Basketball Academy laajenee Turkuun

8.8.2012 Helsingissä ensimmäisen lukukautensa menestyksekkäästi päätökseen saattanut Basketball Academy-konsepti laajenee Turkuun. Turku Basketball Academyn (TuBA) toiminta käynnistyy syksyllä Suomen Koripalloliiton ja Turun Seudun Urheiluakatemian yhteishankkeena.

Basketball Academy -toiminta käynnistyi kaudella 2011/12 menestyksekkäästi Helsingissä Suomen Koripalloliiton, Pohjois-Haagan Yhteiskoulun (PHYK) ja Mäkelänrinteen Urheilulukion yhteishankkeena.

Basketball Academyn tavoitteena on tarjota ikäluokkansa lupaavimmille koripalloilijoille ympärivuotista ammattivalmennusta tutussa kouluympäristössä. Ensi syksystä alkaen Basketball Academy-perheeseen liittyy Turku.

– Basketball Academyn laajeneminen Turkuun on loistava asia. Pääsemme tiivistämään ja syventämään entisestään koulujen ja koripallon välistä yhteistyötä, iloitsee Suomen Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann.

– Yhteinen tavoitteemme on kehittää ja kasvattaa entistä parempia pelaajia ja luoda heille pohja paitsi urheilijan uralle, myös sen jälkeiselle siviiliuralle.

Urheilu ja opiskelu mutkattomasti yhteen

Aurajoen urheilulukion ja Turun Seudun Urheiluakatemian rehtori Markus Kalmari pitää Basketball Academya tiennäyttäjänä, joka viitoittaa suuntaa tulevaisuuden suomalaiselle huippu-urheilulle.

– Pitkän tähtäimen tavoitteemme on ollut tarjota Turun seudun lupaavimmille nuorille urheilijoille jatkuvasti enemmän ammattimaista valmennusta yhteistyössä Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa, Kalmari kertoo.

– Koripalloliitto on osoittanut Basketball Academyllaan pyrkivänsä määrätietoisesti kehittämään huippu-urheilun muutosta. Olemme todella onnellisia siitä, että saamme Suomen toisen Basketball Academyn juuri Turun Seudun Urheiluakatemiaan.

Turku Basketball Academy (TuBA) tarjoaa Turun seudun lupaavimmille koripalloilijoille polun Luostarinvuoren yläkoulun kautta Aurajoen urheilulukioon. Basketball Academy-valmennukseen hyväksytyillä urheilijoilla on mahdollisuus osallistua TuBA-valmennukseen myös muista toisen asteen oppilaitoksista ja korkeakouluista käsin.

– Esimerkiksi Turun Yliopistossa opiskelevat maajoukkuetason pelaajat saavat mahdollisuuden osallistua TuBA-valmennukseen. Akatemioiden avulla voimme tarjota koululaisille ja opiskelijoille entistä mutkattomamman tavan yhdistää urheilu ja opiskelu, Kalmari riemuitsee.

Aurajoen urheilulukiossa pitkät perinteet

Turku Basketball Academyn vastuuvalmentajina toimivat Aurajoen urheilulukiossa jo 16 vuotta koripalloilijoita valmentanut Kimmo Vyyryläinen sekä kotimaisissa pääsarjoissa ja juniorimaajoukkueissa menestyksekkään uran luonut Ray Ailus, joka valmentaa paraikaa Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkuetta.

– Olemme tarjonneet Aurajoen urheilulukiossa koripallo-opetusta aina vuodesta 1996, jolloin Teemu Rannikko ja kumppanit aloittivat lukio-opintonsa. Toiminta on viime vuosina kattanut myös yläkoulun luokat, Vyyryläinen kertoo.

– Basketball Academy-hankkeen myötä saamme joukkoomme Koripalloliiton nimittämän, toisen täysipäiväisen koripallovalmentajan, jolloin pystymme varmasti tarjoamaan koripalloilijoille entistä laadukkaampaa valmennusta. Kaavoitamme paraikaa yhdessä seurojen kanssa, miten yhteistyömme palvelisi parhaiten kaikkia osapuolia, jatkaa Vyyryläinen.

Aurajoen urheilulukiolla on pitkät perinteet koripallovalmennuksesta. Teemu Rannikon lisäksi lukiossa ovat opiskelleet muiden muassa Stenin sisarukset Juha, Tiina ja Minna sekä miesten maajoukkuelaiturit Ville Kaunisto ja Matti Nuutinen. Vyyryläinen uskoo, että TuBA lisää Turun alueen vetovoimaa kansallisella koripallokartalla.

– Pohjoisesta ja muualta Suomesta on tunnetusti lähtenyt paljon pelaajia pääkaupunkiseudulle koripallovalmennukseen. Uskon, että voimme tulevaisuudessa tarjota Helsingille varteenotettavan vaihtoehdon, Vyyryläinen miettii.

 
25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

23.12.2015 Läntinen alue

Tampereen Tesomalle nousee uusi korispyhättö

Ensi syksynä 70 vuotta täyttävä Raholan Pyrkivä ei voisi juhlavuodeltaan enempää toivoa kuin vuosikymmeniä unelmoidun monitoimihallin toteutumisen. Tamperelaisseuran unelmat ovat vuosien määrätietoisen ja sitkeän työn jälkeen käymässä toteen, sillä Tesomalle on parhaillaan rakenteilla kolmen täysmittaisen koripallokentän kokonaisuus. Tesoman uuden korispyhätön on määrä avautua ensi kesänä.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

24.2.2015 19:43 Pohjoinen alue

Suomi-koriksen kasvulle, ilonaiheille jatkumoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tiistaina liikuntajärjestöjen valtionavustukset. Julkaisu toi mukanaan Suomen Koripalloliitolle ilouutisia, kun lajin parissa tehty pitkäjänteinen kehitystyö palkittiin 13 prosentin avustuskasvulla. Suomi-koriksen kokonaisvaltainen kasvu näkyy myös harrastajamäärissä, jotka ovat nousseet edellisvuosiakin enemmän.

2.5.2013 Pohjoinen alue

Pohjola Street Basket tarjoaa taas vuoden hauskimman koulupäivän

Suomen Koripalloliiton katukorisrekan moottori pörähtää jälleen käyntiin. Katukoriskiertue Pohjola Street Basket piipahtaa toukokuussa kaikkiaan 14 paikkakunnalla ja liikuttaa tuhansia alakoululaisia. Ensimmäisen pysähdyksensä katukorisrekka suorittaa ensi maanantaina (6.5.) Heinolassa.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

5.5.2011 Läntinen alue

Salon Vilppaan juniorityö sinetöityi

Salon Vilppaalle on myönnetty 12. Koripalloliiton jäsenseurana Nuori Suomi Sinetti. Sinetti luovutettiin tunnustuksena laadukkaasta lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnasta seuran junioreiden kauden päätöstilaisuudessa Salohallissa.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

29.11.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliitto tavoittelee kolmen prosentin lisenssikasvua

Suomen Koripalloliiton valtuusto kokoontui lauantaina Lahdessa. Kokouksessaan valtuusto mm. hyväksyi vuoden 2009 talousarvion ja vuosisuunnitelman. Liiton yhtenä tavoitteena on kolmen prosentin kasvu lisenssipelaajien määrään.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

3.8.2007 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen päättymässä

Huomio kaikki nuorten koripalloseurat ja –joukkueet. Ilmoittautumisaika nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ja niiden karsintoihin päättyy maanantaina 6.8.2007. Jos haluat olla mukana, käy ilmoittautumassa heti.

18.9.2006 Pohjoinen alue

B-tyttöjen SM-karsinnan 2. kierros arvottu

B-tyttöjen SM-karsinnan ensimmäinen kierros pelattiin viime viikonloppuna. Lohkojaot ja turnausjärjestäjät toisen kierroksen SM-karsintoja varten on arvottu.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjat pelataan kaudella 2006-07 edellisiltä kausilta tutulla pelitavalla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin ilmoittautuminen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.8.2006.

Näytä lisää vastaavia