Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

23.8.2018 13:22 Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Kasvatustieteen maisteri Jyri Lohikoski on nimetty Assist Centerin johtajaksi. Kuva: Vesa Koivunen.

- Olemme päivittäneet maajoukkuevalmentajien keskuudessa viimeisen kahden vuoden aikana susipelaamisen strategiaa uudelle vuosikymmenelle ja todenneet, että uudenlaiselle kehitystyölle on tarvetta, Assist Centerin johtaja Jyri Lohikoski tiivistää.

- Haluamme keskuksen ”Assist Center”-nimellä viestiä, mistä keskuksen toiminnassa pohjimmiltaan on kysymys. Koripallopelin hienoin hetki syntyy mielestämme, kun joku pelaaja tekee ns. ”Point the Passer” -liikkeen. Tällä liikkeellä hän kiittää kanssapelaajiaan esimerkiksi koriin johtaneesta syötöstä, tyhjän tilan tekemisestä tai screenistä. Näitä yhteistyön ja avunannon hetkiä haluamme suomalaiseen koripallokenttään aktiivisesti lisätä.

Assist Centerin päätarkoitus on auttaa suomalaisia koripallotoimijoita – seurojen ja oppilaitosten valmentajia – päivittämään työkalupakkiaan 2020-luvulle. Olennaisena osana tähän kuuluu susipelaamisen ihanteiden jalkauttaminen päivittäisvalmennukseen tuoreimman pelistrategian pohjalta.

- Painopisteenämme tulee olemaan kriittisessä kehitysiässä olevien eli 10-15 -vuotiaiden pelaajien valmentajien auttaminen seurojen ja oppilaitosten arkivalmennuksessa. Osaavat valmentajat ja laadukkaat harjoitukset ovat mielestämme avain siihen, että pelaajamme pystyvät ensi vuosikymmenellä yltämään uudelle tasolle, jatkaa Lohikoski.

Kansainväliset suuntaukset mukaan päivittäiseen valmennustyöhön

Susijengin päävalmentajan Henrik Dettmannin mukaan suomalaisen koulujärjestelmän ihanteet ovat toimineet esikuvana Assist Centerin toimintaperiaatteita ja -käytäntöjä suunniteltaessa.

- Olemme kansakuntana onnistuneet luomaan menestystarinan keskittymällä osaamiseen. Koulujärjestelmämme on herättänyt maailmanlaajuista kiitosta ja osaavat opettajat pitävät kouluissamme huolen siitä, että jokaiselle oppilaalle löytyy oma roolinsa ja väylänsä. Tämä ihanne ilmenee Jyri Lohikoskessa, joka on sekä pedagogiikan että koripallovalmentamisen ammattilaisena täsmälleen oikea henkilö tehtävään, päävalmentaja lausuu.

- Maailmanlaajuisen lajin pienenä maana meidän on maksimoitava resurssimme. Assist Center on kanava, jonka avulla haluamme välittää kansainväliset suuntaukset mukaan valmentajien päivittäiseen valmennustyöhön koko seurakenttään. 

Suomalainen juniorimaajoukkuevalmennus on kehittynyt suurin askelin kuluvan vuosikymmenen aikana. 2020-luvulla kehitystyötä on tarkoitus jatkaa maajoukkuetoiminnan ihanteiden juurruttamisella osaksi seurajoukkuetoimintaan.

- Keskuksen toiminnan tavoitteena on varmistaa 2020-luvulle suomalaisen koripallon kilpailukyky ja luoda korkeasti koulutettu, rohkeasti ajatuksia vaihtava ja kansainvälistä vertailua kestävä valmentajaverkosto maahamme, Dettmann päättää.

”Koripalloliiton arvot sopivat hyvin yhteen Kisakallion arvojen kanssa”

Lohjan Kisakallio on toiminut tiiviissä yhteistyössä susiperheen kanssa aina vuodesta 2014. Kuva: Kisakallio.

Lohjan Kisakallio ja Koripalloliitto ovat tehneet pitkäjänteistä kumppanuustyötä aina alkuvuodesta 2014, jolloin Kisakallion Urheiluopistosta tuli Koripalloliiton virallinen valmennuskeskus ja Susi Training Center avattiin.

Assist Centerin avaaminen on jälleen uusi, merkittävä askel Kisakallion ja Koripalloliiton yhteisellä taipaleella.

- Olemme iloisia, että voimme osaltamme auttaa suomalaista koripalloa kohti entistäkin kovempia kansainvälisiä saavutuksia, toteaa Kisakallion rehtori Asko Härkönen.

- Koripalloliiton arvot sopivat oikein hyvin yhteen Kisakallion arvojen kanssa. Hyvin valmennetuista nuorista tulee fiksuja Suomen kansalaisia ja motivoituneimmille pystytään tarjoamaan entistä paremmat edellytykset saavuttaa kansainvälinen huipputaso. Hyötyjinä ovat seurat, maajoukkueet ja lopulta urheilijat itse.

Härkönen on mielissään myös Jyri Lohikosken nimityksestä Assist Centerin johtajaksi.

- Jyri Lohikoskesta Kisakalliolla on entuudestaan oikein hyviä kokemuksia. Uskon vahvasti, että Jyrin johtama kehitystyö tulee merkittävästi vaikuttamaan suomalaisten koripallovalmentajien osaamiseen ja sen myötä koko lajin kehittymiseen.

 

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

HKVT 2015 puolessa välissä

Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

Nuorisovalmennusseminaari Susi Training Centerissä 9. – 10.1.2015 - päivitetty ohjelma

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa Nuorisovalmennusseminaarin maajoukkueidemme harjoituskeskuksessa Susi Training Centerissä. Tällä kertaa teemana on ”Laatua pelin opettamiseen”. Osallistujia on jo tähän mennessä 150 henkeä. Ilmoittautuminen päättyy 31.12.

4.12.2019 14:39 Koulutus

NVS 2020: Mikko Larkas täydentää seminaariohjelman

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 10. – 11.1.2020. Viimeisenä esiintyjänä mukaan saatiin Susijengistäkin tuttu Mikko Larkas. Seminaarin ohjelma on nyt valmis.

19.11.2019 10:00 Pääjuttu

Haku vuoden 2020 Juniorivalmennusverkostoon käynnistynyt

Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvän juniorivalmennusverkoston toinen toimintavuosi alkaa tammikuussa 2020. Haku verkostovalmentajaksi on käynnistynyt.

11.10.2019 21:10 Pääjuttu

Jukka Toijala esiintyy Nuorisovalmennusseminaarissa

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 10. – 11.1.2020. Jukka Toijala on vahvistanut esiintymisensä seminaariin.

6.10.2019 13:32 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy lokakuussa - ilmoittautuminen päättyy 8.10.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen lokakuussa alkavalle kurssille päättyy 8.10.

28.9.2019 13:49 Pääjuttu

Nenad Trunic Nuorisovalmennusseminaariin - ilmoittautuminen avattu

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 10. – 11.1.2020. Myös ensimmäinen esiintyjä on varmistunut, kun Suomen Koripalloliiton ja FIBA:n yhteistyönä paikalle saadaan serbialainen Nenad Trunic. Samalla seminaarin ilmoittautuminen on avattu.

13.9.2019 14:39 Valmentajat

Minivalmennusseminaarin ohjelma valmis

Minivalmennusseminaarin ohjelma on valmis. Seminaariin voi ilmoittautua 17.9. saakka.

6.9.2019 18:26 Valmentajat

Minivalmennusseminaarin aiheet täydentyneet

Minivalmennusseminaarin aiheet ovat täydentyneet ja viimeinen esiintyjä julkaistaan lähipäivinä. Seminaariin voi ilmoittautua mukaan 17.9. saakka.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

27.2.2019 19:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua 4.3. saakka.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

21.1.2019 15:15 Pääjuttu

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Klaukkalan NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

1.1.2019 20:17 Valmentajat

NVS 2019: 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue demoryhmänä lauantaina 12.1.

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna vielä 8.1. saakka. Nyt myös demoryhmät ovat vahvistuneet. Perjantaina Susi Training Centerin parketille astelevat Tapiolan Hongan U15-pojat ja lauantaina on vuorossa alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmän pelaajia. Seminaariin on jo nyt ilmoittautunut esiintyjineen 110 koripallovalmentajaa.

21.12.2018 10:58 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti

Kisakalliossa 11. - 12.1. järjestettävän Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna aina tammikuulle asti. Majoitustilaa on kuitenkin tarjolla enää rajoitetusti, joten majoitusta kaipaavien kannattaa ilmoittautua nopeasti.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

6.11.2018 13:00 Valmentajat

Assist Centerin koulutustoiminta käynnistyy tammikuussa – hae mukaan juniorivalmennusverkostoon

Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvä juniorivalmennusverkosto käynnistyy tammikuussa 2019. Haku verkoston jäseneksi on käynnistynyt.

16.10.2018 18:51 Valmentajat

HKVT 2019 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

Näytä lisää vastaavia