Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

25.4.2020 11:47 Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

Alexandra Ailus otti isoja kehitysaskeleita tällä kaudella. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus pelasi päättyneellä kaudella toisen kautensa Naisten Korisliigassa Tapiolan Hongan paidassa. Joukkue päätti kautensa neljännellä sijalla ja kaudesta jäi positiivinen fiilis.

- Joukkueen kaudesta jäi todella hyvä fiilis. Keskityttiin ja uskottiin koko ajan omaan tekemiseen ja se tuotti myös tulosta. Joukkue kasvoi älyttömän hyvin kauden aikana yhteen, mikä oli upeaa huomata. Siistiä olisi ollut nähdä, mihin se olisi loppuen lopuksi johtanut, Ailus sanoo.

18-vuotias espoolaislupaus otti myös henkilökohtaisella tasoja isoja kehitysaskeleita. Pelaajan vastuu kasvoi debyyttikauteen verrattuna noin kymmenellä minuutilla ottelua kohden. Tämän myötä myös tilastokeskiarvot paranivat. Ailus tilastoi 24 ottelussa keskimäärin 10,5 pistettä, 2,8 syöttöä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden. Lisäksi pelejä kertyi myös ykkösdivisioonan puolella, jossa tilastot olivat vielä paremmat.

- Omasta kaudesta jäi positiiviset fiilikset. Kausi oli erilainen verrattuna aiempiin ja paljon uutta tuli opittua ja koettua. Oman roolin omaksuminen joukkueessa onnistui ja oli koko ajan rennompi fiilis pelata. Se näkyi myös kentällä, Ailus kertaa.

Ailus sijoittui kauden kehittynein pelaaja äänestyksessä toiseksi. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongassa pelaajien roolitus ja odotukset olivat kauden aikana koko ajan selkeät. Se näkyi joukkueen pelaamisessa sekä pelaajien kehityksessä.

- Uskon, että kehitykseen pelaajana vaikutti se, että tiesi koko ajan mitä valmentaja itseltä odottaa ja oma rooli joukkueessa oli selkeä. Näin pystyin hyvin keskittymään treenaamiseen sekä pelaamiseen. Se vaikutti varmasti kehittymiseen, Ailus pohtii.

Poikkeustilasta huolimatta harjoittelumäärät on pyritty pitämään samana ja valmistautuminen ensi kauteen on täydessä vauhdissa. Nuori pelaaja on kuitenkin joutunut ottamaan harjoittelusta enemmän vastuuta.

- Tottakai lajiharjoittelu on laskenut jonkin verran, kun joukkueen kanssa tehtyjä lajiharjoituksia ei ole lainkaan. Samalla muunlainen harjoittelu ja urheilu on kuitenkin lisääntynyt. Treeniohjelmat tulevat viikoittain ja harjoittelu tapahtuu henkilökohtaisella tasolla. On pitänyt tehdä paljon lajia tukevia monipuolisia harjoituksia. Toivottavasti itse joukkueharjoitusten pariin pääsisi kuitenkin mahdollisimman pian, Ailus sanoo. 

Ailuksen tavoitteet seuraavaa kautta varten ovat selkeät. Tavoitteena on jatkaa kehittymistä pelaajana ja saada peliin uusia elementtejä.

- Ensi kaudella olisi tarkoitus jatkaa kehittymistä ja löytää uusia juttuja omaan pelaamiseen. Tulevaisuudessa olisi siistiä päästä pelaamaan myös ulkomailla, Ailus päättää.

 
25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

Näytä lisää vastaavia