Aldrich, Bayless, Hawes, Miller ja Udrih ovat Suomen ensimmäisen Basketball Without Borders –leirin vetonaulat

1.9.2016 National Basketball Association (NBA), kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ja Suomen Koripalloliitto julkaisivat tänään Euroopan Basketball Without Borders -leirille (BWB) valitut osallistujat. Leirille osallistuu 50 poikaa 25:stä Euroopan maasta, ja se järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla 7.–10.9.2016. BWB-leiri ja NBA:n ja FIBA:n globaali koripallon kehitys- ja yhteisöllisyysohjelma juhlivat tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan.

Pitkän ja menestyksekkään uran NBA:ssa tehnyt Andre Miller on yksi Suomeen saapuvista NBA-pelaajista. Miller ja kumppanit opastavat Euroopan parhaita 1999 syntyneitä nuoria Kisakalliossa järjestettävällä Basketball Without Borders -leirillä.

Andre Miller on Suomi-koriksen legendan Hanno Möttölän entinen joukkuekaveri Utahin yliopistosta. Kuvassa Möttölä on ottamassa selfietä keskiviikkona Helsingin Rautatientorilla paljastetun #Eurobasket2017-teoksen kanssa.

17-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Elias Valtonen on yksi viidestä BWB-leirille kutsun saaneesta suomalaisnuorukaisesta. Kuvat: All Over Press & Heidi Koivunen & Ville Vuorinen.

Basketball Without Borders -leiri järjestetään Kisakalliossa 7.-11.9.2016.

Täyteen varattu Jr. NBA Camp pidetään puolestaan Helsingin Malmilla 9.-11.

Tämä BWB-leiri kokoaa Euroopan parhaat vuonna 1999 syntyneet koripallolupaukset Kisakallioon ottamaan oppia NBA:n ja FIBA:n pelaajilta, legendoilta ja valmentajilta. Leirille osallistuvat esimerkiksi Cole Aldrich (Minnesota Timberwolves, Yhdysvallat), Jerryd Bayless (Philadelphia 76ers, Yhdysvallat), Spencer Hawes (Charlotte Hornets, Yhdysvallat), Andre Miller (viimeisimpänä San Antonio Spurs, Yhdysvallat) ja Beno Udrih (Miami Heat, Slovenia).  Aldrichin, Baylessin, Hawesin, Millerin ja Udrihin lisäksi leirillä nähdään entiset NBA-pelaajat Vladimir Radmanovic (Serbia) ja Ronny Turiaf (Ranska) sekä Suomen Koripalloliiton valmentaja Hanno Möttölä, joka oli Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja.

Euroopan BWB-leirillä valmentavat myös NBA:sta tutut Lionel Hollins (viimeisimpänä Brooklyn Nets), Jamahl Mosley (Dallas Mavericks), Ryan Saunders (Minnesota Timberwolves) ja Joe Wolf (viimeisimpänä Brooklyn Nets).  Leirin fysiikkavalmentajina toimivat Eric Waters (viimeisimpänä Washington Wizards) ja Marko Yrjövuori (viimeisimpänä Los Angeles Lakers), ja leiriä johtavat Marin Sedlacek (Philadelphia 76ers) ja Patrick Hunt (Maailman koripallovalmentajien järjestö WABC:n puheenjohtaja).

Euroopan BWB-leirin yhteydessä järjestetään myös Jr. NBA -leiri, jossa NBA Cares -yhteisöllisyysohjelman edustajat opettavat nuorille terveyden merkitystä, aktiivista elämäntapaa sekä koripallon arvoja, joita ovat esimerkiksi tiimityö, kunnioitus ja reilu peli. Leiri järjestetään yhteistyössä Koripalloliiton ja Helsingin NMKY:n kanssa. Sen järjestämistä tukevat Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä –rahasto sekä Koripallosäätiö. Leiri järjestetään Helsingin Malmilla 9.-11.

Nike on ollut BWB:n yhteistyökumppani vuodesta 2002, ja se vastaa tänäkin vuonna BWB-leiriläisten ja -valmentajien vaatteista ja jalkineista. 

BWB on tavoittanut vuodesta 2001 lähtien yhteensä yli 2 500 osallistujaa, jotka edustavat 131:tä maata tai aluetta. Leiriläisistä on sittemmin varattu 43 pelaajaa NBA:han, yhdeksän heistä Afrikan BWB-leireiltä.  21 entistä BWB-leiriläistä oli NBA-joukkueiden kokoonpanoissa pelikauden 2015–16 käynnistyessä.

   

Maailman ensimmäinen Basketball Without Borders -leiri järjestettiin Euroopassa heinäkuussa 2001.  Vlade Divac (Serbia) ja Toni Kukoc (Kroatia) sekä kaksikon entiset pelikaverit Jugoslavian maajoukkueesta kokoontuivat tuolloin La Ghiradaan Italian Trevisoon opettamaan 50:tä nuorta Bosnia-Hertsegovinasta, Kroatiasta, Makedoniasta, Sloveniasta ja Serbia-Montenegrosta.  Sen jälkeen NBA ja FIBA ovat järjestäneet 46 BWB-leiriä 27 kaupungissa, 23 maassa ja kuudessa maanosassa.  Yli 215 nykyistä tai entistä NBA-, WNBA- ja FIBA-pelaajaa on osallistunut leirien valmennukseen yhdessä yli 170:n kaikkia NBA:n 30:a joukkuetta edustavan työntekijän kanssa.

Ensimmäisen Suomessa järjestettävän Euroopan BWB-leirin osallistujaluettelo

Maa

Etunimi

Sukunimi

Bosnia-Hertsegovina

Lazar

Mutic

Bulgaria

Lachezar

Dimitrov

Georgia

Goga

Bitadze

Islanti

Hakon

Hjalmarsson

Iso-Britannia

Nelson

Boachie-Yiadom

Israel

Amit

Ebo

Israel

Amit

Suss

Italia

Gugliemo

Caruso

Italia

Michele

Ebeling

Italia

Alessandro

Pajola

Itävalta

Jakob

Szkutta

Kroatia

Darko

Bajo

Kroatia

Kresimir

Nikic

Latvia

Francis Gustavs

Lacis

Liettua

Ignas

Sargiunas

Liettua

Lukas

Uleckas

Liettua

Grantas

Vasiliauskas

Liettua

Arnas

Velicka

Malta

Kurt

Cassar

Montenegro

Andrija

Slavkovic

Norja

Kristian

Sjolund

Portugali

Vladyslav

Voysto

Puola

Fryderyk

Matusiak

Puola

Dominik

Wilczek

Ruotsi

Olle

Lundqvist

Saksa

Isaac

Bonga

Saksa

Philipp

Herkenhoff

Saksa

Nelsen

Weidemann

Serbia

Andrija

Marjanovic

Serbia

Nikola

Miskovic

Serbia

Lazar

Nikolic

Serbia

Danilo

Petrovic

Serbia

Aleksa

Uskokovic

Suomi

Mike

Besselink

Suomi

Andre

Gustavson

Suomi

Tuukka

Jaakkola

Suomi

Elias

Valtonen

Suomi

Ricky

Waxlax

Turkki

Onuralp

Bitim

Viro

Hugo

Erkmaa

Viro

Matthias

Tass

Lisätietoja:

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

10.11.2014 Pohjoinen alue

Ari Tammivaara Koripalloliiton valmennusjohtajaksi

Suomen maajoukkueiden valmennustoimintaan vuosikausia kuulunut Ari Tammivaara, 48, siirtyy määräaikaisesti Koripalloliiton valmennusjohtajan paikalle. Tammivaara jatkaa Henrik Dettmannin pestiä Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen Susijengin päävalmentajana.

Koripallo ja muut joukkuepelit yhdistivät voimansa paremman pelin puolesta

Suomen suurimmat joukkuepelit – koripallo mukaan lukien – ja voimistelu liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Näiden lajien viime aikojen vahvaan nosteeseen kirjoitetaan nyt uusi luku: lajien yhdessä rakentama menestyssuunnitelma, joka esiteltiin Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

4.5.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliiton valtuusto hyväksyi valmentajaluokituksen

Vantaalla kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto hyväksyi lauantaina pitämässä kokouksessaan valmentajien tarkennetut sarjakohtaiset koulutustasosäännöt ja osoitti samalla uudelleen tukensa pyrkimykselle nostaa valmennuksen vaatimustasoa lajin parissa.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

13.4.2012 15:17 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga-historian kaikki pelikaudet tietoineen, pelaajien uratilastot julkaistu

Basket.fi-nettipalvelu jatkaa historian kirjoittamista – kirjaimellisesti. Korisliiga-kauden huipentuessa Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten pääsarjahistorian kaikkien pelikausien tiedot tuloksineen ja tilastoineen. Samalla on julkaistu pääsarjassa kautta aikain esiintyneiden pelaajien uratilastot.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Suomen Koripalloliitto ry ja ProBasket Oy hakee toimitusjohtajaa

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tavoitteena on varmistaa ammattimainen toimintaympäristö suomalaisen koripallon kasvun ja kansainvälisen menestyksen toteutumiseksi sekä seurojen toimintaedellytysten tukemiseksi.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Ilkka Palviainen kehittämään koripallovalmennusta Kisakallioon

Koripalloliitto ja Kisakallio ovat palkanneet Ilkka Palviaisen Kisakallioon kehittämään ja vahvistamaan koripallon valmennusta.

7.3.2017 Pohjoinen alue

HKVT 2017 -koulutuksen ilmoittautuminen päättyy 12.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

Näytä lisää vastaavia