Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

25.3.2020 09:07 Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

Anni Mäkitalo palasi kotimaan kentille kolmen ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Sarjan keskeytyshetkellä FoA majaili sarjataulukon kolmannella sijalla, ja odotukset pudotuspelejä kohtaan olivat kovat. Olihan joukkueella takanaan kolme perättäistä voittoa, joista viimeisin hurjin pistein 118-70. Kauteen oli mahtunut loukkaantumia, eikä pelaajaliikenteeltäkään vältytty. Mutta juuri keskeytyshetkellä näytti hyvältä.

- Pettymys kauden päättymisestä oli aluksi kova pala purtavaksi. Tietysti sitten kun pandemia alkoi vaikuttamaan myös arkeemme, se pakotti aiheellisestikin murehtimaan muustakin kuin koriksesta. Päätös kauden keskeyttämisestä oli ehdottomasti oikea. Meillä on vastuu oman ja kanssaeläjien terveyden vaalimisesta, mutta tietysti harmittaa oman ja yhtä lailla vastustajien puolesta, että kausi jäi kesken, Mäkitalo pohtii.

Toivon kuitenkin, että seurat pystyisivät yhteisön tuen avulla ensi kaudella taas kilpailemaan.

Pudotuspelit ovat monelle urheilijalle syy, miksi töitä jaksetaan tehdä harjoituskaudesta lähtien ja vuodesta toiseen. Pandemian takia ne jäivät tämän kauden osalta pelaamatta.

- En halua jossitella, mutta olisi ollut hienoa nähdä mihin asti tämä joukkue olisi voinut edetä, Mäkitalo sanoo.

Mäkitalo oli Susiladiesin aloittava takapelaaja loppuvuodesta 2019 käynnistyneissä naisten EM-karsinnoissa. Kuva: Ville Vuorinen/Susiladies
Mäkitalo oli Susiladiesin aloittava takapelaaja loppuvuodesta 2019 käynnistyneissä naisten EM-karsinnoissa. Kuva: Ville Vuorinen/Susiladies

Kauden aikana Mäkitalolla riitti tekemistä. Pelaamisen lisäksi hän työskenteli osa-aikaisesti markkinointiviestinnän parissa ja suoritti kauppatieteiden maisterin tutkintoa. Päätös kauden loppumisesta tuli samoihin aikoihin, kun hän sai gradunsa palautettua, joten päivistä vapautui paljon tunteja. 

- Välillä ajan kuluttaminen on ollut hankalaa, sillä olen luonteeltani menijä ja tekijä. Teen edelleen markkinointiviestinnän töitä. Lisäksi olen ulkoillut mieheni kanssa paljon, lukenut kirjoja ja nukkunut enemmän. Perhettä en vielä ole ehtinyt tapaamaan, koska turhaa liikkumista on pyydetty rajoittamaan, Mäkitalo toteaa.

Monet urheilijat ovat joutuneet muuttamaan harjoittelutapojaan. Paikat lajiharjoittelulle ovat vähentyneet. Myös monet kuntosalit ovat sulkeneet ovensa.

- Normaalisti kauden jälkeen keskittyisin pitkälti henkilökohtaisen taidon kehittämiseen ja voimaharjoitteluun. Lisäksi olen yleensä juossut keväisin puolimaratonin. Sanotaanko, että sitä (puolimaratonia) varten olen tänä keväänä päässyt harjoittelemaan enemmän, kertoo Mäkitalo.

207 ottelua Naisten Korisliigassa pelannut Mäkitalo on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
207 ottelua Naisten Korisliigassa pelannut Mäkitalo on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tällä hetkellä ei tiedetä, milloin poikkeustila tulee päätökseen. Mäkitalo toivoo, että ihmiset noudattavat asiantuntijoiden kehotuksia ja ohjeita, jotta tilanne saataisiin hallintaan.

Vaikutuksia on nähtävissä seurojen arkeen myös poikkeustilan päätyttyä.

- Poikkeustila vaikuttaa seurojen talouteen, kuten se vaikuttaa myös yritysten ja organisaatioiden talouteen. Toivon kuitenkin, että seurat pystyisivät yhteisön tuen avulla ensi kaudella taas kilpailemaan, Mäkitalo päättää.

Teksti: Ville Salonen

Henkilöt

 
22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Näytä lisää vastaavia