Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

15.11.2017 Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

Annika Holopainen tietää keinot Slovenian kaatoon. (Kuva: Francois Perthuis)

Suomi aloitti EM-karsinnat kohtaamalla maailman huippumaihin lukeutuvan Ranskan. Hallitseva EM-hopeamitalisti antoi osviittaa maailman kärkijoukkueiden tasosta hakemalla Helsingistä selvän 103-44-voiton.

- Ranska-ottelusta jäi paljon parannettavaa, mutta Ranska on ihan huippukova maa. Se oli meille kova opetus, muttemme ole sen tason vastustajaa vastaan vielä pelanneet. Mielestäni olemme oppineet siitä ja olemme nyt valmiimpia Sloveniaa vastaan, Holopainen totesi Celjessä tiistaisten iltaharjoitusten päätteeksi.

Selvistä luvuista huolimatta, Suomen pelissä oli myös positiivisia asioita. Erityisesti nuoret pelaajat esiintyivät ennakkoluulottomasti ja huippumaiden kohtaaminen on kuin pistäisi rahaa pankkiin tulevaisuutta silmällä pitäen.

- Meillä ei ole ollut Ranskan tasoisia vastustajia moneen vuoteen vastassa. On tärkeä, että saamme sitä pelikovuutta ja heidän tempo oli ihan eri tasolla kuin meidän. Kun alkushokki meni ohi ja pääsimme mukaan toisessa ja kolmannessa erässä, niin peli pikkaisen parani.

Ranska-ottelusta jäi käteen paljon opetusmateriaalia jota Susiladies pystyy hyödyntämään keskiviikkoiltana Sloveniaa vastaan.

- Yksi asia on kansainvälisen tason kovuus. Meidän pitää juosta paljon kovempaa, liikuttaa palloa enemmän ja syöttöjen pitää olla teräviä eivätkä pehmeät syötöt mene läpi näissä peleissä. Kaikki mitä tekee, pitää tehdä täysillä. Levypallopelaaminen tulee olemaan meille tosi tärkeä, sillä emme ole hirveän isokokoisia. Niihin pitää mennä täydellä teholla, muistutti Holopainen.

Slovenia pelasi historiansa ensimmäistä kertaa EM-lopputurnauksessa aiemmin tänä vuonna. Sen tie päättyi jo alkulohkoon, mutta jotain osviittaa joukkueen tasosta kertoo se, että se hävisi Ranskalle ainoastaan kahdella pisteellä ja kukisti Kreikan.

- Slovenialla on ollut viimevuosina nuorennusleikkaus ja heillä on paljon nuoria potentiaalisia pelaajia. Todella taitava laituri ja yksi todella iso pelaaja. Täysin erilainen joukkue kuin Ranska. Ei läheskään niin fyysinen, mutta todella taitava. Tulee olemaan haaste, mutta luottavaisin mielin lähdemme.

Holopaisen mukaan joukkueella on selvät sävelet millä keinoin Slovenia Celjessä keskiviikkoiltana kaatuu.

- Meidän Susiladies-pelillä, eli puolustetaan kovaa, juostaan kenttää, pelataan hyvin levypallotilanteissa, liikutetaan palloa hyökkäyksessä ja tehdään voittavia leikkauksia. Eiköhän se niillä.

Susiladies ja Slovenia kohtaavat Celjessä tänään 15. marraskuuta kello 21:15 Suomen aikaa. Ottelu on katsottavissa sekä FIBA:n Youtube-kanavalta että Susiladiesin Facebook-sivustolta live-lähetyksenä.

Henkilöt

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Näytä lisää vastaavia