Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

14.10.2022 12:39 Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

Anissa Pounds on Angels Nördlingenin kokenein pelaaja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds ja Koskimies palasivat tuttuihin maisemiin, kun he edustivat jo viime kaudella Angelsia. Viime kauden päätteeksi molemmat kehuivat viihtyneensä joukkueessa erinomaisesti, joten paluu Nördlingeniin oli luonnollinen valinta.

- Tänne oli helppo tulla takaisin, kun kaikki oli valmiiksi tuttua. Sama valmentaja ja samoja pelikavereita viime kaudelta jatkaa, joten hyvillä fiiliksillä.

- Viime kausi jätti hyvät fiilikset muuten, mutta harmittaa miten kausi loppui. Joukkuekaverit ja valmentaja olivat syyt miksi halusin tulla takaisin. Paljon puhuimme Elinan ja yhden toisen kaverin kanssa mahdollisesta jatkosta ja päätimme jatkaa, Pounds kertoo.

Viime kaudella Bundesliigan runkosarja pistettiin ilmoitusluontoisesti pakettiin, vaikka kaikki joukkueet eivät olleet ehtineet pelata kaikkia pelejään. Angels oli yksi kärsijöistä, sillä se taisteli tiukasti vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kauden yllättävä päättyminen ja pudotuspelipaikan karkaaminen jättivät pelaajille hampaankoloon sekä motivaatiota tähän kauteen.

- Viime kaudesta jäi nälkää. Viime kaudelta tärkeitä pelaajia tuli takaisin ja valmentaja pysyi samana, niin oli aika helppo tulla takaisin. Ei tarvitse aloittaa kaikkea nollasta, vaan tietää jo kuviot kentällä ja sen ulkopuolella, Koskimies miettii.

Elina Koskimies lähtee nälkäisenä kauteen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vaikka Poundsin ja Koskimiehen ohella muutama muukin pelaaja viime kauden joukkueesta jatkoi, niin joukkueessa on myös tapahtunut myös muutoksia. Joukkue on nuorentunut viime vuodesta ja 29-vuotias Pounds sekä 26-vuotias Koskimies ovat joukkueen konkariosastoa.

- Rooli on sama kuin viime vuonna eli saan heittää. Tällä kaudella olen joukkueen vanhin pelaaja, joten minun pitää näyttää vähän esimerkkiä ja tuoda kokemusta entistä enemmän.

Pounds uskoo nuorekkaan joukkueen menestysmahdollisuuksiin tällä kaudella.

- Meillä on aika nuori joukkue, mutta he haluavat oppia ja ovat innokkaita. Haluamme edelleen pelata nopeatempoista peliä ja puolustaa aggressiivisesti. Sillä tavalla meillä on mahdollisuudet pärjätä ja ottaa voittoja.

Koskimies ja Pounds osoittivat tärkeytensä joukkueelle viime viikonlopun cup-ottelussa, kun suomalaiskaksikko oli joukkueensa parhaat pistenaiset ja molemmat kirjauttivat yli 30 minuuttia peliaikaa.

- Tiesin, että minulla on tällä kaudella iso rooli, jos vain pysyn terveenä. Oli tiedossa, että olen yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja ihan mielelläni otan sen roolin vastaan, Koskimies sanoo.

Viime kauden päätös jäi sen verran kaihertamaan, että pudotuspelipaikka on vähimmäistavoite täksi kaudeksi. Sekään ei kuitenkaan riitä täysin tyydyttämään nälkää.

- Pudotuspelit ovat ehdoton tavoite ja myös siellä pärjääminen. Viime vuonna meiltä vietiin se mahdollisuus pois ja siitä jäi nälkää. Lähdemme hakemaan tällä kaudella menestystä. Haluamme näyttää pystyvämme pärjäämään paremmin kuin viime kaudella, Koskimies painottaa.

Angels aloittaa kautensa perjantaina Hannoverin vieraana. Variksen kausi Marburgin kanssa sen sijaan starttaa kotikentällä Kelterniä vastaan.

 
29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

Näytä lisää vastaavia