Aldrich, Bayless, Hawes, Miller ja Udrih ovat Suomen ensimmäisen Basketball Without Borders –leirin vetonaulat

1.9.2016 National Basketball Association (NBA), kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ja Suomen Koripalloliitto julkaisivat tänään Euroopan Basketball Without Borders -leirille (BWB) valitut osallistujat. Leirille osallistuu 50 poikaa 25:stä Euroopan maasta, ja se järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla 7.–10.9.2016. BWB-leiri ja NBA:n ja FIBA:n globaali koripallon kehitys- ja yhteisöllisyysohjelma juhlivat tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan.

Pitkän ja menestyksekkään uran NBA:ssa tehnyt Andre Miller on yksi Suomeen saapuvista NBA-pelaajista. Miller ja kumppanit opastavat Euroopan parhaita 1999 syntyneitä nuoria Kisakalliossa järjestettävällä Basketball Without Borders -leirillä.

Andre Miller on Suomi-koriksen legendan Hanno Möttölän entinen joukkuekaveri Utahin yliopistosta. Kuvassa Möttölä on ottamassa selfietä keskiviikkona Helsingin Rautatientorilla paljastetun #Eurobasket2017-teoksen kanssa.

17-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Elias Valtonen on yksi viidestä BWB-leirille kutsun saaneesta suomalaisnuorukaisesta. Kuvat: All Over Press & Heidi Koivunen & Ville Vuorinen.

Basketball Without Borders -leiri järjestetään Kisakalliossa 7.-11.9.2016.

Täyteen varattu Jr. NBA Camp pidetään puolestaan Helsingin Malmilla 9.-11.

Tämä BWB-leiri kokoaa Euroopan parhaat vuonna 1999 syntyneet koripallolupaukset Kisakallioon ottamaan oppia NBA:n ja FIBA:n pelaajilta, legendoilta ja valmentajilta. Leirille osallistuvat esimerkiksi Cole Aldrich (Minnesota Timberwolves, Yhdysvallat), Jerryd Bayless (Philadelphia 76ers, Yhdysvallat), Spencer Hawes (Charlotte Hornets, Yhdysvallat), Andre Miller (viimeisimpänä San Antonio Spurs, Yhdysvallat) ja Beno Udrih (Miami Heat, Slovenia).  Aldrichin, Baylessin, Hawesin, Millerin ja Udrihin lisäksi leirillä nähdään entiset NBA-pelaajat Vladimir Radmanovic (Serbia) ja Ronny Turiaf (Ranska) sekä Suomen Koripalloliiton valmentaja Hanno Möttölä, joka oli Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja.

Euroopan BWB-leirillä valmentavat myös NBA:sta tutut Lionel Hollins (viimeisimpänä Brooklyn Nets), Jamahl Mosley (Dallas Mavericks), Ryan Saunders (Minnesota Timberwolves) ja Joe Wolf (viimeisimpänä Brooklyn Nets).  Leirin fysiikkavalmentajina toimivat Eric Waters (viimeisimpänä Washington Wizards) ja Marko Yrjövuori (viimeisimpänä Los Angeles Lakers), ja leiriä johtavat Marin Sedlacek (Philadelphia 76ers) ja Patrick Hunt (Maailman koripallovalmentajien järjestö WABC:n puheenjohtaja).

Euroopan BWB-leirin yhteydessä järjestetään myös Jr. NBA -leiri, jossa NBA Cares -yhteisöllisyysohjelman edustajat opettavat nuorille terveyden merkitystä, aktiivista elämäntapaa sekä koripallon arvoja, joita ovat esimerkiksi tiimityö, kunnioitus ja reilu peli. Leiri järjestetään yhteistyössä Koripalloliiton ja Helsingin NMKY:n kanssa. Sen järjestämistä tukevat Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä –rahasto sekä Koripallosäätiö. Leiri järjestetään Helsingin Malmilla 9.-11.

Nike on ollut BWB:n yhteistyökumppani vuodesta 2002, ja se vastaa tänäkin vuonna BWB-leiriläisten ja -valmentajien vaatteista ja jalkineista. 

BWB on tavoittanut vuodesta 2001 lähtien yhteensä yli 2 500 osallistujaa, jotka edustavat 131:tä maata tai aluetta. Leiriläisistä on sittemmin varattu 43 pelaajaa NBA:han, yhdeksän heistä Afrikan BWB-leireiltä.  21 entistä BWB-leiriläistä oli NBA-joukkueiden kokoonpanoissa pelikauden 2015–16 käynnistyessä.

   

Maailman ensimmäinen Basketball Without Borders -leiri järjestettiin Euroopassa heinäkuussa 2001.  Vlade Divac (Serbia) ja Toni Kukoc (Kroatia) sekä kaksikon entiset pelikaverit Jugoslavian maajoukkueesta kokoontuivat tuolloin La Ghiradaan Italian Trevisoon opettamaan 50:tä nuorta Bosnia-Hertsegovinasta, Kroatiasta, Makedoniasta, Sloveniasta ja Serbia-Montenegrosta.  Sen jälkeen NBA ja FIBA ovat järjestäneet 46 BWB-leiriä 27 kaupungissa, 23 maassa ja kuudessa maanosassa.  Yli 215 nykyistä tai entistä NBA-, WNBA- ja FIBA-pelaajaa on osallistunut leirien valmennukseen yhdessä yli 170:n kaikkia NBA:n 30:a joukkuetta edustavan työntekijän kanssa.

Ensimmäisen Suomessa järjestettävän Euroopan BWB-leirin osallistujaluettelo

Maa

Etunimi

Sukunimi

Bosnia-Hertsegovina

Lazar

Mutic

Bulgaria

Lachezar

Dimitrov

Georgia

Goga

Bitadze

Islanti

Hakon

Hjalmarsson

Iso-Britannia

Nelson

Boachie-Yiadom

Israel

Amit

Ebo

Israel

Amit

Suss

Italia

Gugliemo

Caruso

Italia

Michele

Ebeling

Italia

Alessandro

Pajola

Itävalta

Jakob

Szkutta

Kroatia

Darko

Bajo

Kroatia

Kresimir

Nikic

Latvia

Francis Gustavs

Lacis

Liettua

Ignas

Sargiunas

Liettua

Lukas

Uleckas

Liettua

Grantas

Vasiliauskas

Liettua

Arnas

Velicka

Malta

Kurt

Cassar

Montenegro

Andrija

Slavkovic

Norja

Kristian

Sjolund

Portugali

Vladyslav

Voysto

Puola

Fryderyk

Matusiak

Puola

Dominik

Wilczek

Ruotsi

Olle

Lundqvist

Saksa

Isaac

Bonga

Saksa

Philipp

Herkenhoff

Saksa

Nelsen

Weidemann

Serbia

Andrija

Marjanovic

Serbia

Nikola

Miskovic

Serbia

Lazar

Nikolic

Serbia

Danilo

Petrovic

Serbia

Aleksa

Uskokovic

Suomi

Mike

Besselink

Suomi

Andre

Gustavson

Suomi

Tuukka

Jaakkola

Suomi

Elias

Valtonen

Suomi

Ricky

Waxlax

Turkki

Onuralp

Bitim

Viro

Hugo

Erkmaa

Viro

Matthias

Tass

Lisätietoja:

 

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

10.11.2014 Pohjoinen alue

Ari Tammivaara Koripalloliiton valmennusjohtajaksi

Suomen maajoukkueiden valmennustoimintaan vuosikausia kuulunut Ari Tammivaara, 48, siirtyy määräaikaisesti Koripalloliiton valmennusjohtajan paikalle. Tammivaara jatkaa Henrik Dettmannin pestiä Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen Susijengin päävalmentajana.

Koripallo ja muut joukkuepelit yhdistivät voimansa paremman pelin puolesta

Suomen suurimmat joukkuepelit – koripallo mukaan lukien – ja voimistelu liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Näiden lajien viime aikojen vahvaan nosteeseen kirjoitetaan nyt uusi luku: lajien yhdessä rakentama menestyssuunnitelma, joka esiteltiin Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

13.4.2012 15:17 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga-historian kaikki pelikaudet tietoineen, pelaajien uratilastot julkaistu

Basket.fi-nettipalvelu jatkaa historian kirjoittamista – kirjaimellisesti. Korisliiga-kauden huipentuessa Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten pääsarjahistorian kaikkien pelikausien tiedot tuloksineen ja tilastoineen. Samalla on julkaistu pääsarjassa kautta aikain esiintyneiden pelaajien uratilastot.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Ilkka Palviainen kehittämään koripallovalmennusta Kisakallioon

Koripalloliitto ja Kisakallio ovat palkanneet Ilkka Palviaisen Kisakallioon kehittämään ja vahvistamaan koripallon valmennusta.

7.10.2016 15:30 Liittoa koskeva tiedote

Islannista EM-kisoja isännöivän Suomen partnerimaa

Suomi on julkaissut ensimmäisenä FIBA EuroBasket 2017 –isäntänä (koripallon EM-kilpailut) partnerimaansa valittuaan Islannin. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hyväksymän kumppanuuden myötä Helsingissä omiaan kannustavat varmuudella kahden kansainvälistä ihastusta herättäneen maan – Suomen ja Islannin – fanijoukot.

Liittohallitus myönsi villejä kortteja Divari B:hen, täydensi divareita ja vahvisti divarien pelitavat

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan myöntänyt Mäkelänrinteen lukion urheilukerholle (HBA-Märsky) ja Hyvinkään Pontevalle villit kortit Divari B:hen. HBA-Märsky sai kuitenkin heti perään paikan Divari A:han rankingjärjestyksen mukaisessa täydennysmenettelyssä samoin kuin Munkkiniemen Kisapojat Divari B:hen. Samalla liittohallitus vahvisti miesten divarien ensi kauden pelitavat.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

16.6.2016 12:00 Liittoa koskeva tiedote

NBA, FIBA ja Suomen Koripalloliitto isännöivät ensimmäisen Basketball Without Borders –leirin Suomessa

National Basketball Association (NBA), kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ja Suomen Koripalloliitto julkaisivat torstaina järjestävänsä yhteistyössä Euroopan Basketball Without Borders –leirin (BWB) Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla syyskuun 7.-10. päivinä 2016. NBA:n ja FIBA:n globaaliin koripallon kehitys- ja yhteisöllisyysohjelmaan kuuluva leiri rantautuu näin ensimmäistä kertaa Suomeen. BWB juhlii tänä kesänä 15-vuotista taivaltaan.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

16.3.2016 Pohjoinen alue

Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

Näytä lisää vastaavia