Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

6.10.2018 13:51 Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

Anniina Äijänen pelaa tällä kaudella Espanjan pääsarjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Äijänen pelasi neljä vuotta USA:n yliopistossa ja palasi täksi kaudeksi Eurooppaan pelaten tulevan kauden kovassa Espanjan liigassa.

- Tähän saakka kaikki on mennyt hyvin. Tässä on ollut ihan perus harjoituskausi sekä harjoitusotteluita. Kiva palata Eurooppaan. Pelit alkavat aikaisemmin kuin yliopistossa eikä ole NCAA:n sääntöjä, Äijänen kertoo tunnelmistaan.

Äijänen pelasi USA:ssa maineikkaassa Xavierin yliopistossa. Eurooppalainen ammattilaiskoripallo eroaa huomattavasti yliopistokoriksesta.

- Pelaajat ovat vanhempia ja kokeneempia, peli on nopeampaa ja isojen kanssa joutuu painimaan vähän eri tavalla kuin yliopistossa. Sopeutuminen on kuitenkin mennyt hyvin.

Anniina Äijäsellä on mahdollisuus lunastaa itselleen iso rooli. .(Kuva: Ville Vuorinen)

Äijänen ei ole vielä kohdannut mitään isoja shokkeja kentän puolella.

- Kyllä se hiukan totuttelua vaatii, mutta koko ajan mennään eteenpäin. Joukkuekaverit ovat todella auttavaisia ja heiltä tulee koko ajan tukea sekä apua, kiittelee Äijänen.

Sedis Basquetin kilpailukausi on jo pyörähtänyt käyntiin, kun se eteni Katalonian cupin finaaliin kukistettuaan Sant Adrian niukasti 63-62 (21-31). Aloitusviisikossa ollut Äijänen kirjautti 18,5 minuutissa kuusi pistettä ja kolme levypalloa. Vastuuta on lupa odottaa myös jatkossa.

- Välillä olen ollut avauksessa ja välillä tullut vaihdosta sisään. Hyvin on tullut minuutteja tähän asti. Ne riippuvat myös vähän vastustajasta ja jos on ollut vähän isompi joukkue, niin valmentajalta on tullut myös isompia minuutteja.

Espanjan liigassa sarjajärjestelmä muuttui täksi kaudeksi siten, että kahdeksan parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin entisen kuuden sijaan. Pudotuspeleissä siintävät myös Sedis Basquetin tavoitteet.

- Meillä on aika nuori joukkue. Viime kaudesta runko on pysynyt pääosin samana, mutta pientä vaihtuvuutta on ollut, joten peli on vielä vähän vaiheessa. Viime kaudella joukkue jäi niukasti ulos pudotuspeleistä, joten tällä kaudella olisi tavoite päästä sinne.

Liga Dia käynnistyy Sedis Basquetin osalta lauantaina 13.10. Ensino Lugoa vastaan.

Poundsilla iso halu oppia ja kehittyä

Pounds aloittaa Äijäsen tavoin ensimmäisen kautensa ammattilaisena Euroopan kentillä. Pounds odottaa antoisaa vuotta.

- Tosi innoissani olen ensi kaudesta. Hauskaa kokea ja oppia taas jotain uutta. Espanjassa koripallo on vähän erilaisempaa kuin Suomessa, niin on kiva päästä pelaamaan eri tyylillä ja samalla saamaan uusia juttuja omaan peliin.


Anissa Pounds juhli viime kauden päätteeksi Korisliigan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds pelasi neljä vuotta USA:n yliopistossa Arkansas Tech Universityn joukkueessa, jonka jälkeen hän palasi takaisin Suomeen juhlien keväällä Peli-Karhujen kanssa Korisliigan mestaruutta. Nyt aika oli kypsä lähteä kokeilemaan siipiä Euroopan kentille.

- Ulkomaat ovat aina olleet tavoitteeni. Jenkkivuosien jälkeen pohdin pitkään mitä teen. Olin neljä vuotta poissa Suomesta ja tuntui, että jäin hirveästi paitsi kaikesta, joten päätin jäädä Suomeen vuodeksi. Oli ihanaa olla lähellä perhettä ja nyt on sitten aika taas uusien tuulien.

Sopeutuminen uuden joukkueen riveihin on mennyt hyvin.

- Joukkueesta olen saanut todella hyvän kuvan. Joka päivä mennään kovaa ja kilpaillaan. Vielä on hiomista, että päästään sille tasolle mihin haluamme, mutta joka päivä on kehitystä. Sarjassa on joukkueita, jotka ovat todella kovia ja heillä on tavoitteita nousta. Niissä pääsee jo katsomaan, että missä itse menemme, miettii Pounds.

Anissa Pounds aloittaa ensimmäisen ammattilaiskautensa Euroopassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Liga Femenina 2 pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa, joissa runkosarjan päätteeksi lohkojen neljä parasta pelaavat pudotuspelit ja lohkovoittajat nousevat ensi kaudeksi pääsarjaan. Maristas Coruna lähtee nousijajoukkueena kauteen maltillisin tavoittein.

- Joukkueen tavoite on pelata omaa peliä ja lähteä voittamaan jokaista ottelua. Joka päivä menemme joukkueena hurjasti eteenpäin ja se on tällä hetkellä päätavoite.

- Oma tavoitteeni on tietenkin kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyn. Haluan ehdottomasti saada täältä kaiken irti minkä pystyn, Pounds linjaa.

Maristas Coruna aloittaa kautensa lauantaina 6.10. ADBA:n vieraana.

 
13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Näytä lisää vastaavia