Arvo H. Forsmanille Kultainen Pilli -palkinto

1.6.2006 Kultainen Pilli matkusti tänä vuonna Rovaniemelle, kun Arvo H. Forsman palkittiin arvostetuimmalla koripalloerotuomarien jakamalla palkinnolla. Vuoden pääsarjatuomariksi valittiin Ville Koskiniemi Jyväskylästä.

Palkinto luovutettiin Tampereen Koripalloerotuomarikerhon järjestämällä gaala-risteilyllä Näsijärvellä, jolla myös juhlittiin isäntäkerhon 40-vuotista taivalta.

Palkinnon Forsmanille luovutti yhdessä SKEL:n puheenjohtaja Johannes Sarekosken kanssa hänen hyvä ystävänsä Alarik Vihersola, joka itsekin on voittanut saman palkinnon vuonna 1992. Omassa puheessaan puheenjohtaja Sarekoski korosti Arvo H. Forsmanin pitkää aktiivista roolia Suomen Koripalloliiton tuomarikouluttajana edistämässä ja tukemassa monen nuoren tuomarin kehittymistä urallaan.

Forsman on ajanut vuosikymmeniä aktiivisesti tuomaritoiminnan kehittämistä koko Pohjois-Suomen alueella. Ennen Rovaniemen koripalloerotuomarikerhon perustamista vuonna 1997 Forsman toimi vuosia aktiivisesti Tampereen koripallotuomarikerhon jäsenenä. Forsman toimii edelleen sekä erotuomarina että liiton erotuomaritarkkailijana pohjoisella alueella.

Alarik Vihersola toi omassa puheessaan esille myös Forsmanin ansiot pyörätuolikoripalloilussa, jossa hän toiminut pitkään erotuomarina ja tukenut lajin tuomaritoiminnan kehittämistä Pohjois-Suomessa.

Kuten kaikki koripalloilussa mukana olevat varmasti tietävät, Forsman on ollut myös aktiivinen osallistumaan tuomarina erilaisiin koripalloturnauksiin ja muihin koripallotapahtumiin ympäri Suomea. Lisäksi hän on aktiivisesti edistänyt tuomari- ja koripalloyhteistyötä Pohjoiskalotin alueella.

Forsman on myös toiminut yhteensä 12 vuotta Suomen Koripalloliiton Terveet Ympyrät -piiripäällikkönä Lapin alueella. Ansioistaan Forsman on aiemmin palkittu Suomen Koripalloliiton kultaisella ansiomerkillä ja Liikuntakulttuurin ansiomitalilla kultaisin ristein. Lisäksi Forsmanille on myönnetty kaikki lajit huomioiden Lapin piirin kultainen ansiomerkki. Arvo H. Forsman on henkeen ja vereen koripalloihminen niin erotuomaritoiminnassa, seuratoiminnassa kuin koripalloliiton toiminnassa.

Salpausselän Erotuomarikerhon lahjoittama Vuoden Pääsarjatuomari palkinto luovutettiin samassa tilaisuudessa Ville Koskiniemelle, joka on jo jonkin aikaa kuulunut luottotuomareihin miesten I divisioonassa ja naisten mestaruussarjassa. Koskiniemi on ollut tuttu näky naisten SM-finaaleissa ja hänet on myös kutsuttu miesten mestaruussarjaan ehdolla olevien tuomarien koulutuksiin.

 • Tietoa Kultainen Pilli palkinnosta
 • Kultainen Pilli palkinnon saajat
 • Lähde: Suomen Koripalloerotuomarikerhojen Liitto ry

  Henkilöt

   
  11.9.2019 09:26 Pääjuttu

  Korisliigojen ja miesten ykkösdivisioonien kauden 2019-20 erotuomaristot julkaistu

  Koripalloliiton erotuomariyksikkö on nimennyt alkavalla kaudella Korisliigoja sekä miesten divareita tuomitsevat erotuomarit.

  10.7.2019 09:46 Valmentajat

  Tiina Sten toimii Slovenian Summit -tyttökoristapahtuman pääorganisaattorina

  Slovenian Postojnassa järjestettävä FIBA Euroopan suurin tyttökoristapahtuma kerää Euroopasta tyttöpelaajien lisäksi naisvalmentajia ja -erotuomareita viisipäiväiselle leirille 11.7.-15.7. Entinen naisten maajoukkuepelaaja Tiina Sten toimii tapahtumassa isossa roolissa.

  18.6.2019 12:33 Erotuomarit

  Suomalaisia erotuomareita valittu kesän arvokilpailuihin

  Kuluneen pelikauden aikana suomalaiset erotuomarit tuomitsivat kotimaan sarjojen lisäksi lähes sata kansainvälistä ottelua. Tulevana kesänä viisi suomalasista erotuomaria nähdään nuorten arvokisoissa sekä universiadeissa.

  22.8.2018 09:14 Koripalloliitto tiedottaa

  Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin

  Tähän juttuun on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2018.

  17.8.2018 10:13 Erotuomarit

  Hannu Kauppinen raivaa tietä FIBA:n video-operaattorina

  Kansainvälinen koripalloliitto FIBA panostaa toiminnassaan yhä määrätietoisemmin erotuomaritoiminnan kehittämiseen. Viime vuodet erotuomaritarkkailijana Suomessa toiminut Hannu Kauppinen oli tänä kesänä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa video-operaattorina tuomassa kansainvälistä erotuomaritoimintaa uudelle aikakaudelle.

  8.8.2018 15:17 Erotuomarit

  Ville Selkeelle arvokasta kokemusta U17 MM-kisoista

  Komeettamaisen nousun kotimaisen koripallon tuomarien eliittiin tehnyt nokialaislähtöinen Ville Selkee, 26, kotiutui heinäkuussa 17-vuotiaiden poikien MM-kisoista Argentiinasta. Selkee vihelsi arvokisoissa täydet seitsemän peliä ja sai todeta omin silmin koripallon olevan kansainvälisesti valtavassa kasvussa.

  14.6.2018 09:47 Seurat

  Seurauutisia #14: Nuoret erotuomarit kannustavat uusia tuomareita mukaan toimintaan

  Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

  Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

  Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

  Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

  Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

  28.9.2017 Maaottelu

  Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

  Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

  5.7.2017 Maaottelu

  Suomelle kaksi uutta FIBA-erotuomaria – Selkee ja Haaja kansainvälisille kentille

  Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n erotuomarilistalla on yhteensä kuusi suomalaista tuomaria. Uusina niminä kansainvälisen FIBA-lisenssin saivat Ville Selkee ja Joona Haaja.

  Petri Mäntylälle Helsingin Pyttykerhon erotuomaripalkinto

  Neljästi peräkkäin Korisliigan parhaaksi erotuomariksi valittu Petri Mäntylä saa Helsingin Pyttykerhon vuoden 2016 erotuomaripalkinnon.

  3.3.2017 Erotuomarit

  3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

  GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

  Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

  Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

  16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

  Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

  20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

  9.3.2016 20:23 Pohjoinen alue

  Nuorten EM-kilpailuiden vapaaehtoisten haku alkaa 16.3.2016

  Mitä Sinä teet heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa? Nyt sinulla on mahdollisuus kokea kansainvälinen ja korkeatasoinen koripallotapahtuma ja olla itse mukana järjestämässä sitä vapaaehtoisena.

  25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

  Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

  Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

  12.12.2015 Haastattelu

  Tuhannen liigaottelun Pekka Saros: "Jokainen on rookie joskus"

  Suomalaisessa koripallossa kirjoitettiin perjantaina jälleen kerran historiaa, kun erotuomari Pekka Saros, 54, tuomitsi jo uransa 1000. Korisliiga-ottelun. Hämeenlinnassa asuva forssalaislähtöinen Saros on viheltänyt pääsarjaa yhtäjaksoisesti jo syksystä 1987.

  10.12.2015 Erotuomarit

  Pekka Saros viheltää perjantaina 1000. liigaottelunsa

  Suomi-koriksessa tehdään perjantaina kotimaista palloiluhistoriaa, kun liigaerotuomari Pekka Saros, 54, viheltää tuomariuransa 1000. Korisliiga-ottelun. Hämeenlinnassa asuva, forssalaislähtöinen Saros on viheltänyt miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1987/88.

  26.11.2015 Pohjoinen alue

  Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

  Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

  Näytä lisää vastaavia