Australia Susijengin toinen juhlavieras – liput myyntiin 9.6. klo 9

6.6.2014 12:01 Kesän 2013 EM-kisoissa korishuuman aikaan saanut Susijengi tarjoilee elokuussa 2014 kotiyleisölleen Helsingin Jäähallissa kaksi namupalaa. EM-hopeamitalisti Liettua kohtaa Susijengin Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelussa 4. elokuuta, ja yhdeksänneksi maailmanlistalla rankattu Australia saapuu ”Sudenpesään” runsas viikko myöhemmin (12.8.).

Elokuun 4. päivänä pelattavan 75-vuotisjuhlaottelun lisäksi Susijengi tarjoilee kotiyleisölleen "juhlien jatkot" Australiaa vastaan 12.8. Helsingin Jäähallissa. Liput tulevat myyntiin 9.6.

Maailmanlistan ysille Australialle vierailu Suomeen on kautta aikojen ensimmäinen. Kuvassa Australiaan tähtiin lukeutuva, parhaillaan NBA-finaaleita pelaava San Antonio Spursin Patty Mills.

Susijengin kesäohjelma on kokonaisuudessaan julkaistu. Petteri Koponen ja kumppanit pääsevät haastamaan EM-hopeamitalisti Liettuan myös vieraissa.

Susijengin huipputasoisen MM-valmistautumisen päättää turnaus Strasbourgissa, jossa Suomi kohtaa hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan. Kuvassa Susijengin Shawn Huff heittää Nicolas Batumin yli. Kuvat: FIBA & Ville Vuorinen.

Susijengin Liettua-otteluun on myyty jo 4000 lippua. Australia-ottelun lipunmyynti käynnistyy Lippupalvelussa maanantaina 9.6. klo 9. Lippuhinnat ovat 11,50 – 37,50 euroa sisältäen Lippupalvelun toimitusmaksun (1,50 – 2,50 euroa).

Australia-ottelun ohella Susijengi on julkaissut koko kesän ohjelmansa, joka on huippulaatua.

Historiansa ensimmäisiin MM-kisoihin valmistautuva Susijengi kerääntyy laumana yhteen heinäkuun alussa. Kesän ensimmäinen maaottelu pelataan 26.7. Leipzigissä isäntämaa Saksaa vastaan.

Helsingissä pelataan 4. elokuuta Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelu Suomen ja Liettuan välillä, joka on ensimmäinen Susijengin kahdesta kotimaaottelusta tänä kesänä. Juhlamaaottelun jälkeen Susijengi matkustaa vastavuoroisesti Klaipedaan kohtaamaan Liettuan 9. elokuuta.

Arvokisojen vakiokävijä ja parhaillaan maailmanlistan yhdeksättä sijaa pitävä Australia saapuu NBA-tähtineen Suomeen ensi kertaa historiassa ja kohtaa Susijengin ”75-vuotisjuhlien jatkoilla” 12. elokuuta Helsingin Jäähallissa.

Susijengin huipputasoisen MM-valmistautumisen päättää turnaus Ranskan Strasbourgissa 22.–23. elokuuta, jolloin Susijengi kohtaa Australian uudelleen sekä haastaa hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan.

- Kun pääsemme testaamaan Euroopan kahden parhaan sekä maailmanlistan ysin taidot MM-kenraaleissa, niin voitaneen todeta, että Suomesta on tullut salonkikelpoinen, myhäilee Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Parempaa valmistautumisohjelmaa on vaikea edes kuvitella.

Susijengin tulevista vastustajista Saksan sijoitus maailmanlistalla on heikoin ja sekin löytyy sijalta 14. Suomen ranking-sija on 39.

Espanjan MM-kisat alkavat Bilbaossa 30. elokuuta. Susijengi ottaa MM-kisojen alkulohkossaan mittaa hallitsevasta maailmanmestarista USA:sta, Ukrainasta, Dominikaanisesta Tasavallasta, Turkista ja Uudesta-Seelannista.

Australia ensi kertaa Suomeen

Helsingin Jäähalliin Susijengin ja Suomen Koripalloliiton 75-vuotista taivalta juhlimaan saapuva Liettua ei paljon esittelyjä kaipaa. Susijengin pitkäaikainen esikuva voitti Euroopan mestaruuden 2003 ja on sittemmin napsinut olympialaisista nelossijan 2004, MM-pronssia 2010 ja EM-hopeaa 2013.  

Australia on sen sijaan suomalaisyleisölle vieraampi – eksoottinen uusi tuttavuus. Suomi ja Australia ovat kohdanneet historian saatossa vain kahdesti; vuonna 1994 ja Tokion olympialaisissa 1964, muttei koskaan Suomen kamaralla.

Oseanian hallitseva mestari Australia on esiintynyt MM-kisa-areenoilla 11 kertaa ja olympiakisoissa peräti 13 kertaa aikana. Kymmenen vuoden takaisissa Ateenan olympialaisissa Australia selviytyi välieriin asti, kun taas Turkin MM-kisoissa neljä vuotta sitten joukkue selvisi alkulohkostaan neljännesvälierävaiheeseen.

Australian nykymaajoukkueen suurimmat tähdet ovat NBA-miehet Andrew Bogut ja Patrick ”Patty” Mills.

Golden State Warriorsia edustava yhdeksän kauden NBA-veteraani Bogut (214 cm/29 vuotta) on fyysinen ja korintekovoimainen sentteri, joka parhaalla kaudellaan viimeisteli taalaliigassa Milwaukee Bucksille 15,9 pistettä, 10,2 levypalloa ja 2,5 blokkia ottelua kohden.

NBA-osaamista Andrej Lemanisin valmentamaan ryhmään tuo myös San Antonio Spursin sähäkkä pelinrakentaja Mills (183/25), joka tyylitteli Spursille päättyneellä runkosarjakaudella pisteitä 10,2 keskiarvolla.

Leveää kokoonpanoa täydentävät mm. Euroliiga-jyrä David Andersen (211 cm/34 v) ja vasenkätinen kolmostykki Joe Ingles (203/26), unohtamatta kesän 2014 NBA-draftin suurlupauksiin lukeutuvaa Dante Exumia (198/18) sekä Aron Baynesia (208/27), joka värvättiin San Antonio Spursiin kesken kauden 2012/13 Olimpija Ljubljanasta, jossa hän oli Teemu Rannikon sekä Sasu Salinin joukkuekaverina.

Susijengin Liettua- ja Australia-otteluihin liput myy ennakkoon Lippupalvelu. Liettua-ottelun liput voi lunastaa jo Lippupalvelusta. Australia-ottelun lipunmyynti alkaa maanantaina 9.6. klo 9. Liput 11,50 – 37,50 euroa (sis. toimitusmaksun). Lipunoston yhteydessä myynnissä Susijengin virallinen MM-kisapaita ”Susijengi loves sPAIN” (32 euroa).

 

Korispisteellä laaja valikoima Susijengi-fanituotteita

Koripallon MM-kisat lähestyvät, ja Susijengin pitkäaikainen fanituotemyyjä Korispiste tuo joka fanin toivetavarat suomalaisen koripalloväen ulottuville. Korispisteen verkkokaupasta löytyy laatutuotteita joka lähtöön, mm. Li-Ningin valmistamat personoidut pelipaidat ja virallinen Susijengin MM-kisapaita, jota Korispiste myy ainoana jälleenmyyjänä.

18.5.2014 EM-kilpailut

Yle sopimukseen MM- ja EM-kisojen esittämisestä 2014-15

Yleisradio on solminut kaksivuotisen sopimuksen kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) kanssa. Sopimuksen myötä Yle näyttää valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan Susijengin ottelut MM-kisoista 2014 sekä EM-kisoista 2015, joihin Suomella on jo paikka varmistettuna.

Villi kortti –päätöksissä lähestytään H-hetkeä – näin voit vaikuttaa Susijengin MM-unelman toteutumiseen!

Kun enää viikko on aikaa MM-kisojen villi kortti –päätöksiin, on jokaisen Susijengi-fanin panos tärkeä. Myyntiin on tullut uusia edullisia tuotteita, joilla tuetaan suoraan Susijengin MM-hanketta. MM-haun loppukirin aikana on myös tarkoitus osoittaa kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) päättäjille kuinka paljon Suomesta on MM-kisamatkalle lähdössä faneja, mikäli villi kortti Susijengille suodaan.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

22.10.2014 20:16 Yhteistyökumppanit

Ifolorin Susijengi-fanituotesarjaan nyt uutuutena kalenterit, MM-kisojen kuvakirja ja muki omalla kuvalla

Olitko syksyllä Bilbaossa tai jännititkö Susijengin MM-pelejä televisiosta? Onko puolisosi, ystäväsi tai lapsesi Susijengi-fani? Ota talteen upeat muistot Suomen ensimmäisistä koripallon MM-kilpailuista tilaamalla Susijengin virallinen MM-kisakuvakirja tai Susijengi-kalentereita pelaajien kuvilla vuodelle 2015! Koripalloliiton yhteistyökumppanin Ifolorin Susijengi-tuotesarjaan on lisätty myös muki omalla kuvalla.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

21.10.2014 20:08 Liittoa koskeva tiedote

Susijengi-kirja ilmestynyt – tilaa omasi!

Suomen koripallomaajoukkueen viimeisen kymmenen vuoden uskomattoman matkan esittelevä kirja ”Susijengi – Pohjolan perukoilta Euroopan huipulle” on ilmestynyt. Tilaa oma yksilöllinen kappaleesi nyt!

Näytä lisää vastaavia