Basketball Without Borders –leiri avattiin Kisakalliossa

7.9.2016 19:19 BWB kokoaa Euroopan parhaat vuonna 1999 syntyneet koripallolupaukset ottamaan oppia NBA:n ja FIBA:n pelaajilta, legendoilta ja valmentajilta. BWB-leiri järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla – ensi kertaa Suomessa sen 15. vuotisen historian aikana.

Entisten ja nykyisten NBA-pelaajien tähdittämä Basketball Without Borders polkaistiin keskiviikkona käyntiin. Nuoria lahjakkuuksia oli opastamassa mm. Ronny Turiaf (oik.).

NBA-pelaajistoa leirillä edustavat Andre Miller, Turiaf, Vladimir Radmanovic, Suomen oma Hanno Möttölä, Cole Aldrich, Spencer Hawes, Beno Udric ja Jerryd Bayless.

Kaikkiaan leirille osallistuu 50 poikapelaajaa 25 eri maasta sekä 22 kutsun saanutta suomalaistyttöä.

Suomen poikapuolen edustajat historian ensimmäisellä Suomessa järjestetyllä leirillä ovat Elias Valtonen, Ricky Waxlax, Mike Besselink, Tuukka Jaakkola ja Andre Gustavson.

Suomen kautta aikain ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä näkee BWB-leirin huikeana mahdollisuutena leiriläisille sekä leirin isännöinnin Suomelle suurena kunniana. Kuvat: NBA & Koripalloliitto.

BWB-leirille osallistuu 50 poikaa 25:stä Euroopan maasta. 

Leirille osallistuu lisäksi 22 suomalaista tyttöpelaajaa, jotka ovat syntyneet vuosina 1999 ja 2000. Heidän valmentajanaan toimii mm. Tiina Sten, nelinkertainen Saksan mestari ja vakiokasvo Suomen maajoukkueesta.

Leirin avajaisissa olivat puhumassa NBA:n kansainvälisten toimintojen varajohtaja Kim Bohuny, leirijohtajana toimiva Maailman koripallovalmentajien yhdistyksen puheenjohtaja Patrick Hunt, Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting sekä NBA-lähettiläs ja Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.  

- Suomi on tullut koripallomaana pitkän matkan minun yliopisto- ja NBA-vuosista. On aivan eri asia olla nyt koripallonuori Suomessa kuin omina teinivuosinani. Ei tällaisia kansainvälisiä leirejä silloin järjestetty – puhumattakaan, että niitä olisi Suomessa järjestetty, kertoi Möttölä.  

- 15 vuodessa on tapahtunut paljon ja Suomea voi nyt sanoa koripallomaaksi. Basketball Without Borders –leiristä on tullut suuri ja tunnettu. On iso juttu ja kunnia-asia, että Suomi toimii nyt isäntämaana. Se lisää paitsi Suomen tunnettavuutta myös Suomi-koriksen uskottavuutta kansainvälisessä koripalloperheessä, Möttölä jatkoi.

Kisakalliossa sijaitseva leiripaikka, Suomen koripallomaajoukkueiden tukikohdaksi rakennettu, Susi Training Center oli kansainvälisten vieraiden ihastelun kohde.

- Mahtavat fasiliteetit, joita voi pitää osoituksena suomalaisen koripallon halusta kehittyä ja kasvaa, kehui Hunt alkupuheenvuorossaan.

- On kunnia olla täällä ja tutustua Suomeen sekä suomalaiseen kulttuuriin. Koolla on jälleen maanosan parhaat nuoret, joille leiri tulee olemaan ainutlaatuinen mahdollisuus oppia pelaajilta ja valmentajilta, jotka kuuluvat maailman parhaimmistoon. Toivon, että jokainen leiriläinen käyttää nämä neljä päivää hyödykseen, Bohuny kannusti.

- Ennen kuin päästämme leirin täyteen vauhtiin, haluan kiittää muutamia tahoja, jotka ovat mahdollistaneet tämän leirin. Kiitos tietenkin FIBA:lle, jonka kanssa me 15 vuotta sitten loimme tämän konseptin. Ja kiitos Hannolle (Möttölä), Antille (Zitting) ja Suomen Koripalloliitolle, jonka kanssa meillä on ilo järjestää historian ensimmäinen Basketball Without Borders –leiri Suomessa, päätti Bohuny, vuodesta 1990 NBA:ssa työskennellyt konkari.

Lue myös

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Susijengi ja 3 Step IT jatkavat menestyksekästä yhteistyötä

Susijengin ja 3 Step IT:n monivuotinen ja menestyksekäs yhteistyö jatkuu uuden sopimuksen myötä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Olympiakomitean tuki koripallolle kasvoi – ”Hieno arvostus pitkäjänteiselle työllemme”

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö julkaisi ensimmäiset uuden tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset tukipäätökset. Koripallolle myönnettiin tukea 350 000 euroa.

EM-kotikisojen alustava tulos vahvasti positiivinen

Helsingissä elo-syyskuussa järjestettyjen EM-kisojen alkulohkon alustava tulos on noin 600 000 euroa positiivinen. Helsingin alkulohkon pääsihteeri Ari Tammivaara esitteli EM-kisojen yhteenvedon Koripalloliiton liittokokouksessa lauantaina.

12.10.2017 13:20 Liittoa koskeva tiedote

Lauri Markkanen vahvasti esillä Ruudun koripallopaketissa

Uusittu yhteistyösopimus tuo NBA:n entistä vahvemmin esille Ruudun urheilutarjontaan. Susijengin nostattama sinivalkoinen koripallobuumi jatkuu runsaan viikon päästä Atlantin toisella puolen, kun Lauri Markkanen vetää legendaarisen Chicago Bullsin pelipaidan päälleen NBA:n runkosarja-avauksessa.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

Nokian puhelimet jälleen Susijengin mukana

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyökumppanuuden HMD Global Oy:n kanssa. HMD on Nokian puhelimien uusi koti. Yhteistyön seurauksena Nokian puhelimet ja Susijengi yhdistävät jälleen voimansa.

24.8.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

Welcome to Wolf Country – EM-kisojen fanipalvelut 6. pelaaja -sivustolla

Koripalloliiton verkkosivut uudistuvat ja ensimmäisenä osana uutta sivustoa on julkaistu EM-kisojen fanipalvelut yhteen kokoava 6. pelaaja -sivu.

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Ilkka Palviainen kehittämään koripallovalmennusta Kisakallioon

Koripalloliitto ja Kisakallio ovat palkanneet Ilkka Palviaisen Kisakallioon kehittämään ja vahvistamaan koripallon valmennusta.

Susijengin juhlamaaotteluiden liput myyntiin 13.6.

Susijengi pelaa kaksi juhlamaaottelua ennen EM-kotikisoja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Suomen hioessa kisakuvioitaan kuntoon, päästään myös katsomon puolella virittäytymään kisatunnelmaan.

Numero 6 jäädytetään faneille koripallon maajoukkuetoiminnassa

Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle. Samalla Koripalloliitto julkaisi Susijengin White vs Blue -fanitapahtuman, jonka pääsyliput arvotaan. Tapahtumaan ei voi ostaa lippuja.

#EuroBasket2017-teos siirtyi Kansalaistorille

Koripallon EM-kisojen alkuun on enää alle sata päivää. Merkkipäivän kunniaksi #EuroBasket2017-teos on siirretty Helsingin Rautatientorilta muutaman sadan metrin matkan Kansalaistorille, jonne nousee Helsingissä pelattavien EM-otteluiden ajaksi (31.8.-6.9.) kisakylä ja suuri kisastudio.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

5.5.2017 19:00 Liittoa koskeva tiedote

Suomelle myönnettiin FIBA:n Kultainen kunnianosoitus

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA palkitsi ansioituneita jäsenmaita maailmankongressissaan Hong Kongissa.

Näytä lisää vastaavia