Anni Mäkitalon kausi päättyi pahaan loukkaantumiseen – ”Jatkosta on tosi vaikea sanoa vielä mitään”

15.6.2022 12:11 Anni Mäkitalo teki paluun ulkomaan kentille, kun hän pelasi menneen kauden Kreikassa PAOK:n joukkueessa. Suurta vastuuta nauttineen Mäkitalon kausi sai kuitenkin ikävän päätöksen.

Anni Mäkitalon hieno kausi Kreikassa sai ikävän päätöksen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Thessalonikista lähtöisin oleva PAOK aloitti kauden vahvasti ja Mäkitalo lukeutui joukkueen avainpelaajiin. Kauden jälkipuoliskolla alkoivat kuitenkin vaikeudet. PAOK sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi tasapisteissä kolmen muun joukkueen kanssa. Pudotuspelien avauskierroksella vastaan tuli Panathinaikos, jolle PAOK joutui taipumaan. Kausi jatkui kuitenkin sijoitusotteluissa ja joukkue sijoittui lopulta kuudenneksi.

- Joukkueen kausi jakautui hyvin selkeästi kahteen osaan. Joulutaukoon saakka olimme sarjassa kakkosia. Meillä oli erinomainen joukkue ja oma pelaamiseni oli hyvää. Joulun alla aloin pelata enemmän takapelaajaa kakkospaikan sijasta ja siirryin aloituksessa pointiksi. Se oli todella tervetullutta, sillä se on ollut minulle viime vuosina se ominaisin paikka. Koin myös, että silloin kun pelasin takapelaajaa ja juoksin kenttää, niin pelimme näytti myös erinomaiselta. Ympärilläni oli tietenkin erittäin hyviä joukkuekavereita ja olimme todella kova joukkue jouluun asti, jonka jälkeen meihin iski kaikki mahdollinen paha onni.

Hyvän alkukauden jälkeen PAOK:n kurssi kääntyi, kun joukkueessa tapahtui odottamattomia muutoksia.

- Aloittava kreikkalainen takapelaajamme lähti pelaamaan Euroliigaa, meidän aloittava jenkkilaituri sairastui koronan jälkitautiin ja lopetti kauden ja aloittava nelospaikan pelaajamme, Puerto Ricon maajoukkuepelaaja, meni nilkkaleikkaukseen. On aika selvää, että kun joukkueesta otetaan kolme avausviisikon pelaajaa pois, niin se ei ole enää sama joukkue. Sarjasijoituksemme varmaan vastasi sitä mitä me olimme, sillä emme olleet enää kevätkaudella sama joukkue näiden pelaajamuutosten myötä. Siitä jäi hieman harmillinen maku suuhun, että alkuperäisellä kokoonpanollamme olisimme voineet mennä tosi pitkälle, Mäkitalo käy kautta läpi.

Mäkitalo oli koko kauden isossa roolissa ja etenkin loppukaudesta Mäkitalo pelasi lähes täysiä minuutteja. Tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 6,4 pistettä, 2,5 levypalloa, 2,5 syöttöä ja 1,2 riistoa lähes 30 minuutin peliajalla.

- Sain ison roolin joukkueessa ja kevätkaudella melkeinpä liian ison, kun rotaatiomme pieneni merkittävästi. Alkukaudesta pelasin jonkin verran kakkospaikkaa, joka on minulle hieman tuntemattomampi viime vuosilta, ja hyökkäyksessä oli vähän sellaista itsensä hakemista ja lähinnä pelasin isoja minuutteja puolustukseni takia. Joulun alla aloin pelata takapelaajaa ja se tuntui paljon enemmän omalta ja huomattiin, että minusta on paljon enemmän hyötyä takapelaajana ja pääsen pallollisena juoksemaan kenttää.

Edessä pitkä kuntoutus

Mäkitalon kausi kuitenkin päättyi ikävästi, kun hän loukkaantui kauden loppusuoralla. Edessä on pitkä toipuminen.

- Valitettavasti kauteni loppui pari peliä ennen aikojaan, kun oikeasta polvestani meni eturistiside poikki. Tuntuu siinä mielessä katkeralta, että aina ajattelee, ettei tällainen voi osua omalle kohdalle. Tämä on kuitenkin osa urheilua, Mäkitalo harmittelee.

Tulevaisuuden suunnitelmat pyörivät Mäkitalolla tällä hetkellä polven kuntoutuksen ympärillä.

- Jatkosta on tosi vaikea sanoa vielä mitään ja ainoa tavoite on jumpata polvi sataprosenttisesti sellaiseen kuntoon, että voin elää hyvän ja terveen loppuelämän. Mietin korista sitten sen jälkeen.

Mäkitalo ei anna loukkaantumisen masentaa, vaan katsoo toiveikkaana eteenpäin.

- Totta kai tuntuu katkeralta, että miksi minä ja miksi nyt. Toisaalta olen 30-vuotias ja pelannut viimeiset 10 vuotta ammattilaisena ilman mitään suurempia loukkaantumisia. Tietenkin tällaiset ovat tosi epätoivottavia, mutta ne kuuluvat urheiluun. Tämänkin kauden sain muuten pelata koko lailla ehjänä joitain pieniä vaivoja ja koronaa lukuun ottamatta. Ei ollut tietenkään kiva lopettaa kautta näin ja edessä on pitkä kuntoutus, mutta olen todella kiitollinen kaudesta ja yritän pysyä positiivisena, Mäkitalo miettii.

Mäkitalo on urallaan pelannut ulkomailla Saksassa, Ranskassa, Unkarissa ja Tshekissä. Kreikka oli hänelle uusi ja mieluisa tuttavuus.

- Kreikka oli tosi hyvä kokemus ja olen tosi kiitollinen, että lähdin. Sarja on hyvä ja täällä on tosi kovia ulkomaalaisvahvistuksia joka joukkueessa. Viihdyin erinomaisen hyvin. Ihmiset ovat todella lämminhenkisiä, maa on ihana ja lämmin ja ruoka on hyvää. Olin ennen loukkaantumistani jutellut agenttini kanssa, että jos jatkan uraani, niin Kreikka voisi olla tosi varteenotettava vaihtoehto. Valmentaja oli myös kaavaillut, että voitaisiin jatkaa yhdessä myös ensi kaudella ja hän oli todella tyytyväinen minuun, joka tietenkin lämmitti mieltä. Sitä on turha miettiä nyt enkä ollut ehtinyt edes miettiä, että pelaanko vielä ensi kaudella ja missä. Nyt terveys edellä ja polven hoitaminen kuntoon on jatkosuunnitelmani. Kokonaisuudessaan Kreikka oli kuitenkin tosi mahtava kokemus ja oli hieno pelata Etelä-Euroopassa. Nyt on sekin koettu, Mäkitalo päättää.

Anni Mäkitalon tilastot Kreikan liigasta
Anni Mäkitalon tilastot Euro Cupissa

Henkilöt

 
19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

1.10.2022 18:26 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo päävalmentajina Bundesliigassa – ”Onhan tämä aika harvinaista”

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella mielenkiintoinen suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun veljekset Tuomas ja Joonas Iisalo ovat vastakkaisilla puolilla. Tuomas jatkaa Bonnin päävalmentajana, kun taas Joonas sai pestin MLP Academics Heidelbergin käskijänä.

1.10.2022 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Jansson pitää joukkueensa jalat maassa – Aatu Kivimäki hyvistä asetelmista kauteen

Saksan ProA:n sarjakausi käynnistyy viikonloppuna ja viime kaudella sensaatiomaisesti pelannut Tigers Tübingen lähtee taas päävalmentaja Daniel Janssonin ja takamies Aatu Kivimäen johdolla hakemaan menestystä.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

21.9.2022 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin valmentama Swans Gmunden taistelee paikasta Mestarien liigaan

Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan tällä viikolla. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jahtaa paikkaa lohkovaiheessa Belgradissa pelattavasta karsintalohkosta.

30.6.2022 14:19 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Jansson ei jäänyt harmittelemaan nousun kariutumista – ”Se oli tiedossa jo kesällä”

Daniel Jansson ja Hussain Dassouki valmensivat Tigers Tübingenin upeasti Saksan ProA:n finaaliin vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Finaalipaikka olisi oikeuttanut nousuun Bundesliigaan, mutta seura ei ollut vielä siihen valmis eikä hakenut lisenssiä.

29.6.2022 15:54 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo johdattivat Bonnin sensaatiomaiseen kauteen

Tuomas ja Joonas Iisalo nostivat ensin Merlins Crailsheim Saksan Bundesliigan hänniltä pudotuspelijoukkueeksi, ja tällä kaudella he luotsasivat viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Bonnin runkosarjan kakkoseksi ja välieriin saakka. Tuomas Iisalo valittiinkin Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

28.6.2022 21:18 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybov selviytyi kaudesta voittajana finaalitappiosta huolimatta

Viime kaudella Swans Gmundenin Itävallan mestariksi yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa johdattanut Anton Mirolybov kävi elämänsä suurinta taistelua tällä kaudella, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Vaikka Swans hävisi Itävallan liigan finaalisarjassa Wienille, oli vuosi Mirolyboville henkilökohtaisesti vaikeuksien kautta voitto.

26.6.2022 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäellä vakuuttava kausi Saksassa – ”Ihan plussan puolelle meni”

Aatu Kivimäki siirtyi viime kaudella Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin joukkueeseen. Kivimäki otti heti isoa roolia Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa ja sopeutui hyvin Saksan pelikentille.

25.6.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi ammensi kokemusta Belgiasta – ”Kyllä siinä kaikenlaista oppi”

Seagullsin kanssa sopimuksen tehnyt Okko Järvi pelasi menneen kauden belgialaisen Phoenix Brysselin joukkueessa. Kausi oli kuitenkin Järvelle vaikea, mutta samalla opettavainen.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

Näytä lisää vastaavia