Bolognan Pasquali ja Boykins hiomaan Koposta pelintekijänä

19.9.2008 Maajoukkuekoripalloilija Petteri Koponen, 20, saavuttaa nousujohteisella urallaan jälleen yhden merkittävän virstanpylvään, kun hän kietaisee, lauantaina päättyvien EM-karsintojen jälkeen, tulevana tiistaina maineikkaan italialaisseuran Virtus Bolognan peliasun ensimmäisen kerran ylleen.

Koposella on hänen entistä seuraansa Honkaa vastaan LänsiAuto Areenan siirtoparketilla pelattavassa Espoon 550-vuotisjuhlaottelussa paljon tunnetta ja panosta pelissä. Neljän vuoden mittaisen, kohtuullisen NBA-siirtopykälän sisältävän sopimuksen solmineen Koposen sekä Bolognan odotukset ovat korkealla puolin ja toisin. 

- Koponen tuo joukkueeseemme positiivista nuorta energiaa ja lahjakkuutta. Pidän häntä fyysistenkin mittojen osalta todellisena pelintekijänä, luonnehtii Bolognan valmentaja Renato Pasquali 194-senttistä Koposta Espoon Hongan tiedotteessa. 

Pasquali, 54, on seurannut silmä tarkkana Koposen kehitystä, mutta kaksikko saa siis ensimmäisen todellisen pelillisen kontaktin toisiinsa tiistaina Espoossa.

- Petteri on kehittynyt viime vuosina suurin harppauksin ja on vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa, mihin minun pitää panostaa eniten hänen osaltaan tuon trendin jatkamiseksi. Tulevat harjoituksemme kertovat sen minulle, sanoo Pasquali. 

Pasquali tietää mitä odottaa Koposelta. 

- Kovia kolmen pisteen heittoja, taitavia syöttöjä ja pelintekijän kykyjä. 

Koposelle on tarjolla Bolognassa valmennusjohdon antamien ohjeiden lisäksi laadukasta oppia myös kentän puolella. 

Siitä takuun tarjoaa Italian Serie A:n kalleimmaksi pelaajaksi mainostettu, menestystä saapasmaan lisäksi Euroopan kentiltä hakevaan Bolognaan NBA:sta hankittu pelintekijä Earl Boykins. 

Vain 165-senttisellä Boykinsilla on plakkarissaan komeat kymmenen kautta ja 520 ottelua NBA:ssa. 

- Boykins saattaa olla sittenkin se paras opettaja Koposelle mittavan NBA-kokemuksen myötä. On hieno päästä valmentamaan tällaisia pelaajia. Boykins on jo ehtinyt osoittaa, että hän on nimenomaan sellainen pelaaja, jota me etsimmekin, vahvistaa Pasquali. 

Boykins uskoo Koposen pelaavan vielä NBA:ssa 

Boykins, 32, on hänkin virtaa täynnä tulevien haasteiden edessä. 

- Haluan omalta osaltani nostaa kahdesti Euroliigankin voittaneen Bolognan takaisin huipulle. Seuralla on pitkät ja hienot perinteet, sekä nähdäkseni loistava tulevaisuus edessään.

Boykins aikoo voittaa Bolognan asussa ainakin Italian mestaruuden ja jos mahdollista, vieläkin enemmän.

- Odotan Koposelta hyvää apua tässä tehtävässä. Hän tuo ryhmäämme lisää syvyyttä ja tekee meistä parempia joukkueena. 

Koposella on puolestaan annettavaa tässä mielessä myös Boykinsille. 

- NBA on pitkälti 1 vastaan 1 -pelaamista. Euroopassa pelataan enemmän ja perusteellisemmin koko joukkueena, muistuttaa Boykins. 

Koponen kolkutti jo tällä kaudella tosissaan NBA:n ovia, mutta hänen pelaajaoikeutensa ison veden takana omaava Portland Trail Blazers ei ollut vielä valmis sopimukseen.

- Toivon ja uskonkin, että Koponen pelaa vielä jonain päivänä NBA:ssa, tuumii Boykins, jolle Suomi ja Espoo merkitsevät vieläkin eksoottisempaa kokemusta kuin pelaaminen Euroopan kentillä. 

- En ole ollut vielä koskaan Suomessa. Odotan innolla päästä vierailemaan ensimmäisen kerran kauniissa maassanne, heittää Boykins kohteliaasti. 

Pasquali lupaa räiskyvää peliä Espoossa 

Pasquali lupaa Bolognan saapuvan Espoon kansainväliseen juhlaotteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, ellei mitään viime hetken loukkaantumisia ilmene. 

Italialaisvalmentaja vihjaa samalla, että Areenan parketilta ei vauhtia ja tilanteita tule tiistaina puuttumaan. 

- Oma pelifilosofiani on räiskyvä. Pyrimme juoksemaan paljon nopeita hyökkäyksiä. Se tulee tehdä kuitenkin kontrolloidun fiksusti, viittaa Pasquali ryhmänsä tuleviin haasteisiin Italian ja Euroopan kentillä. 

- Uskon ja luotan, että olemme tällä kaudella paljon kilpailukykyisempiä Italian Serie A:ssa ja laajemmalla rosterilla eurocupissa. Pelejä on luvassa paljon, mutta olemme valmiina siihen urakkaan. Haluan tietenkin, että yllämme mahdollisimman pitkälle kaikissa sarjoissa, jatkaa Pasquali poimimalla edelleen mukaan myös Italian cupin.

Suomalainen Korisliiga ja sitä kaksi viimeistä kautta mestarin elkein hallinnut Honka ovat Pasqualille vielä pitkälti tuntemattomia suuruuksia. 

- En ole nähnyt montaakaan Suomen liigan ottelua, mutta tiedän, että Honka on nykyään jo varsin tasokas joukkue, jota meidän on kunnioitettava. Eikä suinkaan yksinomaan vain joukkueen kolmen kovan amerikkalaispelaajan (Ben Perkins, Monte Cummings, Akeem Scott) vuoksi. 

Espoon Honka-Virtus Bologa tiistaina 23. syyskuuta klo 19 Espoon LänsiAuto Areenalla. Sitä ennen Koponen nähdään vielä tämän syksyn aikana kerran tositoimissa Suomi-paidassa, kun maajoukkue päättää EM-karsintaurakkansa Vantaan Energia Areenalla lauantaina 20.9. klo 19 pelattavaan otteluun Unkaria vastaan.Lisätietoja: http://www.virtus.it/
 
3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

17.3.2021 20:29 Korisliiga

Joonas Lehtoranta loppukaudeksi Hollannin pääsarjaan

27-vuotias KTP-kasvatti on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen rotterdamilaisen Feyenoordin kanssa.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

11.8.2020 08:21 Pääjuttu

Fiifi Aidoo suuntaa Espanjaan

Viime kaudella Kataja Basketia ja Lapuan Kobria Korisliigassa edustanut helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 24, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa pelaavan CB Benicarlón kanssa.

18.4.2020 10:41 Korisliiga

Ville Tuominen Helsingborgin peräsimeen

Kesken jääneellä 2019-20-seurajoukkuekaudella Korisliigan Salon Vilpasta valmentanut Ville Tuominen, 38, siirtyy Ruotsin Damliganin nousijajoukkue Helsingborgin peräsimeen kaudeksi 2020-21. ToPon kasvatteihin lukeutuva Tuominen on Suomen lisäksi valmentanut aiemmin Tanskassa sekä Bakken Bearsia että paikallista naisten maajoukkuetta.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

30.10.2019 21:57 FIBA Europe Cup

Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

22.10.2019 16:27 FIBA Europe Cup

Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

31.8.2019 15:48 Suomalaiset ulkomailla

Aleksi Koskinen Gmundeniin Anton Mirolybovin apuvalmentajaksi

BC Nokian kasvatti ja kolme viimeistä kautta BC Nokian Korisliiga-joukkueen apuvalmentajana toiminut Aleksi Koskinen, 27, siirtyy Itävallan Swans Gmundenin apuvalmentajaksi. Viime keväänä Itävallan liigan hopeaa juhlinutta Gmundenia valmentaa pitkään ammattilaisvalmentajana ulkomailla viihtynyt Anton Mirolybov. Koskisen sopimuksesta uutisoi ensin BC Nokia.

15.7.2019 09:24 Susijengi

Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

27.6.2019 12:40 Susijengi

Topias Palmi kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Cremonaan

Korisliigan vuoden pelaajana palkittu ja Susijengissä vuosien 2018-19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 24, siirtyy joensuulaisesta Kataja Basketista kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Guerino Vanoli Basket Cremonaan.

17.5.2019 09:41 Susijengi

Susijengi-kapteeni Shawn Huff Seagullsiin kolmivuotisella sopimuksella

Korisliigaa edellisen kerran pelikaudella 2003-04 pelannut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 35, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa. 198-senttinen Torpan Poikien kasvatti palaa Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen Saksan, Italian ja Kreikan ammattilaisparketeilla.

14.2.2019 15:28 All Stars

Rannikko ja Kaunisto edustavat Korisliigaa kolmoskisassa – Tarton All Star -tapahtuma täynnä seurattavaa

Donkkikilpailussa Korisliigan mainetta puolustavat Kenneth Manigault ja Juwan Staten.

13.2.2019 15:49 Susijengi

Korista tarjolla runsaasti VeikkausTV:ssä ja Elisa Viihde Sportilla: Launtain huipentaa Korisliigan All Stars -tapahtuma Tartossa

Viikon Veikkauspeli: Keskiviikkona VeikkausTV tarjoaa monikameratuotantona viime kauden Korisliiga-finaalien uusinnan, Vilpas-Karhu Basket.

6.2.2019 21:49 FIBA Europe Cup

Kataja kaatoi ZZ Leidenin, muttei ihan riittävästi – Jatkopaikka on yhä kysymysmerkki

Katajan jatko FIBA Europe Cupissa ratkeaa myöhemmin.

6.2.2019 11:54 FIBA Europe Cup

Kataja Basketilla on sittenkin vielä sauma FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin

Voittamalla tänään Joensuussa hollantilaisen ZZ Leidenin saattaa Kataja edetä jatkoon.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

Näytä lisää vastaavia