Alexander Madsenista Latvian mestari

24.3.2020 10:15 Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

Alexender Madsen pelasi viime kauden Sveitsissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

VEF Riika pelasi tällä kaudella Viron ja Latvian yhteisliigaa sekä Mestarien liigaa. Kauden keskeytyshetkellä VEF Riika johti Viron ja Latvian yhteisliigaa ja se julistettiin myös Latvian mestariksi.

- Emme hävinneet yhdellekään latvialaisjoukkueelle kauden aikana, joten siinä mielessä mestaruus oli varmaan ansaittu. Olisihan se tietenkin ollut kiva pelata pudotuspelit ja ansaita mestaruus normaalilla tavalla, mutta ratkaisu oli tietenkin täysin ymmärrettävä ja oikea. Viron ja Latvian liigan tilanteesta en tiedä onko siellä päätetty jotain mahdollisesta mestaruudesta, Madsen sanoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Madsen siirtyi riikalaisjoukkueeseen juuri kauden alla. Hän saapui joukkueeseen hieman puolikuntoisena, sillä hän oli kuntouttanut alaraajavammaansa kesän, eivätkä vammat jättäneet häntä rauhaan kauden aikanakaan. Kunnossa ollessaan Madsen väläytteli kuitenkin taas monipuolisuuttaan ja potentiaaliaan tilastoidessaan keskiarvoikseen 19,5 minuutin keskimääräisellä peliajalla 7,3 pistettä, 6,2 levypalloa, 1,4 syöttöä ja 1,3 torjuntaa.

 - Itselläni oli taas vähän rikkonainen kausi. Kun olin saanut polven kuntoon, niin meni nilkka ja olin kuukauden sivussa. Sitten meni taas sama polvi uudestaan. Loppukaudesta en oikeastaan harjoitellut lainkaan ja pelasin vain pelit. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä alku, että pääsi taas tuolle tasolle, viime kaudella espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa pelannut Madsen pohtii.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Madsen viihtyi hyvin Latvian ykkösseurassa.

- Seura oli tosi ammattimainen ja kaikki oli ihan tiptop. Ei ollut mitään valittamista. Riika oli kiva ja halpa paikka enkä sulje pois, että tulisin takaisin joskus tulevaisuudessa.

Madsen piti kautta myös opettavaisena ja hän löysi kauden aikana selkeitä kehityskohteita pelistään.

- Sain paljon infoa omasta pelistäni ja siitä, että mitä parannettavaa minulla on päästäkseni seuraavalle tasolle. Paljon on tekemistä, mutta onneksi on kesä aikaa keskittyä niiden heikkouksien kehittämiseen.

- Hyökkäyspelissä viimeistelyssä ja heittämisessä on parannettavaa. Puolustuksessa pitää käyttää käsiä paremmin, että olisin vieläkin parempi siinä suhteessa.

Vaikka kauden aikainen lopetus luonnollisesti harmitti, löysi Madsen tilanteesta myös hyvää. Nyt hänelle jää reilusti aikaa kuntoutua ja saada itsensä täyteen kuntoon ennen kuin sarjat palaavat taas toimintaan.

- Onni onnettomuudessa, että kausi päättyi aikaisin. Käyn leikkauksessa ja minulla on nyt enemmän aikaa kuntouttaa. Kuntoutuksessa menee se noin 3-4 kuukautta eli kesällä pitäisi olla sitten taas kunnossa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Omaa tulevaisuuttaan Madsen ei luotaa vielä kesää pidemmälle.

- Ensin keskitytään laittamaan mies kuntoon ja sitten myöhemmin, kun tiedetään millaiset markkinat on, niin mietitään mihin päin lähdetään. Kaikilla tulevaisuus on tietenkin tässä vaiheessa hämärän peitossa eikä tiedä yhtään mitä tulee tapahtumaan. Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa, mietiskelee Madsen.

Vaikka tilanne maailmalla on tällä hetkellä epävarma, niin Madsen katsoo tulevaisuuteen optimistisena.

- Toivon kaikille terveyttä ja pysykää sisällä. Myrskyn jälkeen on aina poutasää, Madsen muistuttaa.

Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigassa
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigassa

Henkilöt

 
23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

Näytä lisää vastaavia