Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana

31.10.2015 Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 59-vuotiaan Zittingin valinta oli yksimielinen. Liittokokous päätti myös suuntaviivat Koripalloliiton toiminnalle seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Suomen Koripalloliitto jatkaa Antti Zittingin johdolla myös tulevat vuodet.

Liittokokouksen yhteydessä Pekka Jääskeläinen (oik.), Markku Aaltovirta (kesk.) ja Tom Westerholm (vas.) saivat liiton kultaiset ansiomerkit.

Hallituspaikastaan kuluvan kauden jälkeen luopuva, Koripalloliiton luottamuselinten konkari, Esko Strandberg kutsuttiin puiolestaan liiton historian kymmenenneksi kunniajäseneksi. Kuvat: Matti Koskinen.

Entisenä maajoukkuekoripalloilijana ja menestyneenä yritysjohtajana tunnettu Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja liiton puheenjohtajaksi vuonna 2013.

- Työntäyteiset, mutta hienot kaksi vuotta takana. Suomalainen koripallo on ollut hienosti esillä niin kotimaassa kuin maailmallakin. Fanikulttuurin räjähdysmäinen kasvu, poikamaajoukkueiden upea menestys, hienoja yhteistyökumppanuuksia, seurojen ja erotuomareiden arkea helpottavan erotuomarimaksujärjestelmän lanseeraus ja uusia tuulia Special Olympics – ja pyörätuolikoripallomaajoukkueen EM-kisapaluun myötä. Susijengi on parrasvaloissa, mutta paljon on tapahtunut myös taustalla. Siitä huolimatta uskon, että meidän matka on vasta alkamassa, kommentoi Antti Zitting.

- Koko koripalloyhteisö saa tuntea ylpeyttä siitä, että laji kulkee myötätuulessa, vaikka kaikkia aloja on koetellut yleisen taloustilanteen matalasuhdanne.

Liittokokous hyväksyi Koripalloliitolle seuraavalle nelivuotiskaudelle strategian, jonka keskiössä seuratoiminnan innostuneisuuden ja ammattimaisuuden tukeminen, lajin kasvu ja kehittyminen sekä kansainvälisyys. Saatekeskustelussaan liittokokoukseen osallistuneet seurat kävivät vilkasta keskustelua olosuhdeasioista. Esille nousivat harjoitusolosuhteiden heikkeneminen koripallolle soveltumattomien muovialustojen lisääntymisen myötä sekä palloilulle pyhitettyjen huippuareenoiden puute.

Liittokokous valitsi edustajansa eli uuden liittovaltuuston seuraavalle kaksivuotiskaudelle aluekokouksien esityksen mukaisesti. Liittovaltuusto kokoontuu kahdesti vuodessa päättämään liiton yhteisistä asioista. Uuden valtuuston kokoonpano on listattuna tämän tiedotteen loppuun.

Valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Timo Nieminen, joka voitti äänestyksessä liittovaltuuston puheenjohtajana edelliset kahdeksan vuotta toimineen Timo Elon.

Esko Strandbergista liiton kymmenes kunniajäsen

Kokouksen päätteeksi Koripalloliitto sai historiansa kymmenennen kunniajäsenen, kun Esko Strandberg kutsuttiin arvovaltaiseen joukkoon. Aiemmin Koripalloliiton kunniajäseneksi ovat tulleet kutsutuiksi Robert Petersen (kutsumisvuosi: 1983), Teuvo Tuominen (1989), Pentti Toivonen (1995), Hilkka Hakola (1995), Pentti Salmi (1995), Erkki Hiltunen (1997), Veikko Karén (2001), Juhani Salmenkylä (2003) ja Pekka Litmanen (2009).

- Olen hyvin onnellinen siitä, että pääsen näin kovaan joukkoon, sanoi liikuttunut Strandberg kokousväelle.

Strandberg on todellinen konkari Koripalloliiton luottamustehtävissä. Hän on ollut mukana liiton eri yksiköissä 1980-luvulta alkaen. Parhaillaan liittohallituksessa istuva Strandberg on päättänyt luopua paikastaan kuluvan hallituskauden lopussa ja sai puheenjohtaja Zittingiltä vuolaat kiitokset työskentelystään suomalaisen koripalloilun eteen.

Markku Aaltovirtaa, Pekka Jääskeläistä ja Tom Westerholmia muistettiin kokouksen yhteydessä Koripalloliiton kultaisella ansiomerkillä.  

Koripalloliiton valtuusto 2016-17

Eteläinen alue

Jäsen

Varajäsen

Markku Aaltovirta 

Matti Nurminen

 

Jukka Ihatsu

Erja Huusko

 

Anssi Iivonen

Kirsi Eräkangas   

 

Kimmo Järvinen 

Anssi Lauha

 

Aleksi Keijonen 

Tiina Sandberg

 

Hanna-Mari Kujala

Lasse Riihimäki

 

Kristiina Mansen

Anne Lehto

 

Eero Neva 

Tarja Nieminen

 

Timo Nieminen

Hannu Viitala

 

Henrik Pulkkinen

Mikko Vilke

 

Jarkko Rönnholm

Anniina Wallenius

 

Jarmo Tukiainen

Matti Koskinen

   

Itäinen alue

Timo Elo

Kari Viljakainen

 

Jari Tuomainen

Ville Soininen

   

Kaakkoinen alue

Jyri Haikonen

Mikko Sydänmaanlakka

 

Jukka  Kyöstilä

Kari Kalin

 

Pasi Honkanen

Hannu Heikkilä

 

Pekka Snåre

Vesa Hämäläinen

   

Keskinen alue

Timo Virolainen

Harri Valkki

 

Outi Keski-Saari

Pasi Taipale

 

Matti Hämäläinen

Ulla Peuhkurinen

 

Paavo Pitkänen

Mikko Pöyhönen

   

Läntinen alue

Juho Sopanen

Saila Asumaniemi

 

Heikki Myllymäki 

Matti Vainio

 

Marcus Vaenerberg

Sakari Paloviita

 

Marko Vihiniemi 

Sakke Ojala

 

Riikka Juntunen 

Mikko Viitanen

 

Anu Sivonen 

Markku Molenius

 

Pekka Valpola

Marja Miettinen

   

Pohjoinen alue

Jorma Kytökangas

Markku Annanolli

 

Pekka Ruottinen

Arto Aalto

 

Petri Montin

Mika Lustig

 
26.11.2016 Pohjoinen alue

Eräkangas ja Pitkänen Koripalloliiton hallituksen uudet tulokkaat

Vantaalle kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uusina tulokkaina Kirsi Eräkankaan sekä Paavo Pitkäsen. Jatkokaudelle tulivat valituiksi Elisa Hakanen ja Kaisa Forsström.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

7.5.2016 Pohjoinen alue

EM-kotikisat, laaja-alainen kehitystyö raamittavat koripallovuotta 2017

Suomen Koripalloliiton valtuusto kokoontui viikonvaihteessa Kisakallion Urheiluopistoon. Kokouksessaan valtuusto hyväksyi Koripalloliiton vuoden 2015 tilinpäätöksen sekä päätti toiminnan strategiset painopistealueet vuodelle 2017.

16.3.2016 Pohjoinen alue

Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

28.11.2015 Pohjoinen alue

Kimmo Järvinen uutena Koripalloliiton hallitukseen

Vantaalla viikonvaihteessa kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uutena jäsenenä espoolaisen Kimmo Järvisen, 49. Järvinen korvaa hallituksessa talousosaajana tunnetun liiton kunniajäsenen Esko Strandbergin, joka taannoin ilmoitti pitkän päivätyön tehtyään jättäytyvänsä hallitustyöskentelystä sivuun.

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

Näytä lisää vastaavia