Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

23.8.2018 13:22 Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Kasvatustieteen maisteri Jyri Lohikoski on nimetty Assist Centerin johtajaksi. Kuva: Vesa Koivunen.

- Olemme päivittäneet maajoukkuevalmentajien keskuudessa viimeisen kahden vuoden aikana susipelaamisen strategiaa uudelle vuosikymmenelle ja todenneet, että uudenlaiselle kehitystyölle on tarvetta, Assist Centerin johtaja Jyri Lohikoski tiivistää.

- Haluamme keskuksen ”Assist Center”-nimellä viestiä, mistä keskuksen toiminnassa pohjimmiltaan on kysymys. Koripallopelin hienoin hetki syntyy mielestämme, kun joku pelaaja tekee ns. ”Point the Passer” -liikkeen. Tällä liikkeellä hän kiittää kanssapelaajiaan esimerkiksi koriin johtaneesta syötöstä, tyhjän tilan tekemisestä tai screenistä. Näitä yhteistyön ja avunannon hetkiä haluamme suomalaiseen koripallokenttään aktiivisesti lisätä.

Assist Centerin päätarkoitus on auttaa suomalaisia koripallotoimijoita – seurojen ja oppilaitosten valmentajia – päivittämään työkalupakkiaan 2020-luvulle. Olennaisena osana tähän kuuluu susipelaamisen ihanteiden jalkauttaminen päivittäisvalmennukseen tuoreimman pelistrategian pohjalta.

- Painopisteenämme tulee olemaan kriittisessä kehitysiässä olevien eli 10-15 -vuotiaiden pelaajien valmentajien auttaminen seurojen ja oppilaitosten arkivalmennuksessa. Osaavat valmentajat ja laadukkaat harjoitukset ovat mielestämme avain siihen, että pelaajamme pystyvät ensi vuosikymmenellä yltämään uudelle tasolle, jatkaa Lohikoski.

Kansainväliset suuntaukset mukaan päivittäiseen valmennustyöhön

Susijengin päävalmentajan Henrik Dettmannin mukaan suomalaisen koulujärjestelmän ihanteet ovat toimineet esikuvana Assist Centerin toimintaperiaatteita ja -käytäntöjä suunniteltaessa.

- Olemme kansakuntana onnistuneet luomaan menestystarinan keskittymällä osaamiseen. Koulujärjestelmämme on herättänyt maailmanlaajuista kiitosta ja osaavat opettajat pitävät kouluissamme huolen siitä, että jokaiselle oppilaalle löytyy oma roolinsa ja väylänsä. Tämä ihanne ilmenee Jyri Lohikoskessa, joka on sekä pedagogiikan että koripallovalmentamisen ammattilaisena täsmälleen oikea henkilö tehtävään, päävalmentaja lausuu.

- Maailmanlaajuisen lajin pienenä maana meidän on maksimoitava resurssimme. Assist Center on kanava, jonka avulla haluamme välittää kansainväliset suuntaukset mukaan valmentajien päivittäiseen valmennustyöhön koko seurakenttään. 

Suomalainen juniorimaajoukkuevalmennus on kehittynyt suurin askelin kuluvan vuosikymmenen aikana. 2020-luvulla kehitystyötä on tarkoitus jatkaa maajoukkuetoiminnan ihanteiden juurruttamisella osaksi seurajoukkuetoimintaan.

- Keskuksen toiminnan tavoitteena on varmistaa 2020-luvulle suomalaisen koripallon kilpailukyky ja luoda korkeasti koulutettu, rohkeasti ajatuksia vaihtava ja kansainvälistä vertailua kestävä valmentajaverkosto maahamme, Dettmann päättää.

”Koripalloliiton arvot sopivat hyvin yhteen Kisakallion arvojen kanssa”

Lohjan Kisakallio on toiminut tiiviissä yhteistyössä susiperheen kanssa aina vuodesta 2014. Kuva: Kisakallio.

Lohjan Kisakallio ja Koripalloliitto ovat tehneet pitkäjänteistä kumppanuustyötä aina alkuvuodesta 2014, jolloin Kisakallion Urheiluopistosta tuli Koripalloliiton virallinen valmennuskeskus ja Susi Training Center avattiin.

Assist Centerin avaaminen on jälleen uusi, merkittävä askel Kisakallion ja Koripalloliiton yhteisellä taipaleella.

- Olemme iloisia, että voimme osaltamme auttaa suomalaista koripalloa kohti entistäkin kovempia kansainvälisiä saavutuksia, toteaa Kisakallion rehtori Asko Härkönen.

- Koripalloliiton arvot sopivat oikein hyvin yhteen Kisakallion arvojen kanssa. Hyvin valmennetuista nuorista tulee fiksuja Suomen kansalaisia ja motivoituneimmille pystytään tarjoamaan entistä paremmat edellytykset saavuttaa kansainvälinen huipputaso. Hyötyjinä ovat seurat, maajoukkueet ja lopulta urheilijat itse.

Härkönen on mielissään myös Jyri Lohikosken nimityksestä Assist Centerin johtajaksi.

- Jyri Lohikoskesta Kisakalliolla on entuudestaan oikein hyviä kokemuksia. Uskon vahvasti, että Jyrin johtama kehitystyö tulee merkittävästi vaikuttamaan suomalaisten koripallovalmentajien osaamiseen ja sen myötä koko lajin kehittymiseen.

 

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

HKVT 2015 puolessa välissä

Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

Nuorisovalmennusseminaari Susi Training Centerissä 9. – 10.1.2015 - päivitetty ohjelma

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa Nuorisovalmennusseminaarin maajoukkueidemme harjoituskeskuksessa Susi Training Centerissä. Tällä kertaa teemana on ”Laatua pelin opettamiseen”. Osallistujia on jo tähän mennessä 150 henkeä. Ilmoittautuminen päättyy 31.12.

20.9.2021 20:36 Koulutus

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy lokakuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautunutta, jotka täyttävät koulutuskriteerit. Kurssille on kahdeksan paikkaa jäljellä. Ilmoittautuminen lokakuussa alkavalle kurssille päättyy 1.10.

21.5.2021 09:08 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kaksi viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä. Koulutukseen ilmoittautuminen on auki 31.5. saakka ja mukaan otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta valmentajaa.

15.4.2021 11:51 Valmentajat

HKVT 2021 starttaa toukokuussa

Suomen Koripalloliiton järjestämään Huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Valittujen valmentajien joukossa on paljon eri ikäisiä ja eri puolelta Suomea tulevia valmentajia. Myös pelaajakokemusta on hyvin edustettuna valmentajien keskuudessa.

26.2.2021 10:32 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuuden 1/2021 aloitus siirtyy

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. Koulutuksen aloitus siirtyy toukokuulle. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 19.4.2021.

27.1.2021 13:25 Valmentajat

HKVT 2021: Haku on käynnistynyt

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Ilmoittautuminen soveltuvuuskokeeseen on käynnissä ja päättyy 8.3.

16.1.2021 22:16 Valmentajat

Nuorisovalmennuswebinaarin esitykset ja materiaalit ovat Susi Campuksessa

Koripalloliitto tarjoaa valmentajille, joiden A- tai B-lisenssit vaativat päivitystä kuluvan kauden osalta, mahdollisuuden päivitykseen Nuorisovalmennuswebinaarin avulla. Päivitys tulee kuluvan kauden osalta olla tehtynä 31.1.2021.

15.1.2021 11:54 Valmentajat

HKVT-kurssilta valmistui 12 valmentajaa

HKVT 2019 saatiin päätökseen hieman myöhästyneellä aikataululla joulukuussa. Keväällä 2019 alkaneen koulutuskokonaisuuden suoritti valmiiksi 12 valmentajaa ja kurssin primukseksi valittiin Turo Lehtonen.

6.12.2020 12:53 Koulutus

Valmentajalisenssien päivitys – Nuorisovalmennuswebinaari

Koripalloliitto tarjoaa valmentajille, joiden A- tai B-lisenssit vaativat päivitystä kuluvan kauden osalta, mahdollisuuden päivitykseen Nuorisovalmennuswebinaarin avulla. Suorittaminen ei vaadi läsnäoloa eikä ilmoittautumista, vaan päivityksen voi tehdä etänä. Päivitys tulee kuluvan kauden osalta olla tehtynä 31.1.2021. Samalla lähiopiskeluna suoritettavalle Nuorisovalmennusseminaarille etsitään uutta ajankohtaa keväälle 2021.

4.12.2020 12:04 Juniorivalmennusverkosto

Haku vuoden 2021 Juniorivalmennusverkostoon käynnistynyt

Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvän juniorivalmennusverkoston kolmas toimintavuosi alkaa tammikuussa 2021. Haku verkostovalmentajaksi on käynnistynyt.

6.10.2020 12:04 Pääjuttu

Vuonna 2020 vanhentuneille valmentajien A- ja B-lisensseille vuoden pidennys voimassaoloon

Koronan johdosta vuoden 2020 aikana on ollut vähemmän mahdollisuuksia päivittää koripallovalmentajan lisenssijärjestelmän mukaisia A- ja B-lisenssejä. Tästä johtuen kaikki 30.6.2020 vanhentuneet valmentajalisenssit saavat automaattisesti vuoden jatkoajan ja ovat näin ollen voimassa 30.6.2021 saakka.

21.9.2020 11:15 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Helsingin NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

13.5.2020 12:14 Koulutus

Opiskeluvinkkejä valmentajille, osa 6

Koripalloliitto on nostanut kevään aikana esiin viime vuosina videoitujen seminaarien esityksiä ja jakanut vinkkejä valmentajille itseopiskelua varten. Olemme nyt päässeet sarjan viimeiseen osaan ja vuorossa on tämän vuoden Nuorisovalmennusseminaarin esitykset.

1.5.2020 12:32 Valmentajat

Opiskeluvinkkejä valmentajille, osa 5

Koripalloliitto nostaa kevään aikana esiin viime vuosina videoitujen seminaarien esityksiä ja jakaa vinkkejä valmentajille itseopiskelua varten. Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä on valinnut joka vuodelta yhden esiintyjän vinkiksi tutustumista varten. Opiskeluvinkit ilmestyvät kuudessa osassa aina torstaisin.

23.4.2020 17:53 Valmentajat

Opiskeluvinkkejä valmentajille, osa 4

Koripalloliitto nostaa kevään aikana esiin viime vuosina videoitujen seminaarien esityksiä ja jakaa vinkkejä valmentajille itseopiskelua varten. Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä on valinnut joka vuodelta yhden esiintyjän vinkiksi tutustumista varten. Opiskeluvinkit ilmestyvät kuudessa osassa aina torstaisin.

16.4.2020 10:55 Valmentajat

Opiskeluvinkkejä valmentajille, osa 3

Koripalloliitto nostaa kevään aikana esiin viime vuosina videoitujen seminaarien esityksiä ja jakaa vinkkejä valmentajille itseopiskelua varten. Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä on valinnut joka vuodelta yhden esiintyjän vinkiksi tutustumista varten. Opiskeluvinkit ilmestyvät kuudessa osassa aina torstaisin.

9.4.2020 09:36 Pääjuttu

Opiskeluvinkkejä valmentajille, osa 2

Koripalloliitto nostaa kevään aikana esiin viime vuosina videoitujen seminaarien esityksiä ja jakaa vinkkejä valmentajille itseopiskelua varten. Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä on valinnut joka vuodelta yhden esiintyjän vinkiksi tutustumista varten. Opiskeluvinkit ilmestyvät kuudessa osassa aina torstaisin.

2.4.2020 11:30 Valmentajat

Opiskeluvinkkejä valmentajille, osa 1

Koripalloliitto nostaa kevään aikana esiin viime vuosina videoitujen seminaarien esityksiä ja jakaa vinkkejä valmentajille itseopiskelua varten. Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä on valinnut joka vuodelta yhden esiintyjän vinkiksi tutustumista varten. Opiskeluvinkit ilmestyvät kuudessa osassa aina torstaisin.

Näytä lisää vastaavia