Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

9.5.2019 14:09 Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

Carl Lindbom pelasi hienon kauden Puolassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Radomin kausi oli hankala. Joukkue putosi Katajalle FIBA Europe Cupissa ennen Lindbomin liittymistä joukkueeseen ja myös sarjakausi oli joukkueelle hankala. Joukkue sijoittui Puolan liigassa lopulta sijalle 11 neljän voiton verran pudotuspelipaikasta.

- Kausi oli joukkueelta aikamoista ylä- ja alamäkeä. Organisaation ympärillä tapahtui kauden aikana kaikennäköistä ja joukkueeseen tuli paljon muutoksia. Meillä sattui rutkasti loukkaantumisia ja pelaajavaihdoksia kauden aikana. Pahin takaisku oli, kun ison puolalaispelaajan kausi loppui kesken ja se vaikutti suuresti joukkueeseen, koska kentällä pitää olla aina vähintään kaksi puolalaispelaajaa ja hän oli samalla yksi parhaista pelaajistamme.

- Olimme kauden alkaessa Rosa Radom, mutta Rosa meni konkurssiin. Onneksi löysimme hyvän uuden pääsponsorin joukkueelle. Myös organisaation sisällä tapahtui siis paljon muutoksia ja ylipäänsä oli hieman liikaa tapahtumia sekä joukkueessa että sen ympärillä. Sinänsä joukkueelle kausi oli aika vaikea, Lindbom arvioi joukkueen kautta. 

Vaikka joukkueen kauteen mahtui vaikeutensa, oli Lindbomin kausi erittäin hyvä. Lindbom sai peliaikaa keskimäärin yli 30 minuuttia ottelua kohden ja kiitti vastuusta 15,5 pisteen, 4,9 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

- Olen tosi tyytyväinen, että valmentaja antoi minulle vastuuta koko kauden ajan. Pystyin vastaamaan siihen ollen joukkueelle avuksi ja pystyin suorittamaan tasaisesti koko kauden. Siinä on aiemmin ollut parantamisen varaa. Nyt pystyin pelaamaan koko ajan tasaisesti ja korkealla tasolla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vahvana heittäjänä tunnettu Lindbom tuntee menneensä kauden aikana pelillisesti eteenpäin ja monipuolistuneen.

- Iso rooli kasvatti itseluottamusta ja kehitti minua joka osa-alueella. Erityisesti olen mielestäni kehittynyt selkeästi puolustuspelaamisessa, post-pelaamisessa sekä ylipäätänsä pelin lukemisessa, arvioi Lindbom.

Kokonaisuudessaan Lindbom nautti pelaamisesta Puolan liigassa.

- Koris oli nopeaa, mutta samalla tosi organisoitua. Kaikilla oli selvät taktiikat ja rooli mitä piti tehdä. Pidin siitä, että tiesin mitä minulta odotettiin ja haluttiin. Valmentajamme tiesi miten käyttää vahvuuksiani, sillä hänkin oli pelaajaurallaan heittävä nelospaikan pelaaja.

Hyvät lähtökohdat sopimusneuvotteluihin

Radom vakuuttui Lindbomista siinä määrin, että jatkosopimuksesta tullaan neuvottelemaan lähiviikkoina.

- Organisaatio oli minuun tosi tyytyväinen ja haluaisi minun jatkavan. Näen sen varteenotettavana vaihtoehtona, sillä viihdyin Radomissa hyvin. Tykkäsin olla siellä ja liigan taso on korkea. Katson kuitenkin myös mahdollisia muita vaihtoehtoja.

Viime kesänä Lindbom joutui odottamaan aivan kauden alun kynnykselle ennen kuin sopimusasiat varmistuivat. Tällä kertaa laituri lähtee luottavaisin mielin kesää kohti, kun yksi tarjous on jo näillä näkymin tulossa.

- Siinä on tietysti myös se puoli, että päätös pitäisi tehdä varmaan aika pian, sillä he eivät luonnollisestikaan halua odottaa liian pitkään. Nyt on kuitenkin hyvät fiilikset lähteä kesään ja varmaan tulee enemmän tarjouksia kuin edellisinä vuosina. Viime vuonna joutui esimerkiksi odottamaan vähän liiankin pitkään, mutta onneksi se lopulta kannatti.

"Calle" lähtee levollisin mielin kesään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Susijengin pelaajat ovat tottuneet ahertamaan kesän maajoukkueleireillä, mutta tämä kesä on pelaajille erilainen, sillä ohjelmassa on vain pari harjoitusturnausta loppukesästä. Lindbom ei aio kuitenkaan viettää kesää vain lepäillen.

- Ihmeellinen kesä edessä, kun ei ole virallisia maajoukkuepelejä. Tuntuu, että tässä on niin paljon aikaa kesällä, ettei oikein tiedä mitä tekisi. Kesä menee kuitenkin tietysti treenatessa ja nyt on paljon aikaa tehdä kehittäviä henkilökohtaisia treenejä ensi kautta silmällä pitäen.

Carl Lindbomin kauden tilastot

Henkilöt

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Näytä lisää vastaavia