Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

18.5.2023 15:37 Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Anissa Pounds oli tyytyväinen kauteensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds pelasi toisen kautensa Angelsin riveissä. Viime kaudella joukkueelle jäi hampaankoloon, kun runkosarja pistettiin yllättäen poikki eikä Angels pystynyt pelaamaan paria viimeistä peliään. Angelsilla oli mahdollisuudet vielä pudotuspeleihin, mutta runkosarjan katkeaminen vesitti samalla haaveet pudotuspeleistä.

Tällä kaudella Angels ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Pudotuspelien avauskierroksella se hävisi kuitenkin Panthers Osnabrückille suoraan otteluvoiton 0-2.

Vaikka putoaminen oli selkeä pettymys, niin kokonaisuudessaan Poundsille jäi kaudesta positiivinen maku.

- Tavoitteenamme oli mitali ja se jäi saavuttamatta, joten se tietenkin harmittaa. Olimme runkosarjassa neljänsiä ja saimme pudotuspeleissä vastaamme meille huonoimman mahdollisen vastustajan, joka oli suurin vihollisemme ja hankalin vastustaja meille. Se harmittaa suuresti, sillä minusta tuntui, että meillä olisi ollut mahdollisuudet mitaliin.

- Kokonaisuudessaan voi olla kuitenkin ihan tyytyväinen. Paikat kestivät, meillä oli hyvä joukkue ja hyvä valmennus, Pounds käy kauttaan läpi.

Pounds oli joukkueensa toiseksi paras pisteiden tekijä, kun hän heitti ottelua kohden keskimäärin 13,3 pistettä. Levypalloja tarttui käsiin keskimäärin 3,6 ja syöttöä 1,7. Pounds petrasi kauden pistekeskiarvoaan tasan pisteellä edelliskauteen verrattuna. Peliaikaa tuli 30 minuutin molemmin puolin läpi kauden.

- Olen tyytyväinen miten oma kauteni meni. Yritin auttaa joukkuetta parhaani mukaan ja tuntui, että pystyin auttamaan joukkuetta.

Pounds viihtyi hyvin Nördlingenissä ja kun viime kausi päättyi miten päättyi, niin hän päätti Elina Koskimiehen ja parin muun kanssa jatkaa myös tällä kaudella. Pounds nautti kahdesta seurassa viettämästä kaudesta, mutta seuraavaksi edessä siintävät todennäköisesti uudet tuulet.  

- Joukkuekaverit olivat huippuja ja valmennus hyvää, joten tykkäsin olla. Joukkueessa oli ennestään tuttuja ja teimme joidenkin kanssa viime kauden jälkeen yhteissopimuksen jatkaa yhdessä. Nyt on aika ehkä katsoa muita vaihtoehtoja. Ulkomailla olisi halu jatkaa, jos joku minut haluaisi. Ovet ovat ihan auki.

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia