Belgia on joukkue isolla J:llä

16.11.2019 21:13 Susiladiesin sunnuntainen EM-karsintavastus Belgia ehkä henkilöityy supertähti Emma Meessemaniin, mutta kesän 2019 EM-kisojen vitonen on paljon muutakin. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Belgiaa joukkueeksi, jonka tekemisestä näkyy yhteinen historia.

Arvokisamenestyjä Belgia on Susiladiesin sunnuntaihaaste. Kuva: FIBA.

Belgian kolme peräkkäistä arvokisaa ovat olleet menestyksekkäät: vuoden 2017 EM-kisoista palkintokaappiin tarttui pronssimitali, vuoden 2018 MM-kisoissa he ylsivät neljänneksi saakka ja viime kesänä belgialaiset sijoittuivat EM-kisoissa viidenneksi.

– Kaikesta heidän tekemisestä näkee, että alla on yhteisiä arvokisoja ja menestystä. He ovat joukkue isolla J:llä, joka nauttii pelaamisesta yhdessä. Heidän joukkuepelinsä on ehdottomasti parhaimmistoa, mitä viimeisten vuosien aikana olemme kohdanneet, Räikkä avaa.

Jo pelkkä pelisuunnitelman tekeminen on sinänsä haasteellista, koska Belgia kyllä pelaa tietynlaisia avauksia ja actioneita, mutta mikään ei ole etukäteen ennustettavissa. Kaikki perustuu siihen, mitä puolustus tekee ja belgialaiset reagoivat siihen.

– Etukäteen ei oikein pysty erottelemaan, että miten tietyt hyökkäykset puolustetaan. Heidän puolustamisensa vaatii jatkuvaa hereilläoloa ja olemista pelin sisällä.

Belgian viisikossa niminaiset ovat tietenkin WNBA-pelurit Meesseman ja Kim Mestdagh, mutta katseet menevät myös pelinrakentajan tontille ylösheiton aikaan. Julie Allemand on yleensä pitänyt paikkaa itsellään, mutta Ukrainaa vastaan viisikossa nähtiin kokenut Marjorie Carpreaux.

Emma Meesseman (26 vuotta/193 cm): ”Todellakin maineensa veroinen pelaaja. Viimeistelee molemmilta puolilta, kolmen pisteen heitto löytyy ja ennen kaikkea hän on erinomainen liikkumaan pallottomana. Selkeästi isoin haaste meille.”

Kim Mestdagh (29 vuotta/180 cm): ”Heittää paljon, nopeasti, monipuolisesti ja hyvin. Heitto lähtee sekä pallottomien että pallollisten skriinien kautta ja omasta kuljetuksesta.”

Marjorie Carpreaux (32 vuotta/164 cm): ”Positiivisessa mielessä yleisöön menevä hovinarri. Kun hänen taidokkaat syöttönsä naksahtavat kohdilleen, niin hän kyllä pitää huolen, että kaikki hallissa ovat sen nähneet.”

Julie Allemand (23 vuotta/174): ”Kliinisempi ja perinteisempi pelinrakentaja kuin Carpreaux. Vaikkei hän Ukrainaa vastaan aloittanut, niin sunnuntaina hän on todennäköisesti viisikossa.”

Susiladies ja Belgia kohtaavat toisensa sunnuntaina 17.11. klo 17:00 Tapiolan Liikuntahallissa, Espoossa. Susiladiesin EM-karsintamatkaa seuraa myös tiukasti YLE, joka televisioi kaikki Suomen karsintaottelut.

Lipunmyynti >

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

Näytä lisää vastaavia