Aapeli Alanen ratkaisijana Itävallassa – ”Oli tärkeä ja maukas voitto”

1.11.2021 09:15 Aapeli Alanen oli St. Pöltenin sankari Itävallan liigassa upottamalla voittoheiton sisään viime sekunnilla. Aatu Kivimäen vahvat edesottamukset saivat jatkoa ja lisäksi Elias Valtonen, Edon Maxhuni, Murphyn veljekset sekä Shawn Hopkins ylsivät kaksinumeroisille.

Aapeli Alanen otti sankarin viitan Itävallassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alanen oli St. Pöltenin ykkösnimi kun hän heitti voittokolmosen sisään viimeisellä sekunnilla 80-78 (35-43)-voitossa Vienna DC Timberwolvesia vastaan. Alanen pommitti 21 pistettä ja koristeli tilastojaan vielä kahdeksalla levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla. Voitto oli samalla St. Pöltenille kauden ensimmäinen.

- Oli tärkeä ja maukas voitto. Timberwolves aloitti superhyvin ja heitti käytännössä kaiken sisään ensimmäisellä puoliskolla. Olimme ensimmäisen neljänneksen jälkeen melkein 20 pistettä miinuksella. Pikkuhiljaa saimme oman pelimme kulkemaan paremmin. Menimme paikkapuolustukseen, ja sitä kautta saimme stoppeja joista pääsimme juoksemaan kenttää. Itsellä meni pelin alussa heitot ohi, mutta onneksi toisella puoliskolla alkoi osua. Viimeinen jakso oli tasaista vääntöä, mutta onneksi lopussa heitimme pari aika kovaa kolkkia sisään millä sitten lopuksi saimme voiton kotiin, Alanen analysoi ottelua.

Omasta ratkaisuheitostaan hän oli mielissään.

- Hyvät fiilikset tietenkin. Kaksi ensimmäistä peliä heitot ovat kolisseet rautoihin, niin lämmittäähän se mieltä heittää voittoheitto sisään, Alanen jatkoi.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Baskets Bonn otti kauden neljännen voittonsa kaatamalla Niners Chemnitzin 76-67 (25-29).
Ottelutilastot

Aatu Kivimäen loisto-otteet Saksassa saivat jatkoa, kun hän heitti 18 pistettä, otti neljä levypalloa, syötti viidesti ja nappasi hatuiksi vielä neljä riistoa, kun Tigers Tübingenin hieno alkukausi sai jatkoa 85-75 (42-36)-voitolla Karlsruhe Lionsista. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on nyt sarjassa toisena viiden voiton ja kahden tappion saldolla.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Teneriffa nousi 84-81 (38-42)-voittoon Obradoirosta. Teneriffa oli ottelussa pariin otteeseen köysissä, mutta ratkaisi voiton viimeisellä sekunnilla, kun Kyle Wiltjer pussitti Sasu Salinin syötöstä voittokorin. Salin sai tilastoihinsa kaksi pistettä, yhden levypallon ja neljä syöttöä. Emir Sulejmanovic kokosi kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Teneriffalla on nyt viisi voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtonen oli jälleen vireessä 13 pisteellä, kuudella levypallolla ja syötöllä, kun Manresa voitti Bilbaon 87-79 (45-40). Manresa on voittanut puolet kahdeksasta ottelustaan.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi Ranskan liigassa jatkui 83-76 (39-33)-voitolla Pau-Lacq-Orthezista. Voitto oli Strasbourgille kolmas viidestä pelistä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sablesin vaikea alkukausi sai jatkoa, kun se hävisi Cergy Pontoiselle 63-68. Dolenc kasasi viisi pistettä ja neljä levypalloa. Les Sablesilla on kaksi voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Heroes Den Boschin puhdas tili säilyi Belgian liigassa 93-78 (49-29)-voitolla Aris Leeuwardenista. Edon Maxhuni tilastoi 13 pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja kolme riistoa.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Sopot hävisi Slask Wroclawille 67-77 (38-33). Lindbomille kirjattiin seitsemän pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Erik ja Alex Murphyn Fukushima Firebonds putosi Japanin cupista hävitessään Levanga Hokkaidolle 76-92 (33-43). Murphyt olivat joukkueensa parhaimmistoa, kun Erik tilastoi 12 pistettä, viisi levypalloa ja syötön Alexin kompatessa 11 pisteen, kahdeksan levypallon, kolmen syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkins heitti Stjarnanille 12 pistettä ja sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin, kun Thor AK kaatui numeroin 94-68 (37-34). Stjarnanilla on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
Ottelutilastot
 

Metro Areena täyttyy jälleen ulvovista susifaneista, kun Susijengi aloittaa MM-karsinnat marraskuussa. Torstaina 25.11. joukkue lähtee ryöstöretkelle länsinaapuri Ruotsiin, mutta palaa kotikentälle sunnuntaina 28.11., kun se isännöi kivikovaa Kroatiaa. Parhaat paikat kotiotteluun myydään nyt! Liput >>

 
23.11.2021 08:25 NBA

Markkanen palasi 22 pisteen voimin NBA-parketeille – Cavs taipui niukasti Netsille

Lauri Markkanen palasi Cleveland Cavaliersin kokoonpanoon 22 pisteen ja 8 levypallon voimin, kun Cavs hävisi Brooklyn Netsille 117-112 (52-63). Markkanen oli sivussa yhdeksän ottelua NBA:n koronaprotokollan takia.

22.11.2021 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset hyvässä iskussa MM-karsintoihin

Miesten korissarjoissa pelattiin viikonloppuna viimeiset pelit ennen maajoukkuetaukoa. Sasu Salin, Murphyn veljekset, Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc osoittivat hyvää virettä ennen liittymistään Susijengin mukaan.

20.11.2021 06:56 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin Sopot jatkoon FIBA Europe Cupissa

Carl Lindbomin Sopot varmisti jatkopaikkansa FIBA Europe Cupissa. Edon Maxhunin ja Heroes Den Boschin jatkohaaveet sen sijaan kariutuivat.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

15.11.2021 07:51 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Valtonen voiton makuun Espanjassa – Jantusen Oostende jatkaa tappioitta

Viikonlopun otteluissa Sasu Salin ja Elias Valtonen pääsivät tuulettamaan voittoja Espanjan kentillä ja Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä. Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanissa ja Shawn Hopkins merkkautti tupla-tuplan Islannissa.

11.11.2021 10:18 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Elias Valtosen edustama Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Eurokentillä tärkeitä voittoja pääsivät tuulettamaan myös Sasu Salin, Mikael Jantunen sekä Carl Lindbom.

8.11.2021 00:01 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen hieno alkukausi noteerattiin Belgiassa

Mikael Jantunen sai hienon kunnianosoituksen Belgiassa, kun hänet valittiin joukkueensa lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Jantusen johdolla Oostende on aloittanut kautensa tappioitta ja sama meno sai jatkoa viikonloppuna. Susijengiläiset pääsivät muutenkin hyvin voittojen makuun.

3.11.2021 23:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsen säväytti donkillaan – Seppälä ja Dolenc kovassa pistevireessä

Alexander Madsen auttoi vahvalla pelillään VEF Riian avausvoittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc esittivät myös parastaan, mutta Carl Lindbom sekä Edon Maxhuni kokivat viimeisen sekunnin tappiot FIBA Europe Cupissa.

26.10.2021 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen isoissa rooleissa Mestarien liigassa

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen olivat joukkueiden avainpelaajia Mestarien liigassa tiistaina.

25.10.2021 10:37 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä debytoi vahvasti Romaniassa

Ilari Seppälä teki ensiesiintymisensä Romanian liigassa ja pelasi heti vahvasti. Aatu Kivimäki merkkautti Saksassa tupla-tuplan ja Edon Maxhunin Heroes Den Bosch jatkaa puhtaalla pelillä.

23.10.2021 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin joukkue jatkaa puhtaalla pelillä FIBA Europe Cupissa

Heroes Den Bosch otti toisen voittonsa FIBA Europe Cupissa Edon Maxhunin jaellessa peräti kahdeksan syöttöä. Mikael Jantunen sen sijaan ratkaisi Oostendelle voiton Belgiassa.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

18.10.2021 14:09 NBA

Lauri Markkanen viidenteen NBA-kauteensa uusissa vermeissä, Cavaliersin väreissä

NBA:n 75. kausi käynnistyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Cleveland Cavaliers taas aloittavat kautensa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Memphis Grizzliesiä vastaan.

18.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli kovaa voittoa – suomalaisvalmentajat voitokkaina

Sasu Salinin Teneriffa otti kovan päänahan kaataessaan Euroliigajoukkue Baskonian. Hollannissa ja Belgiassa Edon Maxhunin sekä Mikael Jantusen kaudet jatkuivat voittoisina, Japanissa Murphyn veljekset olivat hyvässä vireessä ja suomalaisvalmentajat johdattivat joukkueensa voittoihin.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

14.10.2021 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen merkittävässä roolissa Manresan voitossa Mestarien liigassa

Elias Valtonen auttoi Manresan komeaan voittoon Mestarien liigan ottelussa Hapoel Jerusalemia vastaan. Edon Maxhuni oli sen sijaan liekeissä FIBA Europe Cupin debyytissään.

11.10.2021 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Luukas Vaara debytoi Strasbourgissa - Susijengin pelaajat kovassa iskussa

Kesällä Lassi Tuovin valmentamaan SIG Strasbourgiin siirtynyt 20-vuotias Luukas Vaara teki debyyttinsä joukkueen riveissä viikonloppuna. Vaaran lisäksi viikonloppuun mahtui useita suomalaisonnistujia.

9.10.2021 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins aloitti upeasti Islannissa

Shawn Hopkinsin ura Islannin liigassa alkoi räväkästi, kun hän heitti peräti 29 pistettä. Mikael Jantusen, Edon Maxhunin ja Alexander Madsenin kaudet jatkuivat voittoisasti.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

7.10.2021 11:37 Susijengi

Carl Lindbom komennukselle Puolan liigaan

Jo aiemmalla ammattilaisurallaan kaksi ja puoli kautta Puolan liigassa pelannut Tapiolan Hongan kasvatti ja Susijengin laituri Carl Lindbom, 29, palaa Puolaan. 206-senttinen Lindbom on solminut molemminpuolisella jatko-optiolla varustetun kaksikuukautisen sopimuksen loukkaantumisten verottaman viime kauden Puolan välieräjoukkueen Trefl Sopotin kanssa.

Näytä lisää vastaavia