvatti ja Susijengin nuoren sukupolven heittokone Remu Raitanen, 206 cm ja 25 vuotta, on solminut ensimmäisen ulkomaiden ammattilaissopimuksensa. Raitasen uusi työnantaja on Espanjan kakkosliigaan (LEB Gold) viime keväänä kohonnut Albacete Basket.

4.8.2022 08:12 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin ura jatkuu Romaniassa

Kansainvälisen ammattilaisuransa Islannin liigasta kaudella 2021–22 aloittanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 27, siirtyy ensi kaudeksi Romaniaan. 195-senttinen Hopkins on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Romanian liigaa ja FIBA Europe Cupin karsintoja pelaavan SCM Craiovan kanssa.

29.7.2022 13:27 Susijengi

Alex Murphy siirtyy Japanin pääsarjatasolle

Vuosikymmenen taitteen MM- ja EM-karsintaotteluissa Susijengissä edukseen esiintynyt Alex Murphy, 29, jatkaa uraansa Japanissa. Viime kaudella Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (B2) pelannut Murphy, 206, nousee Japanin liigaan solmittuaan yksivuotisen sopimuksen Levanga Hokkaido Sapporon kanssa.

25.7.2022 14:03 Susijengi

Kreikan mahtiseura AEK Ateena saalisti Alexander Madsenin

Viimeiset kolme vuotta Latvian suurseurassa VEF Riiassa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko Alexander Madsen, 27, siirtyy Kreikkaan. Kahdeksankertainen Kreikan mestari ja neljän vuoden takainen FIBA Mestareiden Liigan voittaja AEK Ateena on solminut yksivuotisen sopimuksen 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

Näytä lisää vastaavia