Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana

28.10.2017 15:00 Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 61-vuotiaan Zittingin vastaehdokas puheenjohtajavaalissa oli Markku Molenius.

Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Timo Nieminen.

Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa oli edustettuna 63 seruaa. Kuvat: Matti Koskinen

Entisenä maajoukkuekoripalloilijana ja menestyneenä yritysjohtajana tunnettu Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja hän on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2013. Zitting valittiin jatkokaudelle äänin 6548-1688.

– Haluan kiittää luottamuksesta ja siitä, että liittokokous ylimpänä päättävänä elimenä antoi arvon teoille ja tuloksille, joita olemme saaneet aikaan päättyneellä puheenjohtajakaudella. Neljän vuoden muutostyö on ollut haasteellista ja raskasta ja koskettanut koko koripalloyhteisöä. Edellisessä liittokokouksessa hyväksytty strategia ja sen toteutus ovat mahdollistaneet osin liiton tuloksen kääntämisen positiiviseksi. Se on vaatinut rakenteellisia toimia, mutta jos emme mitään muuta, niin mikään ei muutu. Näen liittokokouksen edellyttämän toimintasääntöjen muutoksen nopeutetulla aikataululla kuvastavan toimintaympäristön tuomaa tarvetta nykyaikaistaa edelleen toimintaamme. Tie on viitoitettu, Zitting totesi.

– Liittokokous antoi raikuvin aplodein yksimielinen kiitoksen EM-projektille ja sen pääsihteeri Ari Tammivaaralle ja Susijengin faneille sekä koko tiimille vapaaehtoisista Susijengin hienoihin otteisiin kentällä. Vuoden 2018 toimintasuunnittelu pohjaa EM-kisojen ympäri Suomea nostamaan kiinnostukseen koripalloa kohtaan ja toimintaa suunnitellaan esitettäväksi liittovaltuustolle seuratyö keskiössä. Seuratyön ohella haluan painottaa olosuhteiden kehittämisen merkitystä kaikilla korispaikkakunnilla. Yhteistyö kunnan ja valtion päättäjien kanssa mahdollistaa huomispäivän koripallon edellyttämien olosuhteiden saavuttamisen.

Liittokokouksen aluksi kuultiin hallituksen katsaus menneisiin kahteen vuoteen. Lisäksi EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara kertoi kotikisojen alustavasta taloudellisesta tuloksesta, tavoitteiden täyttymisestä ja saadusta palautteesta.

Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen esitteli liittokokouksessa tulevalle nelivuotiskaudelle suunniteltua strategiaa, jota EM-kisojen jättämä positiivinen tulos värittää. EM-kotikisojen taloudellinen, urheilullinen ja imagollinen tulos ylitti kaikki odotukset, minkä myötä uuden strategian valintoja ja tavoitteita asetellaan uudelleen erillisessä strategiapäivässä.

Näin ollen toiminnan tavoitteita seuraavalle nelivuotiskaudelle ei hyväksytty, vaan tavoitteita käsitellään uudestaan ylimääräisessä liittokokouksessa sen jälkeen, kun strategiaa on käsitelty Koripalloliiton strategiapäivässä. 

Liittokokous valitsi edustajansa eli uuden liittovaltuuston seuraavalle kaksivuotiskaudelle aluekokouksien esityksen mukaisesti. Liittovaltuusto kokoontuu kahdesti vuodessa päättämään liiton yhteisistä asioista. Uuden valtuuston kokoonpano on listattuna tämän jutun loppuun.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Timo Nieminen.

Kokouksen päätteeksi hallitus esitteli ehdotuksensa Koripalloliiton toimintasääntöjen muutoksista. Tavoitteena on lisätä seurojen edustusta liiton päätöksenteossa ja yksinkertaistaa päätöksentekoprosesseja.

Koripalloliiton valtuusto 2018-2019

Etelä

Jäsen

Varajäsen

Markku Aaltovirta

Matti Nurminen

Anssi Iivonen

Pipa Böök

Jussi-Aleksi Keijonen

Tiina Sandberg

Hanna-Mari Kujala

Riku Vuori

Anssi Lauha

Jarkko Rönnholm

Anne Lehto

Jukka Ihatsu

Kristiina Mansen

Henrik Pulkkinen

Eero Neva

Pekka Neva

Tarja Nieminen

Ensio Ruotsalainen

Timo Nieminen

Jyrki Huovinen

Jarmo Tukiainen

Heidi Adler

Tenho Ulmanen

Riikka Ventelä

  

Länsi

Jäsen

Varajäsen

Juho Sopanen

Saila Asumaniemi

Maija Strandberg

Heikki Myllymäki

Juha Ilva

Mikko Niskanen

Harri Jussila

Aapo Savo

Jukka Brandt

Riikka Juntunen

Anu Sivonen

Jukka Kivistö

Marja Miettinen

Hannu Naumanen

  

Kaakko

Jäsen

Varajäsen

Petri Luotio

Kimmo Harsia

Jyri Haikonen

Jukka Kyöstilä

Pekka Snåre

Vesa Hämäläinen

Jouko Valkonen

Antti Avelin

  

Keskinen

Jäsen

Varajäsen

Timo Virolainen

Harri Valkki

Riku Vainio

Ilja Saralahti

Outi Keski-Saari

Jaakko Hietala

Matti Hämäläinen

Ulla Peuhkurinen

  

Pohjoinen

Jäsen

Varajäsen

Jorma Kytökangas

Markku Annanolli

Siiri Sarias

Petri Montin

Arvo H. Forsman

Pekka Ruottinen

  

Itäinen

Jäsen

Varajäsen

Jari Tuomainen

Ville Soininen

Timo Elo

Kari Viljakainen

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 170 koripallovalmentajaa yhteen

Viime viikonloppuna Kisakalliossa järjestetty Nuorisovalmennusseminaari sai koripallovalmentajat liikkeelle. Seminaarin anti on nyt materiaalien ja videoitujen esitysten muodossa avoinna kaikille, jotka eivät paikan päälle päässeet.

Koripalloliiton organisaatiossa muutoksia

Koripalloliitto jatkaa strategian mukaisesti organisaationsa kehittämistä. Seuraavia askeleita otetaan muun muassa uuden tapahtumatiimin perustamisen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyn myötä.

Näytä lisää vastaavia