Anton Mirolybovilla menestyksekäs kausi Luxemburgissa – ”Maksimaalinen suoritus”

10.4.2019 14:27 Anton Mirolybov otti uudenlaisen haasteen valmentajauralleen täksi kaudeksi, kun hän siirtyi luxemburgilaisseura US Racing Luxembourgin päävalmentajaksi ennen kauden alkua. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä Mirolybov luotsasi joukkueen ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin 17 vuoteen.

Anton Mirolybov johdatti joukkueensa pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Luxemburgin liigassa pelasi 10 joukkuetta, joista kuusi parasta jatkoivat ylempään loppusarjaan ja mittelivät keskenään pudotuspelien lähtöasetelmista. Ylemmän loppusarjan jälkeen sarjan kaksi parasta joukkuetta huilasivat ensimmäisen pudotuspelikierroksen ja neljä muuta ratkoivat keskenään välieräjoukkueet. Racing sijoittui ylemmässä loppusarjassa viidenneksi ja sai pudotuspeleissä vastaansa kolmen edelliskauden mestarin Amicalen. Racingin tie tyssäsi lopulta otteluvoiton 1-2. Puolivälierissä putoamisesta huolimatta Mirolybov oli kauden tulokseen tyytyväinen.

- Kausi oli meille ehdottomasti menestys. Meillä oli vaikeat lähtökohdat kauteen ja meidät arvioitiin tippumaan. Tavoitteemme oli olla kuuden parhaan joukossa ja mielestäni tämä oli meiltä maksimaalinen suoritus, Mirolybov kertaa kautta.

Racing aloitti pudotuspelit vahvasti ryöstämällä Amicalelta kotiedun itselleen heti ensimmäisessä ottelussa, mutta sen jälkeen Amicale vei muut pelit nimiinsä. Mirolybovin mukaan paremmasta joukkueesta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä.

- Amicale oli kolmen edelliskauden mestari ja olimme hävinneet heille kauden aikana pelit noin 30 pisteellä. He tulivat siihen ensimmäiseen peliin aika löysin rantein ja pystyimme siten yllättämään heidät. Kun he alkoivat ottaa meidät vakavasti, ei meillä ollut enää mahdollisuuksia.

Anton Mirolybov on tehnyt pitkän valmentajauran Keski-Euroopassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mirolybov on tehnyt mittavan valmentajauran erityisesti Saksan kentillä ja siirtyminen Luxemburgin puoliammattilaisliigaan oli varsin uusi kokemus. Pelaajat eivät juuri siirry muihin seuroihin sarjan sisällä, joten joukkueen vahvistaminen on kiinni lähinnä amerikkalaispelaajien rekrytoinnista. Samalla se asettaa valmentajan uuteen haasteeseen, kun uutta miestä ei voi vain hankkia, vaan pelaajat on pystyttävä kasvattamaan.

Racingille ja Mirolyboville tämä tuli konkreettisesti kauden aikana esille, kun edelliskausien ykköstakamies lähti Saksaan opiskelemaan ja pelipaikalle oli käytännössä koulutettava uusi pelaaja.

- Se oli iso haaste. Sinulla oli käytettävissä tietyt pelimerkit, mutta joukkueessa ei ole kauden aikana liikehdintää. Onnistuimme kuitenkin tosi hyvin. Meillä yksi 23-vuotias pelaaja siirtyi pelaamaan takamiestä ja pelasi 38 minuuttia pelissä. Hän kehittyi huimasti kauden aikana ja suoriutui hyvin.

Aikamatkalla Luxemburgissa

Mirolybovin mukaan hän sai mahdollisuuden katsoa koripalloa erilaisesta näkökulmasta, joka vastaavasti jälleen kartutti hänen kokemuspankkiaan.

- Tämä opetti itselleni priorisointia. Oli mietittävä tarkkaan mitä ja miten opettaa ja kuinka paljon pystyy opettamaan. Ennen kauden alkua huomasin nopeasti, että ennen kuin alan opettamaan taktiikkaa, piti opettaa tekniikkaa, jotta pystymme saamaan taktiikan toimimaan. Pelaajat ottivat alussa aimo harppauksia eteenpäin ja olimme kauden alussa pienessä liidossa, mutta sen jälkeen oli vähän vaikeampaa.

Kokonaisuudessaan Mirolybov piti kautta uudenlaisena ja samalla mielenkiintoisena haasteena.

- Tämä oli jonkinmoinen aikamatka taaksepäin. Täällä koris ei ole kovinkaan iso tai pitkällä. Se muistutti vähän Suomen korista 2000-luvun alussa. Oli kaksi amerikkalaista ja muut olivat puoliammattilaisia, jotka olivat päivät töissä ja tulivat iltaisin harrastamaan. Viime vuonna Saksassa minulla oli pelaajat kahdesti päivässä käytettävissäni ja nyt aamulla harjoiteltiin amerikkalaisten kanssa ja muiden kanssa sitten illalla.

Mirolybovin jatkokuviot ovat edelleen auki.

- Ovet ja ikkunat ovat auki. Katsotaan missä sitä vaikutetaan tulevaisuudessa. Vielä ei ole mitään.

Henkilöt

 
27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

23.5.2019 15:56 Susijengi

Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim teki seurahistoriaa – Frankfurtin suomalaiskolmikolla ailahteleva kausi

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim Merlins varmisti sarjapaikkansa Bundesliigassa vasta viimeisen kierroksen viimeisillä hetkillä. Shawn Huffin kipparoima ja Gordon sekä Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä vahvasta loppukaudesta huolimatta.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

9.5.2019 14:09 Susijengi

Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

8.5.2019 12:29 Susijengi

Roope Ahonen aloittaa taistelun noususta Espanjan pääsarjaan

Espanjan kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

29.4.2019 13:38 Susijengi

Välierätappio jätti karvaan maun Kanervon kauteen

Antti Kanervon, 30, kausi päättyi pettymykseen, kun Islannin liigan runkosarjan voittanut Stjarnan taipui välierissä IR:lle otteluvoitoin 2-3. Vaikka joukkueen kanssa kirkkain tavoite jäi saavuttamatta, niin Kanervon kausi henkilökohtaisella tasolla oli onnistunut.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

20.4.2019 11:11 Susiladies

Anniina Äijänen aloittaa Espanjan liigan välierät sunnuntaina - Anissa Pounds kehittyi kauden aikana

Anniina Äijäsen kausi Espanjassa jatkuu sunnuntaina, kun hänen edustamansa Sedis Basquet aloittaa välierät Gironaa vastaan. Anissa Poundsin kausi sarjaporrasta alempana sen sijaan loppui viime viikonloppuna.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

26.3.2019 14:28 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin nuori joukkue kasvoi kauden edetessä

Daniel Janssonin valmentama OrangeAcademy Ulmin kausi Saksan ProB-liigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kausi oli nuorelle joukkueelle kasvuprosessi.

Näytä lisää vastaavia