Aura Basket nousi miesten SM-Korikseen

14.3.2004 Turku on jälleen SM-Koriksen kartalla. Aura Basket varmisti sunnuntaina I divisioonan voittonsa ja sen myötä suoran nousunsa SM-Korikseen. Päätöspelissään Aura Basket kaatoi Pantterit Helsingissä 99-83. Voitto oli turkulaisjoukkueen kymmenes peräkkäinen.

Turku on ollut vailla SM-edustusta vuodesta 2000 lähtien, jolloin Piiloset-nimeä kantanut joukkue pelasi vielä SM-Koriksessa. Aura Basket (seura Lounais-Suomen Koripalloilijat) perustettiin viime vuoden keväänä, jolloin I divisioonassa pelanneiden Kaarinan Uran ja Turun NMKY:n edustusjoukkueet yhdistivät voimansa. Fuusiojoukkue onnistui heti ensi yrittämällään, voitti I divisioonakauden 26 ottelustaan 22 ja nappasi paikan suorana nousijana. 

Aura Basketin aseena on ollut koko kauden ajan aggressiivinen puolustuspeli, jolla se on aiheuttanut vastustajilleen lukuisia pallonmenetyksiä ja pelinrakenteluvaikeuksia. Sunnuntain päätösottelussa Pantterit oli samaisissa vaikeuksissa ensimmäisellä puoliajalla. Pantterit haki hyvin hyökkäyslevypalloja ja onnistui muutaman kerran kolmosviivan takaa. Näillä avuin Aura Basketin puoliaikajohto pysyi helsinkiläisnäkökulmasta inhimillisinä (30-45).  

Helpolla Pantterit ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan jatkossa. Petri Sarkalahden onnistuneen hyppyheiton siivittämänä Pantterit nousi kuuden pisteen päähän (54-60), kun seitsemän minuuttia oli kolmatta jaksoa pelattu. Aina kun Pantterit pääsi hengittämään Aura Basketin niskaan, löytyi turkulaisriveistä onnistuja, joka sytytti uuden irtioton. Lopullisesti kissa-hiiri-leikki loppui kuusi minuuttia ennen loppua, kun Niilo Lehtilä pussitti Aura Basketille kolmosen, joka vei vieraat 80-65-johtoon. Pantterit yritti lopussa pommittaa kaukoheitoillaan, mutta heitot menivät ohi ja Aura Basket keräili levypallot huomaansa.  

- Tiukaksi meinasi mennä. Tämä ottelu kuvasti hyvin tätä kautta. Nousimme vaikeuksien kautta voittoon. Ennen ottelua oli varma, että pystymme rentoutuneeseen peliin, mutta kattia kanssa. Onneksi pojat hoitivat homman kotiin, iloitsi Aura Basketin päävalmentaja Pieti Poikola.  

Aura Basketin hahmoja olivat vastustajan takamiesten painostamisesta vastanneet Juha Sten, Arto Talvitie ja Juho Terho, jotka onnistuivat myös hyökkäyspäässä. Sten teki 21, Talvitie 17 ja Terho 15 pistettä. Hatunnoston arvoisesti taisteli myös 198-senttinen Jan-Axel Alanko, joka on koko kauden ajan joutunut pelaamaan itseään kookkaampia pelureita vastaan. Sunnuntaina Alanko paini Panttereiden pitkän kaluston keskeltä joukkueelleen 18 pistettä.  

”Nousu tärkeä asia turkulaiselle korikselle” 

Ennen viime kesänä tapahtunutta siirtoaan Aura Basketin riveihin Juho Terho pelasi kymmenen kautta SM-Koriksessa saavuttaen mm. kaksi Suomen Cup –mestaruutta. Yhdeksi Aura Basketin menestyssyyksi konkarin roolia Aura Basketissa kantanut Terho nimeää joukkueen tasaisuuden.  

- Onnistuimme aiheuttamaan vastustajille puolustuksellamme pelinrakenteluongelmia. Vastustajan menetysten kautta pääsimme juoksemaan ja heittämään. Materiaalimme tasaisuus oli myös avainasemassa. Joukkueestamme löytyy periaatteessa kymmenen kaveria, jotka pystyvät 15-30 pisteen saldoihin päivästä riippuen. Loppukautta kohti joukkuehenkikin nousi ja tekemisessä oli hyvä meininki.  

- Nousu on tietenkin tärkeä asia turkulaiselle koripallolle. SM-Koriksessa pelaamisen myötä tulee julkisuutta ja katsojia. Toivottavasti saamme puitteet kuntoon, pohdiskeli Terho Aura Basketin taustoja viitaten joukkueen kokemiin ongelmiin harjoitteluvuorojen kanssa sekä parkettilattiaisten palloiluhallien pulaan Turussa.  

Merkittävä yksityiskohta Aura Basketin nousujoukkueessa on se, että sikermässä pelasi lähes ainoastaan Turun lähiseudun kasvatteja. Ainoastaan Kotkasta lähtöisin oleva Anssi Sinijärvi on tullut joukkueeseen lähiseudun ulkopuolelta.   

- Tässä joukkueessa pelaa hyviä poikia ja toivottavasti joukkue onnistutaan pitämään mahdollisimman pitkälle koossa. Selvää on, että SM-Korista varten joukkue tarvitsee vahvistusta pitkään päähän. Kaikki on kuitenkin vielä auki, vaikka seuran taustajoukot ovat töitä SM-tasolla pelaamista varten jo tehnytkin, kertoi Poikola.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

4.10.2018 14:59 Pääjuttu

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

20.4.2018 Pääjuttu

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

19.11.2017 Pääjuttu

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

29.9.2017 Pääjuttu

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

30.7.2017 Pääjuttu

Ville Mäkäläinen päättää pelaajauransa

Korisliigan huippupelaajiin lukeutuva Ville Mäkäläinen ilmoitti hiljattain peliuransa päätöksestä. Lahden Namikassa pelaajauransa käynnistänyt Mäkäläinen voitti kaksi Suomen mestaruutta Loimaan Bisonsin paidassa.

Näytä lisää vastaavia