C-nuorten Suomen mestaruudet MuKille ja Hongalle

12.5.2013 C-nuorten valtakunnalliset SM-sarjat saatiin päätökseen sunnuntaina Vierumäellä. C-poikien SM-kultaa juhli lopulta helsinkiläinen Munkkiniemen Kisapojat (MuKi), ja C-tytöissä Tapiolan Honka toi Espooseen perinteikkään seuran tämän kevään kolmannen nuorten mestaruuden.

MuKi nujersi C-poikien finaaliottelussa Helsingin NMKY:n 79–33. Mitaleille ylsi myös kolmas helsinkiläisjoukkue, kun MaSu-Basket päihitti pronssipelissä Wartin 62–48.

 

C-tyttöjen finaalissa Honka-99 pöllytti KaPoa pistein 56–36. Vantaalainen PuHu puolestaan vei pronssit kaatamalla HNMKY Blackin 51–37.

 

Turnauksen Most Impressive Player -pelaajina palkittiin HNMKY:n Niko Hervola ja PuHun Henna Halmetoja. Palkintona MIP:t saivat leiripaikan Petteri Koposen Adidas Basketball Campilla.

 

C-poikien SM-sarja, sijoitusottelut

 

Loppuottelu

MuKi - HNMKY

79–33

Pronssiottelu

MaSu-99 - Wartti

62–48

Sijat 5.-6.

KTP - FoKoPo

62–53

Sijat 7.-8.

Pyrintö - EBT

61–60

Sijat 9.-10.

TuNMKY White - Sykki

71–57

Sijat 11.-12.

LrNMKY - Namika Lahti

44–57

 

C-tyttöjen SM-sarja, sijoitusottelut

 

Loppuottelu

KaPo - Honka-99

36–56

Pronssiottelu

HNMKY Black - PuHu

37–51

Sijat 5.-6.

OrJy - Huima

87–26

Sijat 7.-8.

Kerava - Catz

47–70

Sijat 9.-10.

Vilpas - MU/HoNsU

42–39

Sijat 11.-12.

RaPy sin. - KlaNMKY

50–47

 

C-poikien SM-sarja, MVP-pelaajat

 

FoKoPo

Oskari Kaseva

Helsingin NMKY

Joonas Janhonen

KTP Green

Tuomas Heikkilä

MaSu 99

Ricky Waxlax

MuKi

tuomo antikainen

Wartti Basket Black

Andre Gustavson

  

EBT

Joachim Calisiyor

Lappeenrannan Namika

Karo Puittinen

Namika Lahti Juniorit

Markus Viitanen

Sykki

Samuli Romppanen

Tampereen Pyrintö

Frans Ryhänen

Turun NMKY White

Jussi Tamminen

 

 

C-tyttöjen SM-sarja, MVP-pelaajat

 

Helsingin NMKY

Katariina Kaikkonen

Karhun Pojat

Bettina Mero

Orimattilan Jymy

Oona Särkinen

PuHu Juniorit

Ellen Järvinen

Tapiolan Honka

Kia Vaalavirta

Äänekosken Huima

Mimmi Peuhkurinen

  

Catz Lappeenranta

Lotta-Maj Lahtinen

Keravan Kori-80

Elina Väre

Klaukkalan NMKY

Fanny Hulmi

MU/HoNsU

Klaara Syvänperä

Raholan Pyrkivä

Aune Lampinen

Salon Vilpas Koripallo

Essi Tyynelä

 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

16.5.2020 10:37 Korisleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Seurauutisia #10: Seuratoiminnan kehittämistukea kuudelle koripalloseuralle

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia