Alex Murphy ja Remu Raitanen hurjassa iskussa

6.2.2023 09:38 Alex Murphy läväytti 31 pistettä Japanin B1-liigassa ja Remu Raitasen heitto kulki 25 pisteen arvoisesti Espanjassa. Ilari Seppälä on pääsemässä kunnolla vauhtiin Ranskassa ja Topias Palmi jatkoi hyviä otteitaan Romaniassa.

Alex Murphylla heitto kulki viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alex Murphyn loisto-otteet eivät riittäneet siivittämään Levanga Hokkaidoa voittoihin, kun se kohtasi Shimane Susanoo Magicin kahdesti vieraskentällä. Ensimmäisessä kohtaamisessa Murphy kuritti vastustajaa 31 pisteen edestä, mutta Hokkaido taipui jatkoajan jälkeen lukemin 96-101 (48-34, 87-87). Murphy täytteli rivistöään myös seitsemällä levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa kotijoukkue oli tiukemmin niskan päällä voitettuaan 97-78 (42-34). Tällä kertaa Murphy oli otettu vastustajan toimesta tiukempaan vartiointiin, kun hän ylsi yhdeksän pisteen, viiden levypallon, viiden syötön ja kahden riiston tilastoihin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana isoveli Erikin Fukushima Firebonds jakoi viikonlopun voitot Koshigaya Alphasin kanssa. Ensimmäisessä ottelussa Firebonds otti kotonaan 83-75 (34-43)-voiton Murphyn flirttaillessa tupla-tuplalla 14 pisteen, yhdeksän levypallon, neljän syötön ja peräti viiden torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä Alphas oli niskan päällä voittaen 84-70 (39-39). Murphy oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteen saldolla ja tilastoihin kertyi myös kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Espanjan liigan kärkiottelussa Teneriffa ei löytänyt aseita Real Madridin kukistamiseksi, vaan taipui numeroin 77-88 (36-50). Sasu Salinin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yhdeksän pistettä. Tappion myötä Teneriffa putosi sarjassa neljänneksi.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitasen 25 pistettä jäi laihaksi lohduksi Albaceten hävitessä Andorran vieraana 70-83 (30-41). Raitanen keräsi myös kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Seawolves Rostock urakoi viikonloppuna kahdesti Saksan Bundesliigassa ja tuloksena oli voitto ja tappio. Seawolves aloitti viikonlopun voittamalla Towers Hamburgin vieraskentällä 91-81 (44-46) Valtosen tilastoidessa 10 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Valtonen ei ollut sunnuntaina Seawolvesin kokoonpanossa, kun se hävisi Oldenburgille numeroin 73-80 (36-33).
Ottelutilastot

Merlins Crailsheim joutui tunnustamaan Niners Chemnitz niukasti paremmakseen taipuessaan kotikentällään 79-82 (42-50). Edon Maxhuni heitti Merlinsille 11 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Merlins keikkuu sarjassa sijalla 12.
Ottelutilastot

Avausviisikkoon nousseen Max Besselinkin Göttingen koki niin ikään niukan tappion kaatuessaan Bambergin vieraana jatkoajan jälkeen 92-95 (48-46, 84-84). Besselink kasasi tilastoikseen kolme pistettä ja riiston.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn otti maukkaan voiton kaataessaan Bayern Münchenin vieraskentällä 77-73 (39-36). Voitolla Bonn vankisti asemiaan sarjan kakkosena. Bonn vei joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon Academics Heidelberg puolestaan pisti kärkijoukkue ALBA Berlinin tiukoille, mutta hävisi lopulta kotikentällään 86-94 (34-40).
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana ProA:ssa Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen koki kirvelevän 75-79 (40-50)-tappion Artland Dragonsin vieraana. Kivimäki kärsi huonosta heittopäivästä saalistaen kaksi pistettä ja viisi syöttöä. Tigers jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Luukas Vaara teki sen sijaan täydellistä heittotyötä, kun hän kirjautti neljä pistettä Phoenix Hagenin kaataessa Münsterin 92-68 (52-35). Vaara esiintyi väkevästi myös korin alla napaten kaksi levypalloa, riistämällä kerran ja torjumalla peräti kolmasti. Hagen on pitää hallussaan viidettä sijaa.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä ottamalla tärkeän 98-86 (49-42)-voiton Denainista. Seppälä loisti 17 pisteen, levypallon, kahden syötön ja riiston saldolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italiassa Mikael Jantunen pääsi Trevison kanssa juhlimaan tärkeää voittoa, kun Scaligera Verona kaatui vieraskentällä 97-81 (41-34). Jantunen kasasi kolme pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Treviso nousi samalla putoajan paikalta pois.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin sekä Shawn Hopkinsin Craiovan päätösneljänneksen kiri ei aivan riittänyt, kun se hävisi Athletic Constantan vieraana 70-72 (36-38). Palmi oli taas hyvässä iskussa 12 pisteen saldolla ja lisäksi tilille kertyi levypallo ja neljä syöttöä. Hopkins heitti viisi pistettä, siivosi irtopallon viidesti ja riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli hyvässä vedossa, kun Fyllingen voitti Centrum Tigersin Norjan liigassa 97-80 (44-36). Aidoo merkkautti rivilleen 15 pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä ja neljä riistoa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden haki Grazista 88-76 (50-42)-voiton. Swans jatkaa sarjassa tulevasti toisena.
Ottelutilastot

 
25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia