Alex Murphy juhli kärkipelin voittoa Espanjassa – Grandisonin Menorca vei suomalaiskohtaamisen

31.12.2023 08:52 Espanjan LEB Orossa Alex Murphy pääsi uudenvuoden viettoon sarjan kärkikamppailun voitolla ja Jacob Grandisonin Menorca oli tyly isäntä Remu Raitasen Caceresille.

Alex Murphyn vuosi päättyi komeasti kärkiottelun voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Jacob Grandisonin Menorca toivotti Remu Raitasen Caceresin tervetulleeksi LEB Oron häntäpään kamppailuun. Menorca veti tällä kertaa pidemmän korren voittamalla 86-67 (43-32). Grandinsonin riville kirjattiin neljä levypalloa ja syöttö, kun taas Raitanen täytteli tilastojaan neljällä pisteellä, levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Toiseenkin suomalaiskohtaamiseen oli mahdollisuus sarjan kärkikamppailussa, mutta Joona Heinonen katseli tällä kertaa San Pablo Burgosin ja Estudiantesin välistä huippuottelua penkiltä käsin. Alex Murphy pääsi Estudiantesin kanssa tuulettamaan 91-87 (39-38)-voittoa Murphyn auttaessa joukkuettaan viidellä pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä. Voitolla Estudiantes nousi San Pablo Burgosin rinnalle sarjakärkeen.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee vuoteen 2024 kärkipaikalta voitettuaan paikallisvastustajansa TalTechin 67-64 (39-33). Kaukiainen operoi seitsemän pisteen, kahden levypallon ja kolmen syötön tilastot.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantosen Mazeikiai joutui tunnustamaan Siauliain paremmakseen 73-78 (34-40). Kantonen heitti ottelussa kuusi pistettä, nappasi seitsemän levypalloa ja antoi neljä syöttöä. Mazeikiai pitää sarjassa yhdeksättä sijaa hallussaan.
Ottelutilastot

Japanin liigassa Erik Murphyn vuosi päättyi 69-84 (33-47)-tappioon Ryukyu Golden Kingsin vieraana. Murphyn tilastoihin kirjattiin kaksi pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Mikael Laihosen vuosi Puolan kakkosessa päättyi voittoisasti, kun Radom voitti vieraskentällä Mickiewicz Romus Katowicen 91-77 (47-31). Laihonen oli hyvällä pelipäällä 11 pisteen, seitsemän levypallon ja syötön tilastoilla. Radom porskuttaa sarjassa sijalla 12.
Ottelutilastot

Mubashar Alin 10 pisteen ja kahdeksan levypallon tehot eivät riittäneet kantamaan Al Khoria voittoon Qatarin liigassa, kun Al Sadd oli vahvempi 90-70 (39-39). Al Khor pitää sarjassa viimeistä sijaa.
Ottelutilastot

Italian liigassa Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna ei antanut Carpegnan yllättää itseään, vaan hoiteli keskinäisen kohtaamisen nimiinsä 83-66 (41-32). Bologna pitää sarjassa kolmatta sijaa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa suomalaisvalmentajien joukkueille oli tarjolla kirveleviä tappioita. Jussi Laakson ja Daniel Herbertin käskyttämä Merlins Crailsheim piti EuroCup-joukkue Towers Hamburgia tiukoilla, mutta joutui lopulta taipumaan 84-89 (42-45).
Ottelutilastot

Ludwigsburg puolestaan puristi Daniel Janssonin valmentaman Tigers Tübingenin ohi päätösneljänneksellä voittamalla kotikentällään 104-94 (50-48).
Ottelutilastot

Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg ei puolestaan mahtanut mitään Bayern Münchenin vieraana, vaan taipui 57-83 (26-41).

Crailsheim ja Heidelberg pitävät sarjassa perää voitettuaan kaksi ottelua tällä kaudella. Tigersilla on kaksi voittoa enemmän.
Ottelutilastot

Itävallassa Swans Gmunden lähti viettämään vuodenvaihdetta 78-65 (41-29)-voitolla Nord Dragonzista. Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joutsenlauma on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

Näytä lisää vastaavia