Anton Mirolybovilla menestyksekäs kausi Luxemburgissa – ”Maksimaalinen suoritus”

10.4.2019 14:27 Anton Mirolybov otti uudenlaisen haasteen valmentajauralleen täksi kaudeksi, kun hän siirtyi luxemburgilaisseura US Racing Luxembourgin päävalmentajaksi ennen kauden alkua. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä Mirolybov luotsasi joukkueen ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin 17 vuoteen.

Anton Mirolybov johdatti joukkueensa pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Luxemburgin liigassa pelasi 10 joukkuetta, joista kuusi parasta jatkoivat ylempään loppusarjaan ja mittelivät keskenään pudotuspelien lähtöasetelmista. Ylemmän loppusarjan jälkeen sarjan kaksi parasta joukkuetta huilasivat ensimmäisen pudotuspelikierroksen ja neljä muuta ratkoivat keskenään välieräjoukkueet. Racing sijoittui ylemmässä loppusarjassa viidenneksi ja sai pudotuspeleissä vastaansa kolmen edelliskauden mestarin Amicalen. Racingin tie tyssäsi lopulta otteluvoiton 1-2. Puolivälierissä putoamisesta huolimatta Mirolybov oli kauden tulokseen tyytyväinen.

- Kausi oli meille ehdottomasti menestys. Meillä oli vaikeat lähtökohdat kauteen ja meidät arvioitiin tippumaan. Tavoitteemme oli olla kuuden parhaan joukossa ja mielestäni tämä oli meiltä maksimaalinen suoritus, Mirolybov kertaa kautta.

Racing aloitti pudotuspelit vahvasti ryöstämällä Amicalelta kotiedun itselleen heti ensimmäisessä ottelussa, mutta sen jälkeen Amicale vei muut pelit nimiinsä. Mirolybovin mukaan paremmasta joukkueesta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä.

- Amicale oli kolmen edelliskauden mestari ja olimme hävinneet heille kauden aikana pelit noin 30 pisteellä. He tulivat siihen ensimmäiseen peliin aika löysin rantein ja pystyimme siten yllättämään heidät. Kun he alkoivat ottaa meidät vakavasti, ei meillä ollut enää mahdollisuuksia.

Anton Mirolybov on tehnyt pitkän valmentajauran Keski-Euroopassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mirolybov on tehnyt mittavan valmentajauran erityisesti Saksan kentillä ja siirtyminen Luxemburgin puoliammattilaisliigaan oli varsin uusi kokemus. Pelaajat eivät juuri siirry muihin seuroihin sarjan sisällä, joten joukkueen vahvistaminen on kiinni lähinnä amerikkalaispelaajien rekrytoinnista. Samalla se asettaa valmentajan uuteen haasteeseen, kun uutta miestä ei voi vain hankkia, vaan pelaajat on pystyttävä kasvattamaan.

Racingille ja Mirolyboville tämä tuli konkreettisesti kauden aikana esille, kun edelliskausien ykköstakamies lähti Saksaan opiskelemaan ja pelipaikalle oli käytännössä koulutettava uusi pelaaja.

- Se oli iso haaste. Sinulla oli käytettävissä tietyt pelimerkit, mutta joukkueessa ei ole kauden aikana liikehdintää. Onnistuimme kuitenkin tosi hyvin. Meillä yksi 23-vuotias pelaaja siirtyi pelaamaan takamiestä ja pelasi 38 minuuttia pelissä. Hän kehittyi huimasti kauden aikana ja suoriutui hyvin.

Aikamatkalla Luxemburgissa

Mirolybovin mukaan hän sai mahdollisuuden katsoa koripalloa erilaisesta näkökulmasta, joka vastaavasti jälleen kartutti hänen kokemuspankkiaan.

- Tämä opetti itselleni priorisointia. Oli mietittävä tarkkaan mitä ja miten opettaa ja kuinka paljon pystyy opettamaan. Ennen kauden alkua huomasin nopeasti, että ennen kuin alan opettamaan taktiikkaa, piti opettaa tekniikkaa, jotta pystymme saamaan taktiikan toimimaan. Pelaajat ottivat alussa aimo harppauksia eteenpäin ja olimme kauden alussa pienessä liidossa, mutta sen jälkeen oli vähän vaikeampaa.

Kokonaisuudessaan Mirolybov piti kautta uudenlaisena ja samalla mielenkiintoisena haasteena.

- Tämä oli jonkinmoinen aikamatka taaksepäin. Täällä koris ei ole kovinkaan iso tai pitkällä. Se muistutti vähän Suomen korista 2000-luvun alussa. Oli kaksi amerikkalaista ja muut olivat puoliammattilaisia, jotka olivat päivät töissä ja tulivat iltaisin harrastamaan. Viime vuonna Saksassa minulla oli pelaajat kahdesti päivässä käytettävissäni ja nyt aamulla harjoiteltiin amerikkalaisten kanssa ja muiden kanssa sitten illalla.

Mirolybovin jatkokuviot ovat edelleen auki.

- Ovet ja ikkunat ovat auki. Katsotaan missä sitä vaikutetaan tulevaisuudessa. Vielä ei ole mitään.

Henkilöt

 
29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

27.11.2019 11:04 Suomalaiset ulkomailla

Saara Wahlgrenilla edessään taas pitkä toipumisjakso – ”Tullaan vahvempana takaisin”

Saara Wahlgren, 26, debytoi Belgian liigan Sparta Laarnessa juuri ennen maaottelutaukoa oltuaan sivussa pelikentiltä lähes vuoden verran. Harjoituksissa harmittomassa tilanteessa sattunut loukkaantuminen päätti kuitenkin Wahlgrenin kauden.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

11.10.2019 15:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen aloittaa kautensa Ranskassa – ”Kiva päästä testaamaan itseään uudessa sarjassa”

Annika Holopainen, 26, aloittaa kolmannen kautensa Euroopassa ammattilaisena, kun hän solmi kesällä Ranskan Ligue Femenine 2:ssa pelaavan Reimsin kanssa sopimuksen. Vaikean viime kauden jälkeen Holopainen hakee menestystä sekä joukkue- että henkilökohtaisella tasolla.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

4.10.2019 11:40 Susiladies

Kaisa Kuisma innokkaana ensimmäiseen ammattilaiskauteensa

Kaisa Kuisma, 25, toimii tulevalla kaudella suomalaisena uranuurtajana, kun hän siirtyy ensimmäisen suomalaiskoripalloilijana Portugalin liigaan hänen tehdessä sopimuksen Vitoria SC:n kanssa. Kuisma lähtee ensimmäiseen kauteensa ulkomailla intoa puhkuen.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

26.9.2019 14:59 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen jahtaavat Itävallan mestaruutta

Anton Mirolybov jatkaa valmentajauraansa Itävallan viime kauden hopeamitalisti Swans Gmundenin joukkueessa. Apuvalmentajakseen hän nappasi BC Nokiassa aiemmin toimineen Aleksi Koskisen.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

24.9.2019 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Bundesliigassa vahva suomalaisvalmentajien panos

Miesten Saksan Bundesliigassa nähdään tulevalla kaudella neljä suomalaisvalmentajaa. Tuomas Iisalo jatkaa Crailsheim Merlinsin päävalmentajana ja hän on saanut avukseen veljensä Joonaksen. Daniel Jansson nousi kesällä Ulmin apuvalmentajaksi ja Daniel Herbert jatkaa Frankfurt Skylinersin valmennustiimissä.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

Näytä lisää vastaavia