Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

20.11.2023 10:14 Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

Awak Kuier palasi maajoukkuetauolta vahvana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Awak Kuier jatkoi siitä mihin EM-karsinnoissa jäi, kun hän johdatti Reyer Venezian 74-51 (32-28)-voittoon Campobassosta. Kuier oli joukkueensa ykkönen 13 pisteen, yhdeksän levypallon ja riiston tilastoilla. Reyer Venezia jatkaa sarjan kärjessä tappioitta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen oli niin ikään pelipäällä 13 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplalla, mutta Sanga Milano taipui Dinamo Sassarille 69-79 (25-38). Tulonen antoi myös yhden syötön. Sanga Milano on voittanut yhden ottelun.
Ottelutilastot

Espanjan liiga palasi maajoukkuetauolta ryminällä heti kahdella ottelukierroksella. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet palasi voitokkaasti kaataen Celta Vigon 75-69 (42-34). Lahtinen heitti neljä pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viikonloppuna Sedis kuitenkin hävisi Bizkaian vieraana 64-78 (27-35). Tällä kertaa Lahtinen oli joukkueensa korikuningatar 12 pisteen saaliilla ja kahmi lisäksi viisi levypalloa.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrolin paluu oli kovin mahdollinen, kun se kohtasi sarjan kärkikaksikon. Sarjakakkoselle Zaragozalle Ferrol pisti hyvin kampoihin, mutta joutui taipumaan 57-63 (35-31). Kalin oli Ferrolin parhaimmistoa nostaen yhdeksän pistettä ja nappasi lisäksi kolme levypalloa, syötön ja riiston. Äijäselle tilastoitiin neljä levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Sarjakärki Avenidan kanssa kyyti oli hieman kylmempää, kun Avenida puolusti Ferrolin nurin 64-39 (39-19). Ferrol onnistui toisella neljänneksellä tekemään kaksi pistettä ja kolmannella neljä. Äijänen auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä ja viidellä levypallolla. Kalin otti yhden levypallon.
Ottelutilastot

Keltern jatkaa Bundesliigan piikki paikalla puhtaalla pelillä, kun se kaatoi Saarlouis Royalsin selvästi 81-69 (39-34). Elina Koskimies heitti viisi pistettä ja jakeli saman verran syöttöä kahden levypallon lisäksi.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Anissa Poundsin Lions Halle nappasi kotikentällään 79-71 (37-26)-voiton Eisvögel Freiburgista. Poundsin tilastosarakkeet täyttyivät kuudella pisteellä, levypallolla, kahdella syötöllä ja kahdella riistolla. Lions on kuudentena.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen taipui kotonaan niukasti Panthers Osnabrückille 70-71 (35-35). Lehtoranta kunnostautui kahdeksan pisteen, neljän levypallon, viiden syötön ja riiston tilastoilla. Angels lentää sarjassa neljäntenä. 
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Belgiassa Elina Aarnisalo pääsi nautiskelemaan, kun Kangoeroes Mechelen murskasi Sparta Lummen 103-34 (49-18). Aarnisalo operoi tilastoikseen neljä pistettä, levypallon ja kaksi riistoa. Kangoeroes on viiden pelin jälkeen puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa Sara Rokkasen KARA Trutnov hävisi Ostravalle niukasti jatkoajan jälkeen 80-84 (34-37, 72-72). Rokkanen esiintyi tehokkaasti 13 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla. Trutnovilla on yksi voitto ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Lotta Vesiluoma oli Alvikin sankari, kun hän sinetöi joukkueelle niukan 76-75 (43-45)-voiton kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Uppsalasta. Vesiluoma pääsi vapaaheittoviivalle tasapelitilanteessa pari sekuntia ennen loppua. Vesiluoman ensimmäinen meni ohi, mutta upotti kylmästi toisen sisään ja Alvik pääsi juhlimaan voittoa. Vesiluoma heitti ottelussa neljä pistettä täytellen riviään myös kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Voitto oli Alvikille kauden toinen.
Ottelutilastot

Sofia Pelander pelasi vahvasti, kun Norrköping Dolphins voitti Mark Basketin selvästi 79-46 (48-27). Sentteri viimeisteli kuuden pisteen, kuuden levypallon, kahden syötön, riiston ja torjunnan tilastot.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Isabella Kaukopaasi oli vahvassa vireessä Visbyn paidassa heittäen 10 pistettä, mutta siitä huolimatta Östersund nappasi pisteet 78-61 (39-36)-voitolla. Kaukopaasi sai myös kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin.
Ottelutilastot

 
1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

30.10.2023 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hurjana Ruotsin cupissa – Awak Kuier tippasi Venezian sarjakärkeen

Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

27.10.2023 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier järjesti blokkibileet EuroCupissa

Awak Kuier pisti pystyyn melkoisen blokkishow’n hänen torjuessaan vastustajan heiton peräti seitsemästi Reyer Venezian jatkaessa voittoisasti EuroCupissa. Voiton kunniaksi pääsivät tuulettavamaan myös Elina Aarnisalo sekä Lotta-Maj Lahtinen.

23.10.2023 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier vei suomalaiskohtaamisen Italiassa

Italiassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Awak Kuier ja Helmi Tulonen iskivät yhteen. Roosa Lehtoranta puolestaan debytoi Saksan liigassa.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

20.10.2023 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo säkenöi EuroCupissa - Awak Kuier jatkoi vahvasti

Elina Aarnisalo ja Awak Kuier esittivät erinomaisia otteita EuroCupissa johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Myös Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta pääsivät juhlimaan voittoa hyvien esitysten päätteeksi.

16.10.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier huippuiskussa kauden debyytissään

Awak Kuier juoksi pelikentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian riveissä ja oli heti loistovireessä. Lotta-Maj Lahtinen puolestaan juhli Espanjan liigan suomalaiskohtaamisen voittoa ja Sara Rokkanen esiintyi vahvasti Tshekin liigassa.

12.10.2023 23:44 Suomalaiset ulkomailla

EuroCup starttasi: Lotta-Maj Lahtinen juhli voittoa – Awak Kuier Reyer Venezian mukana

Naisten EuroCupissa nähdään tällä kaudella yhteensä viisi suomalaispelaajaa, joista neljä pääsi avauspäivänä tositoimiin. Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan voittoa ja Awak Kuier oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian kokoonpanossa.

8.10.2023 22:29 Susiladies

Helmi Tulonen hurjaan tupla-tuplaan - useita Susiladies-onnistujia

Helmi Tulonen oli ottelun ehdoton ykköstähti, kun hän johdatti 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplalla Sagna Milanon kauden avausvoittoon. Muutenkin Susiladiesin pelaajat esiintyivät laajalla rintamalla edukseen Euroopan koriskentillä.

1.10.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jatkosopimukseen Saksan mestarin Kelternin kanssa

Keväällä Saksan mestaruutta juhlinut Linda-Lotta Lehtoranta, 31, on tehnyt jatkosopimuksen Rutronik Stars Kelternin kanssa. Bundesliigan lisäksi Eurocupia pelaavassa Kelternissä nähdään tällä kaudella siis kaksi suomalaispelaajaa, kun joukkueessa on jo ennestään Elina Koskimies.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

Näytä lisää vastaavia