Adrian Henning LrNMKYn miehistöön

18.7.2007 Kotimaiseen korisliigaan ja ainoana suomalaisjoukkueena FIBA:n Eurocupiin osallistuva Lappeenrannan NMKY on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen 204-senttisen, 1982 syntyneen Adrian Henningin kanssa. Joukkueen valmentaja Mika Turunen kuvailee Henningiä liikkuvaksi, ponnistusvoimaiseksi donkkikoneeksi, joka tuo väriä ja näyttävyyttä kentälle.

Henning valmistui keväällä 2004 Austin Peay -yliopistosta 13,4 pisteen ja 6,3 levypallon ottelukohtaisin tehoin. Valmistumisensa jälkeen Henning on pelannut ammattilaisena Englannissa, Islannissa, Norjassa, Brasiliasta ja Meksikosta. Kaudella 2005/2006 Henning pelasi Eurocup Challengea islantilaisen Keflavikin riveissä Lappeenrantaa vastaan kahdesti. Tuolloin Henningin tehot olivat 14 ja 22 pistettä.

Henning teki Turuseen vaikutuksen Las Vegasin leirillä erityisesti juoksuvoimallaan sekä korinalusliikkeillään. Turunen kuvailee Henningiä samankaltaiseksi pelaajaksi kuin Lappeenrannan monivuotinen amerikkalaisvahvistus Mark Neal.

- Kauheaa vauhtia, mahtavia donkkeja, showta ja peräänantamatonta yritystä, siinä ovat molempien pelimiehen vahvuudet, Turunen myhäilee.

Henning oli Turusen papereissa ensimmäisenä korvaajana Boakai Lalugballe, joka sai Liberian passin saatuaan siirtyä kiintiöiden kautta Ranskan sarjaan.

Europelit mielessä

Turunen odottaa paljon uudelta joukkueeltaan, jota on koottu huolella.

- Jokaiselle pelipaikalle on mietitty todella tarkkaan, minkä tyylinen pelaaja on kyseessä ja minkälainen hän on ihmisenä kentän ulkopuolella.

- Tämän joukkueen kokoamiseen on mennyt todella paljon aikaa, mutta se on nyt todellinen Namikan "dream team." On kokoa, heittovoimaa sekä laajuutta penkillä. On ilo ja kunnia valmentaa näin motivoitunutta joukkuetta, suitsuttaa Turunen.

Lappeenrannassa odotetaan kieli pitkällä erityisesti europelejä.

- Kaikki pelaajat ymmärtävät, minkä mahdollisuuden Eurocup antaa uralle astua parempiin sarjoihin ja uusiin haasteisiin. Kyllä nyt on käsissä sellainen valttikortti, mitä ei toisella suomalaisella seuralla ole tarjota pelaajille, Turunen hehkuttaa europeleihin viitaten.

LrNMKYlla 11 pelaajasopimusta

Lappeenrannan NMKYlla on nyt koossa 11 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Miesten maajoukkuepelaajien Petri Virtanen, Juha Stenin ja Aki Ulanderin lisäksi kotimaiseen kalustoon kuuluvat monivuotinen kapteeni Pasi Riihelä, Islannista palannut Roni Leimu, viime kevään Suomen mestari Viljami Vanjoki, nuorten maajoukkuepelaaja Jouko Järvinen sekä Tuukka Kulha.

Joukkueen amerikkalaispelaajat ovat Ohio Statesta saapuva Ivan Harris sekä viimeksi värvätty Adrian Henning. Ulkomaalaisväriä joukkueeseen tuo myös 208-senttinen virolainen heittäjä Reinar Hallik.

Amerkkalaispelaajat saapuvat Lappeenrantaan 31. heinäkuuta ja ovat joukkueen mukana leirillä Kerimäellä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Joukkue saa lopullisen kokoonpanonsa ensi viikolla, kun viimeiset neuvottelut ovat ohi.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA tiedottaa tällä viikolla Eurocupin otteluohjelman. Münchenista saadun tiedon mukaan sarjaan osallistuu 39 joukkuetta.

Asiat

 
4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

Näytä lisää vastaavia