Antti Koskelainen nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

7.3.2023 10:00 Antti Koskelainen on kiinnitetty Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi siirtyneen Juha Stenin paikalle nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi sekä HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmentajaksi.

Antti Koskelainen palaa HBA:n sekä nuorten maajoukkueen valmennukseen. Kuva: Vesa Koivunen

Koripalloliiton ensimmäisenä nuorten olympiavalmentajana toiminut Antti Koskelainen palaa takaisin Suomeen ja HBA:n valmennukseen. Koskelainen on ollut kehittämässä SUSI-ohjelman keskeisiä rakenteita hänen toimiessaan Koripalloliiton valmentajakoulutuksen kehittäjänä vuodet 2009–12.

Koskelainen oli käynnistämässä HBA-konseptia Pohjois-Haagan yhteiskoulun yläkoulussa. Koskelainen toimi HBA Märskyn päävalmentajana 2013-19 nostaen samalla HBA-ohjelman merkittävään asemaan suomalaisessa koripallossa pelaajakehityksen saralla. Edelliset neljä vuotta Koskelainen vietti Qatarin Dohassa, jossa hän toimi päävalmentajana BE Sportsin akatemiassa.

- Olen äärimmäisen iloinen, että tähän vaativaan tehtävään löytyi kokenut osaaja, joka tuntee toimintaympäristön, koska hän on itse ollut rakentamassa sitä. Vajaat neljä vuotta maailmalla antavat varmasti uutta perspektiiviä tehtävään ja jatkuvaan kehittymiseen, kommentoi Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann.

- Luonnollisesti tunnelmat ovat hienot. Urhea-kampuksesta on kasvanut täysin kansainvälisten standardien opiskelu- ja harjoitteluolosuhde, jossa mukana olosta voi tuntea aitoa kiitollisuutta. Päivittäinen harjoittelu on suomalaisen koripallon kehittymisen kivijalka ja on vaikea keksiä parempaa paikkaa tätä työtä tehdä, kuin Urhean ammattilaisista ja motivoituneista urheilijoista koostuva yhteisö, Koskelainen kiittelee.

- Sudenpolku rakenteineen ja toimintoineen on maailman mittakaavassakin ainutlaatuinen ohjelma, jonka jalostumisesta tämänhetkiseen tilaan voi meistä jokainen suomalaisessa koripallossa mukana oleva olla aidosti ylpeä, Koskelainen päättää.

Koskelaisen tehtävänkuva on monisäkeinen. Pestin ulospäin näkyvimmät tehtävät ovat HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen arjen valmennuksesta toimiminen yhdessä Hanno Möttölän ja Jussi Hirvosen kanssa sekä nuorten maajoukkueiden päävalmentajana toiminen. Lisäksi Koskelainen tulee myöhemmin toimimaan ikäluokkapäävalmentajana sekä osallistuu osana koripalloliiton kolmostason (HKVT) valmennustutkinnon järjestämiseen ja organisointiin.

Koskelainen aloittaa tehtävässä toukokuussa 2023.

 
3.3.2020 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Juha Sten nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Juha Sten on kiinnitetty Viron maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyneen Jukka Toijalan paikalle nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi sekä vastaamaan HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmennuksesta.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

26.6.2019 08:52 Pääjuttu

Koskelainen uusien haasteiden pariin – Toijala nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala, 47.

Suomen maajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden herruudesta Kisakalliossa

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta ensi maanantaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.

26.6.2016 Katsojat

Katsojan opas nuorten PM-kisoihin

18- ja 16-vuotiaiden nuorten PM-kilpailut käynnistyvät sunnuntaina (26.6.) Kisakallion Urheiluopistolla. Luvassa on huimat 60 maaottelua viiden pelipäivänä aikana kolmella pelikentällä. Näin seuraat kisoja – olet sitten paikan päällä tai etänä.

PM-kisat pyörähtävät käyntiin juhannussunnuntaina Kisakalliossa

Suomen Koripalloliitto järjestää 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä juhannussunnuntaista 26.6. lähtien. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Susi Training Center 1 -kentän pelit näkyvät suorana Fanseatilta.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Sudenpennut aloittavat tänään PM-kisat Solnassa

Suomen 16- ja 18-vuotiaat pojat ja tytöt aloittavat Pohjoismaiden mestaruuskisat tänään 13.5. Solnassa, Ruotsissa, kun avausottelussa vastaan astelee Tanska. Ohessa Suomen joukkueiden kokoonpanot turnauksessa.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

Näytä lisää vastaavia