Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

29.1.2024 08:49 Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

Alex Murphyn Estudiantes voitti LEB Oron cupin. (Kuva: FIBA)

LEB Orossa pelattiin Copa Princesa de Asturias Unico, jossa kohtasivat runkosarjan ensimmäisen kierroksen kaksi parasta joukkuetta. Alex Murphy pääsi nostelemaan pelin päätteeksi pokaalia, kun Estudiantes kaatoi Leyma Corunan 80-72 (42-38). Murphy kuului joukkueensa avainpelaajiin 13 pisteen, kolmen levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salin upotti tärkeän kolmen pisteen heiton päätösneljänneksen alussa, jonka avulla Teneriffa sai revittyä eroa Murciaan joka kesti lopulta loppuun saakka. Teneriffa otti tärkeän 75-73 (35-29)-voiton Salinin kasatessa viisi pistettä, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Elias Valtonen oli hyvässä iskussa, kun Manresa otti selvän 83-68 (40-28)-voiton Breoganista. Valtonen heitti 10 pistettä, kahmi kolme levypalloa ja teki vastustajan heittoaikeet tyhjiksi kertaalleen. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä sijoilla 7-10.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen oli ensimmäistä kertaa Andorran avausviisikossa, mutta Joventut Badalona haki pisteet 86-79 (35-37)-voitolla. Madsen oli joukkueensa levypallokuningas seitsemällä levypallolla ja tilastot karttuivat myös kahdesta pisteestä ja syötöstä. Andorra on 14.
Ottelutilastot

Ranskassa Mikko Larkas veti pidemmän korren suomalaisvalmentajien kohtaamisessa, kun Larkaksen apuvalmentama Strasbourg kaatoi Tuomas Iisalon luotsaaman Paris Basketballin 89-86 (41-41). Mikael Jantunen pussitti pariisilaisille kahdeksan pistettä, nappasi neljä levypalloa ja antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Heikko kolmas neljännes (15-27) koitui Le Portelin kohtaloksi isännöidessään Nanterreä. Vierasjoukkue pääsi lopulta juhlimaan 84-72 (41-39)-voittoa Edon Maxhunin tilastoidessa Le Portelille kolme pistettä ja kolme syöttöä.

Paris Basketball on sarjassa neljäntenä, Strasbourg nousi yhdeksänneksi ja Le Portel putosi sijalle 12.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Kalev/Cramo jatkoi voittojen tiellä kaatamalla paikallisottelussa TalTechin 81-63 (44-34). Kaukiainen auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, neljällä levypallolla, viidellä syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantonen ja Daniel Dolenc pääsivät haastamaan Euroliiga-joukkue Zalgirista, joka oli kotonaan parempi 103-75 (49-31). Kantoselle kertyi ottelussa kaksi pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja kolme riistoa. Dolencin ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi levypallo. Mazeikiai pitää sarjassa seitsemättä sijaa.
Ottelutilastot

Japanin liigassa Erik Murphy vietti kahden tappion viikonloppua, kun Sendai 89ers hävisi Nagoya Diamond Dolphinsin vieraana. Ensimmäisen kohtaamisen Nagoya vei nimiinsä 89-85 (50-51) Murphyn saadessa neljä merkintä sekä piste- että levypallotilastoihin ja lisäksi hän torjui kertaalleen vastustajan heiton.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä 89ers piti ohjaksia käsissään aina päätösneljännekselle asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue iski ison vaihteen silmään ja vei viimeisen kympin 23-12 ja voitti ottelun 82-73 (44-43). Tällä kertaa Murphyn tilastoriville merkittiin kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.

89ers on itäisessä lohkossa kuudentena.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Radom hävisi Bydgoszczin vieraana 64-93 (37-51). Mikael Laihonen tilastoi Radomille kuusi pistettä ja kuusi levypalloa.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Bologna katkaisi Napolin voittoputken Italian liigassa, kun Bolognan nappasi 101-89 (53-48)-voiton. Bologna jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Daniel Jansson pääsi paukuttelemaan entiselle seuralleen, kun hän käskytti Tigers Tübingenin 97-76 (56-48)-voittoon Ulmista. Voitto oli Tigersille kauden viides ja se jätti putoamispaikan kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Crailsheim joutui kovan paikan eteen, kun se kohtasi Bayern Münchenin vieraskentällä. Bayern oli kotonaan vahvempi vieden pelin nimiinsä 98-81 (52-38). Crailsheim on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan 13 pistettä, kaksi levypalloa ja seitsemän syöttöä eivät riittäneet siivittämään Ehingen Urspringia voittoon Oberhahing Tropicsia vastaan, kun Ehingen hävisi kotonaan 61-85 (27-43). Ehingen on etelälohkossa juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Miikka Sopasen valmentama Herford puolestaan taipui Bernaulle 85-98 (43-43). Bernaun vahva viimeinen neljännes (31-16) petasi joukkueelle voiton. Herford on etelälohkossa 12.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Swans Gmunden päihitti Oberwart Gunnersin 81-73 (34-39). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joukkue pitää sarjassa toista sijaa.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia