Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

19.4.2018 12:00 Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara palaa Koripalloliittoon ja aloittaa liiton toimitusjohtajana 2.5.2018.

Tammivaaralla on pitkä historia paitsi koripallovalmentajana, mutta myös laaja osaaminen urheilun johtotehtävistä. Suomalainen koripalloperhe muistaa Tammivaaran EM-kotikisojen pääsihteerin työn lisäksi Koripalloliiton valmennuksenjohtajana ja miesten maajoukkueen päävalmentajana.

– Olen toiminut vajaat 30 vuotta koripallon parissa erilaisissa tehtävissä ja kokenut työelämän suurimmat onnistumiset juuri koriksen saralla. Kun tällainen mahdollisuus tuli, niin harkinnan jälkeen totesin tämän olevan sitä, mitä haluan tehdä. Haluan viedä suomalaista koripalloa eteenpäin tässä tehtävässä, Tammivaara kertoo.

Tammivaara on nähnyt koripallon nousun suomalaisessa urheilukentässä läheltä ja hän uskoo, että samansuuntainen vire vie suomikorista eteenpäin myös tulevaisuudessa.

– Olen täysin vakuuttunut, että pitkäjänteinen työ ja tehdyt strategiset valinnat tuovat tulosta jatkossakin. Susijengin nouseva menestys, EuroBasketin huikea onnistuminen ja Lauri Markkasen suoritukset maailmalla ovat osoituksia siitä. Suomesta on tulossa koripallomaa, ja laaja sekä laadukas seuratoimintamme on valmis vastaamaan kysyntään ja lajin leviämiseen Suomessa, Tammivaara uskoo.

– Vaikka Olympiakomiteassa työskentely oli erittäin mielenkiintoista, niin mahdollisuus tehdä työtä oman rakkaan lajin kanssa oli tässä tapauksessa isompi intohimo. Uskon myös, että suomalaisen huippu-urheilun pelikentällä olen Koripalloliitossa oikealla pelipaikalla.

”Laaja kokemus eri rooleista”

Susijengin ja Lauri Markkasen kerätessä suurimmat otsikot, on myös suomalaisessa seuratoiminnassa otettu askeleita eteenpäin. Koripallon lisenssiennätys on kuluvana keväänä rikottu jo kolmatta vuotta peräkkäin, ja historiallinen 20 000 lisenssin rajapyykki häämöttää näköpiirissä.

­– Koripallolla on imua ja se näkyi haussa, jossa oli mukana laadukas joukko hakijoita. Arilla on laaja kokemus eri rooleista ja hän tuntee paitsi kotimaisen kentän myös kansainväliset sidosryhmät. Hallituksen valinta oli lopulta yksimielinen ja tiedämme saavamme liiton johtoon energisen ja motivoituneen tiimin- ja ohjelmanrakentajan, Koripalloliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Zitting iloitsee.

Koripalloliitossa Tammivaara on toiminut ennen EM-kisaprojektin vetämistä valmennuksenjohtajana sekä miesten ja nuorten maajoukkueiden päävalmentajana. Korisliigassa Tammivaara on valmentanut Lahden NMKY:tä ja Kauhajoen Karhua. Saksassa Tammivaara oli puolestaan rakentamassa koripallo-ohjelmia Freiburgissa ja Mitteldeutscherissa luotsaten joukkueita samalla maan kahdella ylimmällä sarjatasolla.

Ari Tammivaara pähkinänkuoressa:

Työura: Työskennellyt seuravalmentajana Suomessa ja Saksassa, toiminut Koripalloliitossa valmennuksenjohtajana, päävalmentajana miesten ja nuorten maajoukkueissa, EM-kisaorganisaation pääsihteerinä ja Olympiakomiteassa joukkuepelien vastuuvalmentajana.

Koulutus: Liikuntatieteiden maisteri, ammattivalmentaja.

Harrastukset: Lukeminen, historia, kalastus ja monipuolinen liikunta.

Lisätiedot:

Antti Zitting, p. 050-048 2269

Ari Tammivaara, p. 044-550 7707

Lue myös:

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 170 koripallovalmentajaa yhteen

Viime viikonloppuna Kisakalliossa järjestetty Nuorisovalmennusseminaari sai koripallovalmentajat liikkeelle. Seminaarin anti on nyt materiaalien ja videoitujen esitysten muodossa avoinna kaikille, jotka eivät paikan päälle päässeet.

Koripalloliiton organisaatiossa muutoksia

Koripalloliitto jatkaa strategian mukaisesti organisaationsa kehittämistä. Seuraavia askeleita otetaan muun muassa uuden tapahtumatiimin perustamisen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyn myötä.

Suomen Koripalloliitto ry ja ProBasket Oy hakee toimitusjohtajaa

Suomen Koripalloliitto hakee toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan keskeisenä tavoitteena on varmistaa ammattimainen toimintaympäristö suomalaisen koripallon kasvun ja kansainvälisen menestyksen toteutumiseksi sekä seurojen toimintaedellytysten tukemiseksi.

Näytä lisää vastaavia