Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 27.4.

12.4.2019 16:29 Suomen Koripalloliitto ry:n varsinainen liittokokous järjestetään lauantaina 27.4. klo 10 alkaen Dipolissa, Espoon Otaniemessä (Otakaari 24, Espoo). Valtakirjojen tarkastus alkaa samassa paikassa klo 9.30.

Kyseessä on ensimmäinen uusien toimintasääntöjen mukainen liittokokous. Koripalloliiton toimintasääntöihin hyväksyttiin viime syksynä muutoksia, joiden tavoitteena on lisätä seurojen edustusta liiton päätöksenteossa, yksinkertaistaa ja lisätä läpinäkyvyyttä liiton päätöksenteossa. Liittovaltuusto sekä vanhanmallinen liittokokous korvattiin kaksi kertaa vuodessa kokoontuvalla seurojen kokouksella eli uudella liittokokouksella. 

Kokouksessa käsitellään Suomen Koripalloliiton toimintasääntöjen 13 §:ssä mainitut asiat:

  1. kokouksen avaus
  2. kokouksen puheenjohtajan valinta
  3. kokouksen sihteerin, pöytäkirjantarkastajien sekä ääntenlaskijoiden valinta
  4. edustettuina olevien seurojen ja niiden äänimäärien toteaminen
  5. kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  6. esityslistan vahvistaminen
  7. liittohallituksen puheenjohtajan (jota kutsutaan liiton puheenjohtajaksi) vaali puheenjohtajan ollessa erovuorossa
  8. kolmen liittohallituksen jäsenen vaali erovuorossa olevien tilalle
  9. yhden liittohallituksen varajäsenen vaali erovuorossa olevan tilalle niissä kokouksissa, joissa ei valita liiton puheenjohtajaa
  10. liittohallituksen esitys strategiaksi ja toiminnan tavoitteiksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle siinä kevätliittokokouksessa, jossa liittohallituksen puheenjohtaja valitaan
  11. valitaan liiton tilintarkastajaksi tilintarkastusyhteisö, jonka päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT tilintarkastaja
  12. seuroilta kannettavat jäsenmaksut ja kannatusjäsenten maksut
  13. liiton luottamushenkilöille maksettavien palkkioiden ja matkakorvausten perusteet
  14. liiton alueiden määrästä ja niiden rajoista päättäminen niin, että kaikki liiton seurat kuuluvat maantieteellisen asemansa perustella johonkin alueeseen
  15. liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle toimintavuodelle
  16. kurinpitosääntöjen vahvistaminen
  17. muut kokouskutsussa mainitut asiat sekä liittohallituksen tai seurojen esittämät asiat, jotka liittokokous päättää ottaa käsiteltäväkseen

Näitä sääntöjä ensimmäisen kerran sovellettaessa valitaan liittohallituksen puheenjohtaja kolmeksi toimintavuodeksi ja liittohallituksen yhdeksän jäsentä siten, että heistä valitaan arvalla kolme kolmeksi, kolme kahdeksi ja kolme yhdeksi toimintavuodeksi. Kaksi liittohallituksen varajäsentä valitaan vaalilla, jossa eniten ääniä saanut varajäsen valitaan ensimmäiseksi varajäseneksi kahdeksi toimintavuodeksi ja toiseksi eniten ääniä saanut toiseksi varajäseneksi yhdeksi toimintavuodeksi.

Liittokokouksessa seuralla on yksi varsinainen ääni ja yksi lisä-ääni kutakin koripallolisenssiä kohti, kuitenkin enintään 200 ääntä. Äänimäärä lasketaan seuran viimeksi päättyneen toimintavuoden maksettujen koripallolisenssien perusteella. 

Seura voi nimetä liittokokoukseen korkeintaan neljä edustajaa, joista yksi käyttää seuran koko äänimäärää. Kukin edustaja voi edustaa vain yhtä seuraa ja seuran edustajalla tulee olla seuran antama valtakirja, jossa ilmoitetaan, kuka edustajista käyttää äänivaltaa.  Äänioikeus on seuralla, joka on maksanut edellisen toimintavuoden jäsenmaksunsa.  Liittohallituksen jäsenillä sekä liiton kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus liittokokouksessa. Liittokokous voi myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden kokouksiinsa muillekin henkilöille.

Liittokokouksen materiaalit on lähetetty jäsenseuroille perjantaina 12.4.2019. Tiedustelut tarvittaessa office@basket.fi.

 
22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

1.2.2023 09:45 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee kiertue- ja viestintäavustajaa kesän tapahtumiin

Sykkiikö sydämesi koripallolle ja olet kesätöitä vailla? Etsimme joukkoomme ensi kesäksi reipasta ja oma-aloitteista vahvistusta varmistamaan hauskojen koristapahtuminen onnistunut läpivienti.

4.5.2022 12:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon tuore lisenssitutkimus: Koripallo vastasi erinomaisesti koronan haasteeseen nostaen pelaajamäärän ennätyslukemiin

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin taustoja uuden lisenssiennätyksen takana. Junioripelaajien ennätysmäärä luo loistavat edellytykset pelaajamäärän kasvattamiselle tulevaisuudessa edellyttäen, että uudet harrastajat saadaan pidettyä kiinni hyvin lajin parissa.

23.4.2022 12:29 Koripalloliitto tiedottaa

Timo Elo jatkaa puheenjohtajana, Hietala ja Mattila uusina Koripalloliiton hallitukseen

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Jaakko Hietalan ja Kari Mattilan hallituksen uusiksi jäseniksi. Timo Elo puolestaan jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kuten myös Elisa Hakanen hallituksen jäsenenä. Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

14.10.2021 09:11 Koripalloliitto tiedottaa

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 30.10.

Suomen Koripalloliiton syysliittokokous järjestetään etäkokouksena (MetroAreenalla) lauantaina 30.10. klo 10. Kokouskutsut seuroille on lähetetty 13.10.

30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

Näytä lisää vastaavia