Anna Gardziella nautti Jr. NBA World -leirillä Roomassa

11.5.2022 13:13 Euroopan ja Lähi-idän yhteisellä Jr. NBA World -leirillä Italian Roomassa Suomea edusti toukokuun alussa ToPon Anna Gardziella. Leirillä oli mukana 60 nuorta pelaajaa Euroopan ja Lähi-idän maista.

Leiri oli ikimuistoinen kokemus Anna Gardziellalle. Kuva: Jr. NBA World

Koronatauon jälkeen ympäri maailmaa päästiin vihdoin järjestämään Jr. NBA World -leirejä, jotka ovat vuodesta toiseen olleet jättimenestys. Toukokuun alussa Italiassa järjestetylle leirille valittiin 60 13–14-vuotiasta pelaajaa Euroopan ja Lähi-idän 25 eri maasta. Tyttöjä ja poikia oli molempia leirillä yhteensä 30.

Suomea tapahtumassa edusti ToPon Anna Gardziella, jolle kokemus oli ainutlaatuinen.

- Leiri oli uskomaton kokemus. Pääsin näkemään oman ikäisten tasoa muista maista ja pärjäsin heitä vastaan oikein hyvin. Valmentajat olivat todella kannustavia ja leirillä oli tosi hyvä henki, Gardziella sanoo.

Jr. NBA World Championship -leirin virallisina suojelijoina toimivat tänä vuonna entiset WNBA- ja NBA-pelaajat. Mukana olivat muun muassa Anastasia Kostaki, Zaza Pachulia, Vladimir Radmanovic sekä entinen NBA-valmentaja Ryan Saunders.

Leirillä keskityttiin henkilökohtaiseen taitoon ja heittotaidon kehittämiseen erilaisten taitokisojen sekä 3v3- ja 5vs5-pelaamisen avulla. Entiset tähtipelaajat jatkoivat vinkkejä tulevaisuuden pelaajille.

- Meillä oli aina aamuisin harjoitukset, jonka jälkeen oli aina ruoka ja lepo. Treenasimme monipuolisesti kaikkea, kuten pallonkäsittelyä ja heittämistä. Illalla aina pelasimme toisiamme vastaan ja se oli tosi siistiä.

"Leirillä oli niiin kivaa!" Kuva: Jr. NBA World
"Leirillä oli niiin kivaa!" Kuva: Jr. NBA World

- Oli tosi kivaa, kun pääsi pelaamaan tosi kovaa. Huomasin, että parhaimmat pelaajat pelasivat todella kovaa. Yksi hienoimmista hetkistä oli, kun voitimme yhden ottelun jatkoajalla. Matkasta jäi kaikin puolin todella hyvä fiilis, Gardziella kertoo.

2008-syntynyt Gardziella pelasi tällä kaudella 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa ToPon riveissä. Lisäksi otteluita kertyi myös 17-vuotiaiden ja 19-vuotiaiden valtakunnallisessa I divisioonassa.

- Roomassa järjestetty leiri antoi motivaatiota ja halua harjoitella lisää ja entistä paremmin.

Millaisia unelmia tulevaisuuden suhteen on?

- Totta kai haluan kehittyä palloilijana sekä ihmisenä. Haluan olla mahdollisimman hyvä pelaaja.

Henkilöt

 
13.2.2024 09:58 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi helmikuussa 83 stipendiä vähävaraisten perheiden korisharrastusta. Kaikkiaan rahasto on jakanut historiansa aikana jo yli 1000 stipendiä.

22.1.2024 11:00 Tukijärjestelmät

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae tukea 31.1. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 15. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea keskiviikkoon 31. tammikuuta mennessä.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

25.9.2023 13:40 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 8.10. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 14. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 8.10. mennessä.

1.7.2023 08:00 Lisenssit

Koriskauden 2023–24 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2023–24 käynnistyy virallisesti 1.7.2023 ja samalla on käynnistynyt uuden kauden lisenssien myynti. Myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi. 

26.6.2023 08:00 Pelaajat

Valtakunnallinen haku koripallon yläkoululeiritykseen lukuvuodelle 23–24 on käynnissä

Haku päättyy tämän viikon perjantaina, 30. kesäkuuta. Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaan kuuluvaa valtakunnallista yläkoululeiritystä järjestetään koripallon osalta Kisakallion, Varalan sekä uutuutena Kuortaneen urheiluopistoissa.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

Näytä lisää vastaavia