Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

26.11.2019 15:24 Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Alexander Madsen alkaa olla täydessä iskussa pitkän loukkaantumiskierteen jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen aloitti ammattilaisuransa USK Prahan riveissä, jossa hän viihtyi kahden kauden ajan. Madsen oli isossa roolissa ja Prahan ehdottomia avainpelaajia. Hän haki uralleen kuitenkin kovempaa haastetta tehdessään 1+2-vuotisen kehityssopimuksen viime kaudella Euroliigaa pelanneen Gran Canarian kanssa. Madsen pelasi seuran kakkosjoukkueessa, muttei pystynyt raivaamaan tietään ykkösmiehistön pelaavaan kokoonpanoon, kun useat loukkaantumiset jarruttivat hänen läpimurtoaan.

- Monen lopputuleman summana seura katsoi, ettei optiota käytetä. Siellä ei oikein tiedostettu, että kuulunko ykkös- vai kakkosjoukkueeseen ja mikä tilanteeni oikein on. Olin vähän hankalassa välikädessä eikä kukaan oikein hoitanut asioitani, Madsen avaa viime kautta.  

Helpotusta Madsenin tilanteeseen eivät tuoneet myöskään loukkaantumiset, jotka vaivasivat häntä läpi kauden.

- Heikon alkukauden jälkeen valmentaja sai potkut. Sen jälkeen minulla alkoi loukkaantumissuma. Ensin olin polvivamman takia sivussa pari viikkoa ja sen jälkeen meni nilkka ja huilasin kuukauden. Muutaman viikon päästä meni polvi taas. Loppukausi oli tosi rikkonainen enkä pystynyt edes kunnolla treenaamaan.

Uusi seura löytyi Latviasta

Täksi kaudeksi Madsenilla oli edessään uuden joukkueen etsintä eivätkä lähtökohdat rikkonaisen kauden jälkeen olleet kaikkein otollisimmat. Uusi seura lopulta löytyi juuri ennen kauden alkua Latviasta, kun hän teki VEF Riian kanssa sopimuksen.

- Kun Gran Canaria ei halunnut jatkaa sopimustani, niin edessä oli selkeä tilanne, että piti löytää uusi joukkue. Vaihdoin kesällä agenttia ja meni aika pitkään ennen kuin uusi joukkue löytyi. Se ei ollut ihan helppo paikka, kun kesällä olin vielä kaksi kuukautta juoksukiellossa. Lopulta päädyin Riian riveihin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Madsen on ottanut Riiassa koko ajan isompaa roolia. Loukkaantumisten tuoma ruosteisuus otteista on hiljalleen karissut pois, ja viimeiset viikot hän on ollut joukkueen ehdotonta parhaimmistoa sekä Mestarien liigan peleissä että Viron ja Latvian yhteisliigassa.

- Kaikki on alkanut hyvin. Seuralla oli tilanteeni tiedossa ja he ymmärsivät sen. He ovat olleet kärsivällisiä siinä, että pääsen täyteen pelikuntoon. Nyt olen päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti. Alkukauteni oli vaisu ja heittoprosentit olivat huonot, mutta seuralta on löytynyt koko ajan luottoa. Hiljalleen olen päässyt taas täyteen pelikuntoon.

Kouvolan Poikien kasvatti myöntää, että loukkaantumisista toipuminen on ottanut koville erityisesti henkisesti. Fyysiset vaivat sen sijaan alkavat olla jo takanapäin.

- Olen itseni pahin vastustaja, sillä vaadin itseltäni paljon eikä kärsivällisyys aina riitä. Itse teen tämän itselleni hankalaksi enkä aina näe niitä positiivisia asioita. Itsestä tuntuu siltä, että minun pitäisi olla sillä tasolla millä parhaimmillani pystyn olemaan. Nyt olen kuitenkin vasta pystynyt harjoittelemaan pari viikkoa ilman polvikipuja ja sitä, ettei jokaisen treenin jälkeen ole tarvinnut mennä fyssarin pöydälle hoitoon eikä öisin ole ongelmia kipujen kanssa.

Pelikentän ulkopuolella Madsen on sopeutunut hyvin Latvian pääkaupungin elämänrytmiin.

- Riika on sopinut minulle hyvin. Täällä on tietenkin vähän erilainen ilmasto kuin Gran Canarialla, mutta kaupunki on vähän samantyylinen kuin Praha ja olen viihtynyt täällä hyvin. Saisi vain tulla lunta, kun nyt vain sataa ja on pimeää, naureskelee Madsen.

Tuplamestaruus tavoitteena

VEF Riika pelaa sekä Mestarien liigaa että Viron ja Latvian yhteisliigaa. Lisäksi VEF Riika pelaa vielä keväämmällä Latvian mestaruudesta. Riika on aloittanut Viron ja Latvian liigassa vahvasti voittamalla kaikki yhdeksän peliään.

- Viron ja Latvian liigassa on hyviäkin joukkueita, mutta on myös sellaisia, joissa on paljon nuoria pelaajia. Sarja ei ole niin helppo, että olisimme ihan suvereeneja. Välillä on tuntunut todella vaikealta emmekä ole pystyneet tuomaan Mestarien liigan intensiteettiä heikompia joukkueita vastaan sarjaan. Välillä on ollut todella haastavaa, vaikka olemmekin voittaneet kaikki ottelumme, arvioi Madsen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mestarien liigassa latvialaisjoukkueella on ollut kuitenkin vaikeampaa. Lohkovaihetta on pelattu kuusi kierrosta ja Riika on voittanut peleistään yhden.

- Mestarien liiga on vielä omissa käsissä ja mielestäni pystymme taistelemaan jatkopaikasta. Helppoa se ei kuitenkaan ole.

- Meillä on ollut yksi selkeä heikkous, ja se on ollut huono neljäs jakso. En tiedä loppuuko meiltä fokus vai tuleeko meille väsymys. Pelaamme aika pienellä 7-8 pelaajan rotaatiolla. Jos pari pelaajaa puuttuu, niin rinki on todella kapea. Muuten olemme parantaneet peliämme ja erityisesti levypallopelaamista, joka on auttanut meitä. Vielä on kuitenkin tekemistä.

Vaikka Mestarien liigan alku ei ole ollut paras mahdollinen, niin Madsen on nauttinut europelien tuomasta haasteesta.

- Mestarien liigassa pelaaminen on ollut sinänsä kivaa vaikeasta alusta huolimatta, sillä on hienoa päästä pelaamaan tosi hyviä joukkueita ja pelaajia vastaan.

"Mädi" havittelee kahta mestaruutta tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kolmesta sarjasta Madsen uskoo joukkueen pystyvän taistelemaan tosissaan ainakin kahdesta mestaruudesta.

- En epäile yhtään ettemmekö voisi voittaa Viron ja Latvian liigaa. Olemme Mestarien liigassa näyttäneet miten pystymme parhaimmillamme pelaamaan, ja jos saamme sen pelin tuotua sarjaan, niin meillä ei pitäisi olla ongelmia. Tämä on kuitenkin urheilua ja mitä tahansa voi käydä. Joukkueet voivat uudistua ja tulla loukkaantumisia. Jos kaikki menee kuitenkin hyvin, niin uskon meidän pystyvän voittamaan tällä kaudella ainakin kaksi mestaruutta. Se olisi aika kova juttu ja meillä on siihen kaikki mahdollisuudet.

Uusi seura ja uusi valmennus tuovat aina mukanaan myös uusia virikkeitä ja erilaisia näkökantoja. Riiassa Madsen onkin oppinut katsomaan koripalloa täysin uudesta kulmasta.

- Valmennuksessa on otettu huomioon meidän käyttäytyminen tuomaritoimintaa kohtaan. Olemme katsoneet sitä, että mistä kulmasta tuomarit näkevät asioita. Se on ollut aika mielenkiintoista, eikä sellaista ole aiemmin tullut ajatelleeksi. Se avaa vähän omaa käsitystä tuomaritoimintaa kohtaan.

Madsen myöntää, että tuomareita kohtaan saattaa joskus sanainen arkku aueta, mutta osaa nyt ottaa myös heidät paremmin huomioon.

- En ole tuomareiden kanssa aina samaa mieltä ja se on sitten näkynyt omassa kehonkielessä. Nyt ymmärrän paremmin miksi he viheltävät, ja kyllä siihen yleensä joku syy on. Koripallo on "game of mistakes", puolin ja toisin, muistuttaa Madsen.

Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigassa
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigassa

Henkilöt

 
20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

Näytä lisää vastaavia