Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

26.4.2021 19:57 Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

Aapeli Alanen pääsee pelaamaan pudotuspelejä Tshekin liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kun Katajan kausi Korisliigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Pyrinnön käsittelyssä, niin Alanen sai mahdollisuuden jatkaa kautta vielä Tshekin liigassa.

- Kaikki tapahtui aika nopeasti enkä osannut odottaa sitä. Meillä Joensuussa kausi päättyi ja kaksi päivää sen jälkeen kuulin, että olisi kiinnostusta Tshekistä. Minulla ei ollut siinä vaiheessa muutakaan tekemistä ja siinä meni jokunen päivä, että saatiin sopimusasiat hiottua ja sitten seuraavalla viikolla matkustin jo Tshekkiin, Alanen kertoo.

Alanen liittyi mukaan varsin myöhäisessä vaiheessa kautta, kun Brno pelasi Tshekin liigan ylempää loppusarjaa. Sopeutuminen sujui kuitenkin hyvin.

- Omasta mielestäni pääsin sisään joukkueeseen hyvin. Oli itselleni uusi tilanne tulla joukkueen mukaan kesken kauden, mutta pääsin nopeasti kuvioihin ja pelitapaan kiinni.

Alanen ehti pelata Brnon paidassa kaksi peliä ennen kuin sai harmittavan alaraajavamman. Loukkaantumisen johdosta Alanen ei ole vielä saanut täyttä kuvaa Tshekin liigasta.

- En ole hirveästi vielä ehtinyt pelata enkä katsoa pelejä, mutta ensimmäisenä mieleen tulee, että peli on aika samantyylistä kuin Korisliigassa. Siinä on tietysti iso ero, etten tunne yhtään vastustajia etukäteen, kun Suomessa tiedät varsinkin suomalaispelaajat tarkkaan.

Brno sijoittui ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi ja saa puolivälierissä vastaansa USK Prahan. Praha hävisi viimeisessä ottelussaan Opavalle ja Brno kiilasi näin pääkaupunkilaisten ohi sarjataulukossa ja sai siten kotiedun.

- Mitä olen vastustajasta ymmärtänyt, niin joukkueiden aikaisemmissa peleissä voitot ovat menneet tasan ja kaikissa piste-ero on ollut alle neljä pistettä. Jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, niin uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet jatkoon. Etenkin, kun meillä on kotietu ja pääsemme pelaamaan kaksi ensimmäistä peliä kotikentällämme.

Alanen on toipunut juuri parahiksi loukkaantumisestaan ja pukee peliasun päälle tiistaina.

- Sen takia tänne tultiin, että pääsisi pelaamaan. Katajan kanssa tämän kevään pudotuspelit jäivät sen verran lyhyeksi, Alanen heittää.

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia