Anniina Äijänen aloittaa Espanjan liigan välierät sunnuntaina - Anissa Pounds kehittyi kauden aikana

20.4.2019 11:11 Anniina Äijäsen kausi Espanjassa jatkuu sunnuntaina, kun hänen edustamansa Sedis Basquet aloittaa välierät Gironaa vastaan. Anissa Poundsin kausi sarjaporrasta alempana sen sijaan loppui viime viikonloppuna.

Anissa Poundsin kausi Espanjassa päättyi, Anniina Äijäsen kausi jatkuu vielä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sedis Basquet sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja sai puolivälierissä vastaansa Gipuzkoan. San Sebastianista oleva Gipuzkoa laittoi Sedis Basquetin tiukoille, mutta Sedis kuittasi ratkaisevan pelin jatkoajalla nimiinsä ja eteni välieriin otteluvoitoin 2-1.

- Se oli kahden väsyneen joukkueen taistelu. Vastustaja oli hyvä, mutta onneksi pystyimme hoitamaan pelin. Meillä oli iso kotiyleisön tuki ja rummut soivat katsomossa. Oli hieno tunne olla osana tuollaista tapahtumaa, Äijänen palaa ratkaisevaan puolivälieräotteluun.

Sedis Basquetin kotipaikka on Kataloniassa sijaitseva Le Seu d'Urgell. Äijänen on pistänyt merkille reilun 12 000 asukkaan kaupungin koriskuumeen.

- Sen huomaa kaduilla, kun ihmiset tervehtivät ja onnittelevat pelien jälkeen ja lapset heittelevät yläfemmoja. Täällä on kiva yhteisöllinen olo.

Anniina Äijänen on nauttinut pudotuspelitunnelmasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Välierissä Sedis joutuu kovan paikan eteen, kun se saa vastaansa runkosarjan kakkosen Gironan. EuroCupissa menneellä kaudella pelannut Girona hävisi kaudella vain neljä ottelua, joista kolme tuli neljän viimeisen kierroksen aikana. Alkukauden ainoan tappion se koki nimenomaan Sedisille.

- Girona on taas paha vastustaja. Onnistuimme kaatamaan heidät alkukaudesta, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa. Heillä on hyvä kotiyleisö ja he suojelevat kotikenttäänsä hyvin. Heillä on jokaiselle pelipaikalle monia hyviä pelaajia, Äijänen kuvailee tulevaa vastustajaa.

Sedis on kuitenkin osoittanut pystyvänsä haastamaan ja voittamaan Gironan tällä kaudella. Finaalipaikka vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista.

- Meidän pitää lähteä puolustuksen kautta pelaamaan, että pystyisimme haastamaan heidät. Heille on tullut vähän uusia vahvistuksia kauden aikana ja se luo omanlaisensa haasteet valmistautumiseen. Omalla tekemisellä ja levypallot hoitelemalla pystymme heidät haastamaan.

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaavalle Äijäselle pudotuspelit Espanjan kovassa liigassa ovat herkullinen kokemus, josta voi ammentaa paljon myös jatkoa ajatellen.

- Täytyy olla iloinen, että pääsee pelaamaan tällaisia pelejä ja tämä on hyvä aloitus ammattilaisuralle. Hienoja hetkiä.

Espanjan Liga Femeninan finaaliin pääsee kahdella voitolla.

Poundsilla opettavainen debyyttikausi ammattilaisena

Viime keväänä Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Anissa Pounds pelasi uransa ensimmäisen ammattilaiskauden Espanjan Liga Femenina 2:ssa Maristas Corunan joukkueessa. Joukkueen kausi päättyi harmittavasti putoamiseen, mutta Poundsin kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Pounds lukeutui koko kauden joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin pelaten keskimäärin yli 28 minuuttia ottelua kohden. Tehojakin syntyi komeasti 11,7 pisteen, 3,4 levypallon, 1,8 syötön ja 1,5 riiston keskiarvoilla. Joukkueen osalta kausi oli sen sijaan vaikeampi, kun se voitti kauden 26 ottelustaan vain viisi sijoittuen lohkossaan toiseksi viimeiseksi ja putosi näin sarjaporrasta alemmas.

- Tuloksellisesti joukkueena kausi ei mennyt niin hyvin, mutta omalta osaltani viihdyin kyllä tosi hyvin. Minulla oli iso rooli ja sain paljon vastuuta. Tykkäsin valmentajastamme ja hän auttoi minua todella paljon kauden aikana. Henkikohtaisesti tunnen menneeni kauden aikana eteenpäin. Olisin toivonut joukkueelle enemmän voittoja, mutten kadu lähtöäni tänne. Onneksi lähdin, Pounds kertaa kauttaan.

Anissa Pounds kehittyi kauden aikana paljon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds kiittelee erityisesti päävalmentaja Ruben Vazquez Lopezin vaikutusta omaan kehitykseensä.

- Täytyy antaa valmentajalle iso kiitos, että hän jaksoi tulla aamuisin treenaamaan kanssani, kun muilla oli koulua ynnä muita juttuja. Hän auttoi minua henkilökohtaisesti todella paljon esimerkiksi siinä, että miten saan heiton nopeammin ilmaan, miten skriinistä pääsee peliin, nyt pystyn lukemaan kenttää paremmin ja osaan erilaisia viimeistelytapoja, Pounds kertoo.

Pounds vietti USA:n yliopistossa ensin neljä vuotta, jonka jälkeen hän palasi vuodeksi Korisliigaan pelaamaan ennen kuin päätti ottaa ensimmäisen askeleensa ulkomaille. Kokemus oli kokonaisuudessaan positiivinen.

- Täällä oli tosi helppo olla. Ainoa ongelma oli, että vain yksi joukkuekaveri puhui hyvin englantia, mutta onneksi valmentaja osasi myös. Kaikki toimi erinomaisesti ja seura oli aina auttamassa, mikäli jotain oli. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia olla siellä.

Hyvästä kokemuksesta rohkaistuneena Pounds halajaa ulkomaille myös ensi kaudella. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa missä ura tulee jatkumaan.

- Haluaisin lähteä taas ulkomaille ja uuteen paikkaan kokemaan sekä näkemään vähän jotain uutta. Agentin kanssa olen vähän jutellut, mutta katsotaan sitten, kun sarjat päättyvät.

Anissa Poundsin tilastot Liga Femenina 2:ssa

 
14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

27.2.2019 14:54 Susiladies

Anniina Äijänen jahtaa Espanjan cupin voittoa – ”Cup on tosi iso asia”

Espanjassa pelataan viikonloppuna cupin lopputurnaus Copa de la Reina. Anniina Äijäsen, 23, Sedis Basquet aloittaa oman urakkansa torstaina turnauksen emäntäjoukkue Araskia vastaan.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

25.1.2019 12:14 Susiladies

Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

5.10.2018 13:35 Susiladies

Annika Holopainen uudenlaisessa roolissa Puolassa

Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

29.9.2018 10:16 Susiladies

Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

27.9.2018 17:20 Susiladies

Bundesliigassa vahva Susiladies-edustus

Saksan Bundesliiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja sarjassa nähdään tällä kaudella ilahduttavasti peräti viisi suomalaispelaajaa.

8.5.2018 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Petra Noponen juhli Viron mestaruutta

Virossa Tallinna Ülikoolin riveissä kolmatta kauttaan pelannut Petra Noponen, 21, pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Viron mestaruutta.

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

15.9.2019 10:53 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloitti komeasti 22 pisteellä

Roosa Lehtorannan sarjakausi Belgiassa pyörähti käyntiin lauantaina. Lehtoranta heitti debyytissään heti upeasti 22 pistettä, mutta se ei riittänyt kantamaan joukkuetta voittoon.

Näytä lisää vastaavia