All Star -valmentaja: ”Osaamisen taso on kehittynyt”

2.2.2010 Koripalloliiton järjestämä vuosina 1995-96-syntyneille pelaajille tarkoitettu All Stars -leiritys saatiin päätökseen viime viikonloppuna Vierumäellä. Yhteensä neljän leirin aikana katsastettiin noin 120 tyttö- ja poikapelaajaa, jonka lisäksi heidän kehitystään on seurattu. Leirien perusteella valitaan noin 30 poikaa ja 30 tyttöä alle 15-vuotiaiden maajoukkueryhmään.

Koripalloliiton järjestämä vuosina 1995-96-syntyneille pelaajille tarkoitettu All Stars -leiritys on saatu päätökseen viime viikonloppuna Vierumäellä.

Suomen urheiluopistolla Vierumäellä leiritysten aikana hikoiltujen harjoitustuntien ja pelattujen pelien perusteella voidaan katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen.

- Leiritys on mennyt tavoitteiden mukaisesti ja joidenkin pelaajien kohdalla kehitys on ollut silmiinpistävän huimaa, kehuu nuorten olympiavalmentaja Antti Koskelainen.

- Yleisesti All Stars -pelaajien osaamisen taso niin taito- kuin fysiikkapuolellakin on kehittynyt viimeisen kolmen vuoden aikana. Iso kiitos tästä kuuluu seuravalmentajille sekä laadukkaalle ohjelmalle, joka pelaajille on pystytty luomaan, Koskelainen jatkaa.

Tammikuun lopun poikien All Stars -leirin yhteydessä toteutettiin ensimmäistä kertaa ns. ”isojen poikien leiri”, jossa nuorten maajoukkuevalmennuksesta vastaava Ari Tammivaara harjoitti ja jakoi vinkkejä tulevaisuuden pitkille koripallolupauksille.

Alle 15-vuotiaiden maajoukkueryhmään ja 15-vuotiaiden testileirille valittavat pelaajat saavat tiedon kutsustaan 30.4. mennessä.

All Star -leiritys alkaa kesäkuussa vuonna 1996-97-syntyneille

Seuraavan All Star –kierroksen ilmoittautuminen on käynnissä. Seuravalmentajat voivat ilmoittaa pojissa vuosina 1996-97-syntyneitä leiritykseen ja tytöissä vuosina 1996-98-syntyneitä pelaajia leiritykseen.

All Star -leiritykseen pyrkivän pelaajan on läpäistävä seuraharjoituksissaan esitestit, joihin kuuluu taito-, kestävyys, liikkuvuus- sekä lihaskunto-osuudet. Esitesteillä luodaan paitsi All Stars -leiritykselle selkeät standardit, myös autetaan pelaajia ymmärtämään minkälaista peruskuntoa ja -osaamista heiltä odotetaan.

 

Talent Camp –leiritykseen Suomen urheiluopistolle 21 pelaajaa

Koripalloliitto järjestää Suomen lahjakkaimmille 13-16-vuotiaille tulevaisuudenlupauksille vuosittain neljä 7-8-päiväistä, yksilön kehittymiseen tähtäävää Talent Campia. Seuraava Talent Camp järjestetään 24.2.-3.3. Suomen urheiluopistolla, jonne on kutsuttu 11 poikaa ja kymmenen tyttöä.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

19.6.2016 Maaottelu

15-vuotiaille tytöille kultaa ja hopeaa Kööpenhaminassa, pojat hopealle

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen Suomi White ja Suomi Blue kohtasivat Kööpenhaminan kutsuturnauksen loppuottelussa toisensa ja pidemmän korren veti Suomi Blue, joka voitti 69-59 (37-31). Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue ylsi myös turnauksen finaaliin, mutta hävisi päätösneljänneksellä fyysiselle Englannille 75-62 (24-30).

18.6.2016 Maaottelu

Suomelta kolme joukkuetta loppuotteluihin Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen voittokulku Kööpenhaminan vuotuisessa kutsuturnauksessa jatkuu, kun Suomen molemmat joukkueet Blue ja White etenivät lauantaipäivän päätteeksi turnauksen loppuotteluun puhtaalla pelillä. Myös 15-vuotiaiden poikien Suomi Blue -joukkue selvisi loppuotteluun voittamalla välierissä Ruotsin Yellow-joukkueen.

17.6.2016 Pääjuttu

Suomen 15-vuotiailla tytöillä hieno aloituspäivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi Kööpenhaminan kutsuturnauksen puhtaalla pelillä, kun Suomi voitti neljästi vastustajansa selkein numeroin. 15-vuotiaiden poikien saldo Kööpenhaminassa oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Susi All Star -joukkueet taas taipuivat sekä tytöissä että pojissa Virolle Tallinnan Baltic Cupissa.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

Näytä lisää vastaavia