Arvo H. Forsmanille Kultainen Pilli -palkinto

1.6.2006 Kultainen Pilli matkusti tänä vuonna Rovaniemelle, kun Arvo H. Forsman palkittiin arvostetuimmalla koripalloerotuomarien jakamalla palkinnolla. Vuoden pääsarjatuomariksi valittiin Ville Koskiniemi Jyväskylästä.

Palkinto luovutettiin Tampereen Koripalloerotuomarikerhon järjestämällä gaala-risteilyllä Näsijärvellä, jolla myös juhlittiin isäntäkerhon 40-vuotista taivalta.

Palkinnon Forsmanille luovutti yhdessä SKEL:n puheenjohtaja Johannes Sarekosken kanssa hänen hyvä ystävänsä Alarik Vihersola, joka itsekin on voittanut saman palkinnon vuonna 1992. Omassa puheessaan puheenjohtaja Sarekoski korosti Arvo H. Forsmanin pitkää aktiivista roolia Suomen Koripalloliiton tuomarikouluttajana edistämässä ja tukemassa monen nuoren tuomarin kehittymistä urallaan.

Forsman on ajanut vuosikymmeniä aktiivisesti tuomaritoiminnan kehittämistä koko Pohjois-Suomen alueella. Ennen Rovaniemen koripalloerotuomarikerhon perustamista vuonna 1997 Forsman toimi vuosia aktiivisesti Tampereen koripallotuomarikerhon jäsenenä. Forsman toimii edelleen sekä erotuomarina että liiton erotuomaritarkkailijana pohjoisella alueella.

Alarik Vihersola toi omassa puheessaan esille myös Forsmanin ansiot pyörätuolikoripalloilussa, jossa hän toiminut pitkään erotuomarina ja tukenut lajin tuomaritoiminnan kehittämistä Pohjois-Suomessa.

Kuten kaikki koripalloilussa mukana olevat varmasti tietävät, Forsman on ollut myös aktiivinen osallistumaan tuomarina erilaisiin koripalloturnauksiin ja muihin koripallotapahtumiin ympäri Suomea. Lisäksi hän on aktiivisesti edistänyt tuomari- ja koripalloyhteistyötä Pohjoiskalotin alueella.

Forsman on myös toiminut yhteensä 12 vuotta Suomen Koripalloliiton Terveet Ympyrät -piiripäällikkönä Lapin alueella. Ansioistaan Forsman on aiemmin palkittu Suomen Koripalloliiton kultaisella ansiomerkillä ja Liikuntakulttuurin ansiomitalilla kultaisin ristein. Lisäksi Forsmanille on myönnetty kaikki lajit huomioiden Lapin piirin kultainen ansiomerkki. Arvo H. Forsman on henkeen ja vereen koripalloihminen niin erotuomaritoiminnassa, seuratoiminnassa kuin koripalloliiton toiminnassa.

Salpausselän Erotuomarikerhon lahjoittama Vuoden Pääsarjatuomari palkinto luovutettiin samassa tilaisuudessa Ville Koskiniemelle, joka on jo jonkin aikaa kuulunut luottotuomareihin miesten I divisioonassa ja naisten mestaruussarjassa. Koskiniemi on ollut tuttu näky naisten SM-finaaleissa ja hänet on myös kutsuttu miesten mestaruussarjaan ehdolla olevien tuomarien koulutuksiin.

 • Tietoa Kultainen Pilli palkinnosta
 • Kultainen Pilli palkinnon saajat
 • Lähde: Suomen Koripalloerotuomarikerhojen Liitto ry

  Henkilöt

   
  22.9.2022 14:16 Erotuomarit

  Erotuomareiden kausikoulutus kokosi pääsarjaerotuomarit Kisakallioon

  Lohjan Kisakalliossa viritettiin viikonloppuna erotuomareiden osalta tulevan kauden askelmerkkejä, kun Korisliigojen sekä miesten I divisioonan erotuomarit kokoontuivat yhteen.

  15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

  Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

  Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

  29.3.2022 12:38 Erotuomarit

  Ensimmäinen Erotuomaritoiminta tutuksi -tilaisuus sai kiitosta

  Tampereen Pyrintö oli ensimmäinen seura, jossa erotuomaritoimintaa käsittelevä tilaisuus järjestettiin. Tilaisuudessa oli mukana reilut 20 erotuomaritoiminnasta kiinnostunutta henkilöä.

  11.3.2022 12:20 Erotuomarit

  Ariadna Chueca Moreno hyppäsi tuntemattomaan ja päätyi Suomeen – entinen pelaaja tekee nyt kansainvälistä uraa erotuomarina

  Espanjassa varttunut Ariadna Chueca Moreno halusi nähdä maailmaa ja päätyi monen mutkan kautta Suomeen. Korisliigoissa meritoituneen erotuomarin tie on vienyt naisten MM-karsintoihin ja Euroliigaan asti.

  16.2.2022 08:00 Korisliiga

  Korisliiga Tough Calls 2021–22 #3: tarkastelussa transition-pelin epäurheilijamaiset virheet

  Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

  28.1.2022 08:20 Koripalloliitto tiedottaa

  Koripalloliitto etsii huippuerotuomarivalmentajaa

  Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminta on jaettu huippu- ja kilpakoripalloon, nuorten valtakunnallisiin sarjoihin sekä alueellisiin sarjoihin. Koripalloliiton nykyisen huippuerotuomarivalmentajan lopettaessa liiton palveluksessa pelikauden 2021-22 jälkeen, etsii Koripalloliitto erotuomaritoiminnan ammattilaista vastaamaan huippu- ja kilpakoripallosarjojen erotuomaritoiminnasta. Huippuerotuomarivalmentaja vastaa liiton erotuomaritasojen 5-6 toiminnasta yhteistyössä liiton erotuomaripäällikön kanssa.

  21.10.2021 09:00 Erotuomarit

  Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

  Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

  7.10.2021 12:40 Erotuomarit

  Mimmidumarit-projekti sai lentävän lähdön, koulutuksella upea vastaanotto

  Erotuomariyksikön lanseeraama vain naisille avoin koripalloerotuomarin peruskurssi järjestettiin Malmin palloiluhallilla Helsingissä yhteistyössä HNMKY:n kanssa. Ensimmäinen peruskurssi 1 oli kaikilla mittareilla onnistunut kokonaisuus.

  27.9.2021 10:49 Erotuomarit

  Korisliigojen ja ykkösdivisioonien kauden 2021–22 erotuomaristot julkaistu

  Koripalloliiton erotuomariyksikkö on nimennyt alkavalla kaudella Korisliigoja sekä ykkösdivisioonia tuomitsevat erotuomarit.

  23.8.2021 12:40 Erotuomarit

  Suomella tulevilla kausilla seitsemän FIBA-erotuomaria

  Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n erotuomarilistalla on yhteensä seitsemän suomalaista tuomaria. Mukana on niin Korisliigasta kuin naisten Korisliigasta tuttuja erotuomareita.

  20.4.2021 09:10 Erotuomarit

  Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

  Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

  11.3.2021 13:15 Erotuomarit

  Erotuomari Timo Favorin hyppäsi kaukalosta parketin laidalle

  Timo Favorin on yksi suomalaisen palloiluhistorian tunnetuimmista erotuomareista. Jääkiekon SM-liigassa päätuomarina 1000 peliä viheltänyt tamperelainen päätti uransa helmikuussa 2019. Favorinin mukaan sen jälkeen tapahtui sattuma, joka johdatti hänet tiiviisti koripalloerotuomareiden matkaan.

  20.11.2020 11:15 Korisliiga

  Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

  Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

  28.10.2020 10:37 Erotuomarit

  Salman Babar, 19, on ikäisekseen kokenut erotuomari: ”Tämä on loistava tapa pysyä koriksessa mukana”

  Salman Babar toimi erotuomarina ensimmäisen kerran 14-vuotiaana. Sen jälkeen hän on vuositasolla viheltänyt parhaimpina kausina yli 120 ottelua. Hänen mukaansa tuomarointi on loistava harrastus, jonka avulla hän pysyy kunnossa.

  27.10.2020 15:10 Korisliiga

  Korisliiga Tough Calls #1: askelrikkeitä ja virheitä ennen heittotilanteita

  Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

  15.7.2020 13:00 Koripalloliitto tiedottaa

  Timo Nieminen Koripalloliiton erotuomaripäälliköksi

  Suomen Koripalloliiton uudeksi erotuomaripäälliköksi on valittu Timo Nieminen. Hän aloittaa tehtävässä elokuun puolessa välissä.

  28.5.2020 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

  Koripalloliitto kehittää erotuomaritoimintaansa

  Erotuomaritoiminnan päällikkönä Koripalloliitossa toiminut Kati Nynäs siirtyy osa-aikaiseksi huippuerotuomarivalmentajaksi vastaamaan erotuomareiden koulutuksesta ja toiminnan kehittämisestä. Samalla Koripalloliitto on tehnyt päätöksen uuden erotuomaripäällikön palkkauksesta. Uusi erotuomaripäällikkö tulee vastaamaan kaikesta muusta erotuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä.

  28.2.2020 21:43 Erotuomarit

  Erotuomarilegenda Jorma Ovaskan paita jäädytettiin Karhuvuoressa

  Kotkassa kunnioitettiin huimaa erotuomariuraa tehnyttä Jorma "Jorkka" Ovaskaa, kun ennen KTP-Kobrat-ottelua jäädytettiin Ovaskan tuomaripaita.

  4.2.2020 08:05 Korisliiga

  Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

  Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

  21.1.2020 09:17 Korisliiga

  Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

  Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

  Näytä lisää vastaavia