Bostilla vahvistettu Bulgaria Susijengin kiusaksi sunnuntaina

24.2.2018 13:01 Perjantai-iltana sydäntä särkevän kotitappion Tshekille kärsinyt Bulgaria saapuu sunnuntaina Helsingin Jäähallin ”neljän pisteen otteluun” täynnä tulta ja tappuraa. FC Barcelonan tähtipelaaja Alexander Vezenkovin pelaaminen on epävarmaa, mutta amerikkalaissyntyinen takamies Dee Bost tekee Bulgariasta vaarallisemman ja monipuolisemman vastuksen.

Dee Bost on Bulgarian pelin moottori.

Monipuolinen Pavel Marinov kantaa joukkuetta laidassa. Kuvat: FIBA Europe.

Tshekki säilytti tappiottoman tilinsä Bulgaria-vierasvoitollaan ja käytännössä selvitti tiensä MM-jatkokarsintoihin. MM-karsintalohkon kaksi muuta jatkopaikkaa ratkotaan yhden voiton joukkueiden Islannin, Bulgarian ja Susijengin kesken, joten sunnuntain ottelussa panokset ovat huipussaan.

Susijengi ja Bulgaria kohtasivat edellisen kerran Botevgradissa marraskuussa, jolloin Susijengi haki ratkaisevan johdon kotijoukkueesta kolmannella neljänneksellä.

- Botevgradin ottelussa pelin kulku muuttui täysin, kun onnistuimme viiden minuutin periodilla saamaan stoppeja, juoksemaan avoimella kentällä ja etsiytymään hyviin heittopaikkoihin. Saimme vastustajan pelintekoa ja kärkipelaajia hidastettua, Alexander Madsen jakoi hyviä syöttöjä ja Antti Kanervo käytti heittopaikat hyödykseen, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kertailee marraskuun tapahtumia.

Botevgradissa Bulgaria ryntäsi kuitenkin raivokkaasti takaisin takamatkaltaan ennen kuin Jamar Wilson jääti ottelun vapaaheittoviivalta. Seuraavassa ottelussaan Islannissa Bulgaria taipui siltaan, mutta kykeni jälleen palaamaan peliin mukaan ikään kuin varoituksena henkisestä kapasiteetistaan.

- Bulgaria on kova, fyysinen kamppailujoukkue ja jos vastustaja ei ole tottunut fyysisyyteen, he voivat tulla takaisin pitkältäkin takamatkalta tai karata pitkään johtoasemaan. Olennaista on hoitaa levypallopelaaminen hyvän puolustuksen jälkeen niin hyvin, että pääsemme juoksemaan kenttää ja hallitsemaan tempoa.

Marraskuun otteluissa Bulgarian kokoonpanosta puuttui amerikkalaissyntyinen takapelaaja Dee Bost, joka siirtyi kesken kauden Zalgiris Kaunasista ranskalaisen Strasbourgin takalinjoille. Bost on päässyt Strasbourgissa rytmiin ja tekee Bulgariasta välittömästi vaarallisemman joukkueen.

- Bostin paluu muuttaa Bulgarian dynamiikkaa välittömästi. Nyt pelinrakentaminen jakaantuu Bostin ja Stanislav Marinovin harteille ja vahvistaa heidän takakenttäänsä huomattavasti.

FC Barcelonaa edustava Alexander Vezenkov on toistaiseksi kysymysmerkki. Vezenkov ehti jo matkustaa Bulgariaan ennen Tshekki-ottelua, mutta sai pikakomennuksen takaisin Kataloniaan Pierre Oriolan loukkaannuttua. On vielä epävarmaa, pääseekö Vezenkov edustamaan Bulgariaa sunnuntaina.

- Vezenkovin tilanteesta riippuen joudumme vielä viime metreillä miettimään painotusalueita. Bostin paluunkin jälkeen Bulgaria on hyvin erilainen joukkue riippuen siitä, pelaako Vezenkov vai ei.

Coach Toijalan Bulgaria-tärpit:
 

  • Dee Bost (188 cm/28 v): ”Pystyy luomaan korintekopaikkoja niin itselleen kuin muillekin. Hyvin urheilullinen pelaaja ja riittävän iso heittämään kuljetuksesta vastustajan yli. Bostilla oli ongelmia Liettuassa, mutta Strasbourgissa hän on päässyt hyvään formiin.”
  • Alexander Vezenkov (206/22): ”Jos pelaa, Bulgarian kantava voima. Äärimmäisen monipuolinen, liikkuva ja hyvin heittävä iso pelaaja, joka juoksee kenttää erinomaisesti eikä pelkää ratkaista. Alexander Madsen teki marraskuussa hyvää työtä Vezenkovin kimpussa.”
  • Pavel Marinov (199/29): ”Monipuolinen 3-paikan pelaaja, joka osaa pelata pelinrakentajasta isoon laitahyökkääjään neljällä pelipaikalla. Vahvuutensa, aktiivisuutensa ja aggressiivisuutensa puolesta kuvastaa koko Bulgarian joukkuetta.”

Bulgarian maajoukkue Helsingissä 25.2.2018
 

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

BOST Dee

188

12.10.1989

SIG Strasbourg (FRA)

DIMITROV Dimitar

203

1.3.1993

Lukoil Academic (BUL)

GEORGIEV Zlatin

196

22.5.1985

Rilski Sportist (BUL)

IVANOV Pavlin

195

28.3.1993

Lukoil Academic (BUL)

KOSTOV Chavdar

196

18.4.1988

Rabotnicki (MAC)

MARINOV Martin

203

14.11.1985

Rilski Sportist (BUL)

MARINOV Pavel

199

12.6.1988

Steaua (ROU)

MARINOV Stanimir

194

7.9.1991

Levski Sofia (BUL)

VAKLINOV Stanislav

207

7.6.1989

Academic Plovdiv (BUL)

VANGELOV Nikolay

213

15.2.1996

Napoli (ITA)

VELIKOV Asen

188

11.1.1985

Lukoil Akademic (BUL)

VEZENKOV Alexander

206

6.8.1995

FC Barcelona (ESP)

YANEV Alexander

203

20.1.1990

Beroe (BUL)

Päävalmentaja Lubomir Minchev

Susijengi ja Bulgaria kohtaavat MM-karsintaottelussa Helsingin Jäähallissa sunnuntaina 25.2. klo 18:30 alkaen. Saavuttehan paikalle ajoissa ruuhkat välttääksenne.

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

25.2.2018 11:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi tutulla tusinalla sunnuntai-illan otteluun, Bulgaria sai vahvistuksen Vezenkovista

Sunnuntai-illan elintärkeään MM-karsintaotteluun Bulgariaa vastaan valmistautuva Susijengi kirjauttaa pöytäkirjaan samat 12 pelaajaa kuin toissapäivänä Islannissa. Bulgaria on saanut puolestaan riveihinsä elintärkeän vahvistuksen, kun FC Barcelonaa edustava laituri Alexander Vezenkov on lentänyt Helsinkiin joukkueensa avuksi.

24.2.2018 13:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Tshekki tukevasti lohkokärjessä, Susijengillä vielä kaikki auki MM-karsintalohkossaan

Tshekki jatkoi tappiottomia MM-karsintapelejään perjantai-iltana nousemalla 16 pisteen takaa vierasvoittoon Bulgariasta. Voitollaan Tshekki tarrasi tukevan sijan paikasta vuosien 2018-19 MM-jatkokarsinnoissa, kun taas Susijengin, Islannin ja Bulgarian välillä kaikki on vielä auki. Sunnuntain kotiottelu Bulgariaa vastaan nouseekin Susijengin osalta arvoon arvaamattomaan.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

22.2.2018 12:05 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi matkustaa Islantiin 14 pelaajan laumana

Helmikuun MM-karsintaikkuna käynnistyy Susijengin osalta perjantaina, jolloin Kiinan MM-kisoihin tähtäävä joukkue kohtaa myöhäisottelussa Reykjavikissa Islannin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on komentanut matkaan 14 pelaajaa. YLE TV2:n suora lähetys MM-karsintaottelusta käynnistyy perjantaina klo 21:35 Suomen aikaa.

22.2.2018 09:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Kotiyleisönsä tukema Islanti kantona Susijengin kaskessa perjantain myöhäisillassa

Susijengin matka kohti vuoden 2019 Kiinan MM-kisoja jatkuu myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa, kun Islanti isännöi Suomea Reykjavikissa. Raivoisan kotiyleisönsä tukema Islanti hakee pakkovoittoa kahden marraskuussa kärsityn tappion jälkeen. Joukkue juoksee kotiareenalleen liki samalla kokoonpanolla kuin viime kesän EM-kisoissa Helsingissä.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

16.2.2018 13:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi helmikuun MM-karsintaikkunaan tutuin kasvoin, Elias Valtonen debytoi maajoukkueessa

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 17 pelaajaa Susijengiin helmikuun karsintaikkunaan pitkällä taipaleella kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja. Vanhojen, tuttujen Susijengi-hahmojen rinnalle Dettmann on nostanut joukkueeseen Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvan HBA-Märskyn Elias Valtosen, 18.

16.2.2018 Haastattelu

Susijengi-debytantti Elias Valtonen täynnä odottavaa innostusta

Perjantaina julkistetussa Susijengin helmikuun MM-karsintaringissä kuopuksen paikan vie helsinkiläistä HBA-Märskyä miesten divarissa edustava 18-vuotias Euran Veivin kasvatti, 198-senttinen Elias Valtonen. Kunnioittavan uran nuorten maajoukkueissa tehnyt Valtonen ottaa paikan Susijengissä vastaan nöyrästi, mutta ennakkoluulottomasti.

Näytä lisää vastaavia