Antti Kanervo kaksivuotiseen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

24.7.2020 10:03 Viime kaudella korisukkia olan takaa liekittänyt Äänekosken Huiman kasvatti ja Susijengin takamies Antti Kanervo, 192 senttiä ja 31 vuotta, on solminut Helsinki Seagullsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Antti Kanervo on Seagullsin mies kevääseen 2022 asti. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga.

Korisliigan runkosarjan jaetulle kärkipaikalle maaliskuussa jääneen Seagullsin ehdottomiin kulmakiviin kuului 14,7 pistettä ottelua kohden heittänyt ja kolmosensa 44,8% tarkkuudella naruihin sivallellut Kanervo, jonka jatko Helsingissä oli Seagullsin johdon pääprioriteetteja kauteen 2020-21 valmistautuessa.

- Antin jatko Seagullsissa on paras mahdollinen uutinen tähän kohtaan. Pääsemme jatkamaan edelliskaudesta tutuilla jutuilla ja Antin diilin jälkeen heittovoimamme kaaren takaa on tulevallakin kaudella todella kovalla tasolla. Todella iloinen voi olla myös siitä, että sopimus on kaksivuotinen. Antti osoitti edelliskaudella olevansa sarjan ehdotonta eliittiä ja uskon samaan vireen jatkuvan, päävalmentaja Jussi Laakso kiittelee.

- Kesken jääneen viime kauden jälkeen on tapahtunut paljon. Toivottavasti pääsemme aloittamaan kauden aikataulussa ja mahdollisimman normaalisti. Uskon, että meillä on hyvä joukkue jälleen tulevalla kaudella ja yritämme jatkaa samanlaista pelaamista kuin viime kaudella, kommentoi Kanervo.

Seagullsilla on sopimukset tulevasta kaudesta Max Besselinkin, Timo Heinosen, Shawn Huffin, Antti Kanervon, Tuukka Kotin, Sakari Laakson, Wayne Martinin, Samuli Mäkelän, Sami Tahvanaisen ja Erik Waxlaxin kanssa.

Kokenut Suomen kiertäjä, kolmen maan cup-mestari

Äänekosken Huimassa koripallo-oppinsa saanut 192-senttinen Kanervo kohosi valtakunnallisille koripallonäyttämöille ensi kerran 2005–06, jolloin hän edusti Huimaa miesten divarissa.

Kaudella 2007–08 BC Jyväskylään siirtynyt Kanervo säkitti joukkueelleen 21,1 pistettä ottelua kohden (kolmoset 41,4%) ja pokkasi kauden päätteeksi vuoden divaripelaajan kiertopalkinnon. Kauden viimeisessä ottelussa Kanervo rankaisi Visa-Basketia 64 pisteen edestä.

Keski-Suomesta ja divarista Kanervon tie vei Korisliigaan ja Kouvoihin vuosiksi 2008–10. Kouvolan kausista Kanervon palkintokaappiin jäivät kevään 2009 Korisliigan vuoden tulokkaan palkinto sekä kevään 2010 SM-pronssi.

Vuosien 2011–14 aikana Kanervon peliminuutit lisääntyivät tasaisesti joensuulaisessa Kataja Basketissa. Joensuun vuosiensa aikana Kanervo haki kaksi Suomen cupin mestaruutta, kolme SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin sekä eteni Katajan kanssa sensaatiomaisesti EuroChallengen puolivälieriin keväällä 2013.

Joensuusta Kanervo jatkoi matkaansa Kauhajoelle, missä hän pelasi Karhu Basketin oranssipaidassa kaksi kautta (2014–16). Kauhajoen kaksivuotisen jälkeen heittäjä-ässä siirtyi ensimmäiselle ulkomaankomennukselleen, kun hän edusti Roannea Ranskan Pro B-liigassa kaudella 2016–17 9,2 pisteen ja 1,4 syötön keskiarvoin. Ranskan kauden kruunuksi juhli Kanervo Ranskan kakkoscupin kultaa 2017.

Ranskasta palattuaan Kanervo siirtyi Helsinki Seagullsin takakentälle ja pokkasi joukkueineen SM-pronssit kaulaansa keväällä 2018. Seuraavalla kaudella vuorossa oli jälleen ulkomaankomennus, kun Kanervo loisti Islannin cup-voittaja KK Stjarnanin riveissä 16,9 pisteen, 3,4 syötön ja 2,2 levypallon keskiarvoin.

Nuorten maajoukkueessa Kanervo ehti pelata 87 ottelua 12,9 pisteen keskiarvolla. Miesten haastajamaajoukkueeseen hän puolestaan kohosi vuoden 2011 universiadeissa Kiinan Shenzhenissä, missä hän oli joukkueen ykköstykki 13,9 pisteen keskiarvollaan. Nuorten yhden maaottelun piste-ennätyksekseen Kanervo myllytti 43 pistettä U20-miesten B-divisioonan EM-kisojen ottelussa Azerbaidzania vastaan.

Susijengissä Kanervo debytoi kesällä 2010 ja läpimurtonsa joukkueessa hän teki vuosien 2017–19 MM-karsinnoissa. Tähänastisella miesten maajoukkueurallaan Kanervo on pelannut 34 ottelua 4,2 pisteen keskiarvolla. Yhden ottelun ennätyksensä, 18 pistettä, Kanervo heitti Bulgariassa marraskuun 2017 MM-karsintaottelussa.

Henkilöt

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

Näytä lisää vastaavia