BC Nokia haki kovan voiton Kauhajoelta – Korihait kaatoi puolestaan Katajan

20.10.2018 19:21 Edellisen kerran vierasjoukkue on juhlinut Kauhajoella tammikuussa.

BC Nokian kolmikko Malcom Bernard, Sean O'Mara ja Dragan Labovic tykitti yhteensä 55 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokia otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun Karhu Basket kaatui kotiluolassaan Kauhajoella luvuin 86–94 (47–35). Voitto oli vierasjoukkueelle harvinainen, sillä edelliset 19 kohtaamista oli päättynyt Kauhajoella kotijoukkueen juhliin.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla Karhu Basket näytti menevän menojaan. Etenkin toinen neljännes oli selvästi kotijoukkueen heiniä.

– Siinä kävi niin, kuinka Kauhajoelta on tällä kaudella jo useaan otteeseen nähty. Kun he pistävät niin sanotusti vaihteen silmään, he ovat erittäin hyviä. Me emme sellaisessa juoksukilpailussa avoimella kentällä heille pärjää, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen myönsi.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla BC Nokia oli kuitenkin vakuuttava. Isokokoinen vierasjoukkue sai yliotteen kauhajokelaisista molemmissa kenttäpäädyissä. Kolmannella jaksolla BC Nokia mätti runsaslukuisen vieraskannattajakatsomon iloksi peräti 36 pistettä.

– Toisella puoliajalla pelasimme hyvin energisesti. Saimme myös heittoja sisään, joista saimme yhä lisää voimaa nujertaa hallitseva mestari kotiparketillaan, BC Nokian takamies Vuk Malidzan totesi.

Valmentaja Tuominen iloitsi heittovireen löytymisestä. Nokialaisten kolmoset osuivat yli 50 prosentin tarkkuudella.

– Kun kolmannella jaksolla heitot alkoivat osumaan, lumipallo alkoi vyörymään oikeaan suuntaan. Saimme näin täältä todella kovan voiton.

– Vaikka haluamme pelata paljon palloa sisään isoille miehillemme, niin on myös tärkeää, että rankaisemme vapaista paikoista kaarella, kun vastustaja sumputtaa, Tuominen pohti.

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso ei liikaa kauden ensimmäistä tappiota Korisliigassa surkutellut.

– Tämä on joskus tällaista. Totta kai, olemme kaikki pettyneitä, ettei tullut voittoa. BC Nokia hyökkäsi erittäin hyvin.

Karhu Basketin tehokkain oli Michael Moser 33 pisteellään ja kuudella levypallollaan. BC Nokian paras oli puolestaan Malcolm Bernard 23 pisteellään ja yhdeksällä levypallollaan.

Ottelutilasto

Korihait yllätti kotonaan Katajan

Uudenkaupungin Korihait juhli kauden ensimmäistä voittoaan Joensuun Kataja Basketin kustannuksella 88–80 (44–35).

Korihait on jo muutamaan otteeseen tällä kaudella ollut lähellä voittoa. Johtoasema on kuitenkin ennen Kataja-ottelua sulanut huonoihin hetkiin.

– Joukkueella on hyvä tiimihenki ja loistava työmoraali. Heidän kanssaan on ilo tehdä töitä, helpottunut päävalmentaja Damion Dantzler kehui.

Fiba Europe Cupissa keskiviikkona Aris Thessalonikin vieraskentällä lyöneet joensuulaiset olivat lauantaina hieman väsyneellä jalalla liikkeellä. Uudestakaupungistakin Kataja matkustaa suoraan jo Bulgarian Sofiaan seuraavaan europelikoitokseen.

– Emme pystyneet vastaamaan Korihaiden intensiteettiin. He halusivat voittaa tämän, Katajan sentteri Ryan Wright lausui.

Katajan päävalmentaja Juha Sten antoi tunnustusta Korihaille.

– Korihait oli tänään erinomainen ja teki niitä asioita, joita Pohitullissa on vuosien saatossa tullut. Hyviä hetkiä, joista tulee äkkiä lisäpisteitä. Lopussa koitettiin päästä peliin mukaan, mutta ei aivan riittänyt.

Dantzlerin kiikarissa on jo seuraava mahdollisuus voittoon.

– Meillä on kova peli heti tiistaina KTP:tä vastaan, joten tätä ei ole aikaa jäädä juhlimaan. Tai jätkät voi jäädä, minun on palattava heti takaisin töihin.

Korihailta nousivat esiin etenkin takapelaajat. Mario Edwards heitti 18 pistettä, kauhaisi kahdeksan levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä. Topias Kuukkanen teki tärkeillä hetkillä kovia suorituksia, yhteensä Kuukkaselle kasaantui 14 pistettä.

Ottelutilasto

 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia