C-nuorten SM-sarjat käyntiin – Sallan Palloseura tuo pohjoisen tuulia tyttöjen sarjaan

7.1.2017 C-nuorten SM-sarjat käynnistyvät viikonloppuna. Tyttöjen sarjassa pisimmät pelimatkat on Sallan Palloseuralla, joka reissaa ensimmäiseen turnaukseensa Espoon Summahallille lähes 1000 kilometriä.

Sallan Palloseura aloittaa urakkansa C-tyttöjen SM-sarjassa lauantaina Espoon Summahallilla Turun Rientoa vastaan. Joukkue pelasi syyskauden Pohjoisen alueen sarjaa ja eteni SM-sarjaan nousujohteisten karsintojen myötä.

- Sehän on varmaa, että tyttöjä jännittää. Treenattu on ja tässä influenssa-aallon keskellä tärkeintä on lähinnä ollut pysyä terveenä, sanoo joukkueen valmentaja Tapio Peltoperä.

SaPs:n pelireissu Espooseen alkoi jo perjantaina, kun joukkue matkusti Rovaniemelle ja hyppäsi yöjunaan. Itärajan tuntumassa sijaitsevasta Sallasta on matkaa Rovaniemelle 160 kilometriä.

- Aamulla olemme Helsingissä ja siitä sitten aamiaisen kautta kohtuullisen hyvillä kulkuyhteyksillä pelihallille, Peltoperä summaa.

Yhteistyötä moneen suuntaan

Sallan Palloseura järjestää tällä hetkellä tyttökoristoimintaa ja lisenssilistoilla on yhteensä 73 henkilöä tuomarit ja Rovaniemen NMKY:n sekä Taivalkosken Kuohun rinnakaislisenssin lunastaneet pelaajat mukaan lukien. Keväällä seuran B- ja minitytöt pelaavat alueen sarjoja ja C-tytöt SM-sarjaa.

Sallassa tehdään yhteistyötä moneen suuntaan. Seuran vanhemmat B-tytöt pelaavat Rovaniemen NMKY:n ja Taivalkosken Kuohun kanssa Staro-yhteisjoukkueella Ruotsin puolella Norrbottenin sarjaa, ja yhteistyö toimii myös venäläisen Kantalahden kaupungin urheilukoulun joukkueiden kanssa.

- Meiltä on noin 200 kilometriä Kantalahteen ja siellä on hyviä joukkueita jalkapallossa ja koripallossa. Olemme käyneet pelaamassa siellä ja sieltä pelaa myös tyttöjä meidän pohjoisen alueen otteluissa, Peltoperä kertoo.

Sallassa koripallon harrastajamäärä elää täysin kuntaan syntyvien ikäluokkien mukaan, mutta Peltoperän mukaan tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä etenkin nuoremmissa. Eskari-ikäisten ja 1.-2. luokkalaisten pallokerhossa on lähes 30 lasta  opettelemassa koriksen alkeita.

Maaliskuussa kotiyleisön eteen

SaPs pelaa C-tyttöjen SM-sarjassa kolme turnausta Etelä-Suomessa ja yhden kotikentällään Sallan liikuntakeskuksessa. Maaliskuun 11. päivä joukkue kohtaa kotiyleisönsä edessä BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön. Oheisohjelma turnaukseen on jo suunniteltu.

- Sallan turnauksessa pelien jälkeen vedetään sitten viisimiehisissä joukkueissa Sallatunturia alas ja katsotaan, kuinka monta pääsi alas ja missä järjestyksessä, Peltoperä heittää.

Aivan pelkkää lappilaista huumoria heitto ei kuitenkaan ole, vaan pelaajat viihtyvät koripalloparkettien lisäksi myös rinteessä.

- Meillä kilpailee yksi tyttö yhdistetyssä ihan valtakunnallisella tasolla, ja pujottelemassahan pelaajat ovat joululomalla olleet, Peltoperä nauraa.

Lisätiedot: C-poikien SM-sarja

Henkilöt

 
21.1.2021 16:45 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistavat muuttuvat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapaa on muutettu 16-, 17- ja 19-vuotiaiden valtakunnallisissa sarjoissa. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on torstaina 21.1. kokouksessaan päättänyt muutoksista.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

7.5.2018 18:38 Nuorten SM-sarjat

14-vuotiaiden SM-sarjat päätökseen

Kauden viimeiset nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Kisakalliossa. Tytöissä SM-kultaa juhli Espoo Basket Team ja poikien mestaruuden vei Tampereen Pyrintö.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

7.5.2011 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen peliformaatit pysyvät ennallaan

Koripallon A-, B- ja C-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelitavat säilyvät ennallaan pelikaudella 2011-12, päätti Koripalloliiton hallitus. A- ja B-nuorten SM-sarjoissa syksyllä 2011 pelattavien karsintojen perusteella pelataan kymmenen joukkueen SM-sarjat ja kymmenen joukkueen I divisioonat, kuten aiempinakin pelikausina. SM-runkosarjan neljä parasta mittelevät SM-mitaleista.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

7.5.2023 19:11 14-vuotiaiden SM

14-vuotiaiden Suomen mestaruudet tytöissä Hyvinkään Pontevalle ja pojissa HNMKY/1:lle

14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-sarjat huipentuivat viikonloppuna Kisakallion Susi Training Centerissä, jossa tyttöjen Suomen mestaruuden vei Hyvinkään Ponteva ja pojissa HNMKY/1.

23.6.2022 08:11 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2022-23 – merkittävimmät muutokset

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen on tehty muutamia muutoksia, jotka on kerätty tähän yhteenvetona. Tarkemmin nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen voit tutustua sarjamääräyksissä.

6.5.2022 08:58 14-vuotiaiden SM

14-vuotiaiden SM-lopputurnaus viikonloppuna Kisakalliossa, kaikki ottelut suorana SolidSportissa

Tulevana viikonloppuna 6.–8.5. ratkaistaan tytöissä ja pojissa 14-vuotiaiden Suomen mestaruudet, kun molemmissa sarjoissa pelataan kahdeksan joukkueen lopputurnaus Kisakalliossa.

28.1.2022 13:43 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnalliset sarjat – runkosarjoja jatketaan ja pudotuspelejä siirretään eteenpäin

Nuorten pääsarjaryhmä on kokouksessaan 25.1.2022 päättänyt, että nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamiselle annetaan lisää peliviikkoja eri ikäluokissa vaihdellen.

13.8.2021 07:27 15-vuotiaiden nuorten SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2021-22

16-, 17- ja 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.

20.7.2021 08:44 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintojen ilmoittautuminen päättyy 1.8.2021

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla on julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

Näytä lisää vastaavia