Antero Kekkonen jatkaa liiton puheenjohtajana

10.11.2001 Helsingissä lauantaina 10.11. kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittokokous on valinnut yksimielisesti liiton puheenjohtajaksi Antero Kekkosen, 55. Näin kotkalainen kansanedustaja jatkaa tehtävässään myös seuraavan kaksivuotiskauden.

Liittokokous valitsi myös liittovaltuustolle puheenjohtajan sekä jäsenet. Valtuuston puheenjohtajaksi tuli valituksi äänin 2496-2346 Matti Suonpää Forssasta. Liittovaltuustoon vahvistettiin aluekokouksien asettamat ehdokkaat (ks. jäljempänä), jonka lisäksi lisäjäseninä tulivat valituiksi Raimo Hakola Helsingistä, Markku Lindqvist Lahdesta, Heikki Parkatti Jyväskylästä, Panu Pokkinen Tampereelta ja Matti Suonpää.

Lauantaisen kokouksen yhteydessä jaettiin myös tunnustusta. Koripalloliiton kunniajäseneksi kutsuttiin erotuomaritoiminnassa ansioitunut Veikko Karen.

Kultainen Kori -seurakilpailun voittajina palkittiin suurten seurojen sarjassa, jäsenmäärällä mitattuna Suomen suurin koripalloseura, espoolainen Tapiolan Honka ja pienten seurojen sarjassa Kaarinan Ura. Kultainen Kori -seurakilpailussa menestyneiden seurojen toiminnassa on tunnusomaista laadukas ja järjestelmällinen nuorisotyö, seuratoimijoiden jatkuva aktivointi, valmentajien motivointi ja koulutus. Merkittävää on myös vastuunkantaminen Koripalloliiton yhteisten asioiden hoidossa, liitto- ja aluetasolla.

Lisäksi Kasvu-palkinnolla palkittiin Naantalin Koripalloilijat. Seuran lisenssipelaajien määrä kasvoi pelikaudella 2000-01 peräti 53 prosentilla.

Strategia vuosille 2002-2005 hyväksyttiin

Koripalloliiton strategia vuosille 2002-2005 sai liittokokoukselta hyväksynnän. Strategiansa mukaisesti liitto tavoittelee laadukasta seuratoimintaa, kansainvälistä menestystä sekä koripallon juurruttamista elämäntavaksi teemalla "Tunteella ja taidolla".

Keskeisinä hankkeinaan Koripalloliitto ajaa seuraavan nelivuotiskauden laatujärjestelmän rakentamista, tietohallinnon kokonaisuudistusta, koulutusuudistusta, huippukoripallon tuotteistamista sekä liikuntapaikkarakentamista. Myös naiskoripalloilu, erotuomaritoiminta ja yhteisöllisyys kuuluvat omine suunnitelmineen Koripalloliiton tuleviin kehityshankkeisiin.

Liittovaltuuston jäsenet

Em. lisäjäsenten lisäksi liittokokouksessa vahvistettiin seuraavat aluekokouksien asettamat ehdokkaat liittovaltuustoon.

Eteläinen alue: Pentti Front (Helsinki), Pekka Höök (Helsinki), Jarmo Junnila (Espoo), Kimmo Järvikangas (Helsinki), Ilse Lyly (Vantaa), Osku Pajamäki (Helsinki), Kari Saarinen (Hyvinkää), Olavi Salminen (Helsinki), Veli-Pekka Sirola (Espoo), Matti Suomi (Karkkila) ja Veikko Vaniala (Porvoo).

Itäinen alue: Seppo Manninen (Savonlinna), Eero Oksava (Joensuu) ja Markku Turunen (Kuopio).

Kaakkoinen alue: Vesa Hämäläinen (Lahti), Antti Immonen (Lahti), Kari-Matti Järvinen (Kotka) ja Ira Pasi (Lappeenranta).

Keskinen alue: Outi Keski-Saari (Lapua), Jari Lahtinen (Palokka), Kari Lehtonen (Äänekoski) ja Timo Virolainen (Kokkola).

Läntinen alue: Seppo Eskola (Salo), Jussi Hilakari (Raisio), Tuula Hirkman (Turku), Kauko Lindholm (Salo), Jorma Pokkinen (Tampere), Esko Strandberg (Forssa) ja Pentti Toivonen (Tampere).

Pohjoinen alue: Arvo H. Forsman (Rovaniemi), Mikko Kujala (Oulu) ja Tapio Tainio (Kemi).

 
26.10.2023 12:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kauden 2023-24 aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset alueen sarjoihin on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 3.12.2023 asti. Vain kokonaan uudet joukkueet ilmoittautuvat järjestelmän kautta, sarjaa vaihtavat joukkueet ilmoittavat sarjavaihdoksesta sarjan järjestäjälle.

5.6.2023 12:18 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2023-24 avattu

Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.

20.10.2022 11:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kevään aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä, joka on käyttöliittymältään sama kuin eSCO-pöytäkirjasovellus. Järjestelmät helpottavat joukkueen yhteyshenkilön kauden aikaista otteluiden hallintaa. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 4.12.2022 asti.

13.6.2022 07:56 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkueiden ilmoittautumiset sarjakaudelle 2022–23 avattu – uusi sarjanhallintajärjestelmä eLSA

Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

4.11.2021 15:04 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautumiset alueiden kevätsarjoihin avattu – läntisellä alueella tarjolla pilottina sekasarja

Koripalloliiton alueiden kevään sarjoihin ilmoittautumiset on nyt avattu FIBA Organizer -sarjanhallinnassa. Kevään sarjailmoittautuminen on mahdollista 1.12.2021 asti. Läntisellä alueella pilotoidaan mikro- ja mini-ikäisten sekasarjoilla sekä nuorten aikuisten U22-harrastesarjoilla.

28.10.2021 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO on vallannut korissarjat

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO tuli täksi kaudeksi korvaamaan paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa. Huolimatta täysin vapaaehtoisesta käytöstä siirtymävaiheen aikana, peräti 97 prosentissa kauden otteluista on ollut jo käytössä uusi ottelupöytäkirja.

27.8.2021 14:55 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalisen pöytäkirjan eSCO:n käyttökoulutukset käynnistyvät syksyllä

Koripalloliitto järjestää eSCO digitaalisen pöytäkirjan käyttökoulutusta kaikille joukkueille ja seuroille syksyn 2021 aikana. Varaa aika koulutukseen ja tule tutustumaan helppokäyttöiseen eSCO:on.

9.6.2021 11:38 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautumiset Koripalloliiton alueellisiin ja nuorten valtakunnallisiin sarjoihin kaudelle 2021-22 avattu

Koripalloliiton kaikkien alueiden nuorten ja aikuisten sarjat sekä nuorten valtakunnallisten sarjojen SM-karsinnat on avattu ilmoittautumiseen pelikaudelle 2021-22. Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautumisten eräpäivä on 1.8.2021, alueelliset ilmoittautumispäivät vaihtelevat alueen mukaan.

28.4.2021 12:19 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

Näytä lisää vastaavia