Australia hyödynsi Susijengin sysimustan heittoillan

22.8.2014 Terävästi puolustanut ja kokoylivoimaansa hyödyntänyt Australia sai lisäpontta kolmanteen Suomi-kohtaamiseensa parin viikon sisään, kun Susijengi onnistui upottamaan ensimmäisestä 18 kolmen pisteen heittoyrityksestään vain yhden. Susijengin korintekotuska jatkui ottelun loppuun ja Australia nautiskeli Strasbourgissa nimiinsä 80–57 (40–24)-revanssivoiton.

Junnu Leen Susijengi jäi perjantaina ahtaalle Australiaa vastaan.

Sasu Salin pelasi Susijengistä parhaalla energiatasolla.

Petteri Koponen nousi yksin kaksinumeroisille pisteille. Kuvat: Ville Vuorinen.

Susijengi johti Australiaa vielä parin minuutin pelin jälkeen Gerald Lee juniorin onnistumisten myötä pisteissä 3-6, jonka jälkeen sinivalkoisten ilonaiheet loppuivat kuin seinään.

Australia osoitti scoutanneensa Susijengin hyökkäyspään tuplaukset erinomaisesti, ja nopea pallonliike takasi Strasbourgin ottelun kotijoukkueelle kosolti vapaita heittopaikkoja. Johtoon päästyään Australia alkoi käyttää kokoylivoimaansa röyhkeästi hyödykseen dominoimalla levypallopeliä ja hankkiutumalla jatkuvasti vapaaheittoviivalle.

Susijengi suti avauspuoliskolla 16 kolmen pisteen heittoyrityksistään peräti 15 korirautoihin, ja Australia johti tauolla 16 pisteellä lukemissa 40–24.

Kolmas jakso jatkui suomalaisittain tervanjuontina aivan loppuhetkilleen, jolloin Teemu Rannikon perättäiset kolmoset alkoivat elätellä toiveita suomalaisleirissä. Susijengi alkoi saada puolustuspäässä stoppeja ja Erik Murphy nosti päätösjakson alussa joukkueensa 12 pisteen päähän (60–48), mutta Australia ryhdistäytyi uudelleen ja juoksi 23 pisteen voittoon.

Susijengistä Sasu Salin (6/2) ja Matti Nuutinen (4/4) pelasivat parhaalla energiatasolla.

Koponen: ”Oltiin väsyneitä ja hitaita”

Susijengi myönsi pelin jälkeen auliisti Australian paremmuuden.

– Oltiin väsyneitä ja hitaita. Näytti ja tuntui siltä, kuin oltaisi oltu raskaalla jalalla liikkeellä. Tiedetään, että ollaan välillä kaukoheittojen varassa ja ekalla puoliskolla vain yksi kolmonen meni koriin. Toka puolisko oli parempaa peliä, mutta siinä vaiheessa peli oli jo menetetty, harmitteli Susijengin ainoana kaksinumeroisiin yltänyt Petteri Koponen.

- Aloitimme ihan hyvin, mutta kun heitot alkoivat kolista rautoihin, huono hyökkäyspelaaminen alkoi viedä energiaa puolustuspäästä. Silloin pitäisi löytää muita tapoja voittaa, mutta tänään sellaisia ei löytynyt, harmitteli puolestaan Erik Murphy (6/5).

Myöskään päävalmentaja Henrik Dettmann ei turhaan silitellyt omiensa päitä.

– Pelin tavoite oli hieman toisenlainen kuin lopputulos. Tällaisella efortilla ei voi voittaa Australian tasoista joukkuetta. Tyydyimme alussa liikaa hyppyheittoihin, ja siinä vaiheessa kun kymmenestä heitosta yksikään ei ollut mennyt sisään, kentälläkin taidettiin alkaa ajatella jo seuraavaa peliä.


Susijengi ja Ranska kohtaavat Strasbourgissa lauantaina 23. elokuuta klo 21:30 Suomen aikaa.

– Huomiseksi on pakko parantaa. MM-kenraaliin pitää löytää energiat takaisin. Uskon, että sudet tulevat erilaisella ilmeellä, Koponen uhkui.

Australia – Suomi 80–57 (15–13, 40–24, 60–46), miesten maaottelu, Strasbourg (Ranska) 22.8.2014

Suomi: Petteri Koponen 11/1, Tuukka Kotti 7/3/3 riistoa, Erik Murphy 6/5, Gerald Lee jr 6/3, Sasu Salin 6/2, Teemu Rannikko 6/0/6 syöttöä, Hanno Möttölä 5/3, Shawn Huff 4/4, Matti Nuutinen 4/4, Mikko Koivisto 2/3, Antero Lehto 0/1, Kimmo Muurinen 0/0.

Australia: Ryan Broekhoff 14/2, Aron Baynes 13/6, Cameron Bairstow 11/0, David Andersen 10/10.

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia