Carl Lindbom: ”Olemme oppineet pelaamaan joukkueena”

16.12.2014 Liiganousija Helsinki Seagulls on viettänyt lähes koko syyskauden Korisliigan jumbosijalla, mutta joulun lähestyessä lokit ovat päässeet odotettuun liitoon. Viimeisestä neljästä ottelustaan kolme voittaneen Seagullsin kotimaisen pistetykin Carl Lindbomin, 23 ja 206 cm, mukaan helsinkiläiset ovat joulukuun aikana oppineet pelaamaan joukkueena.

Carl Lindbom on löytänyt kodin Helsinki Seagullsista.

Taannoinen Pyrintö-voitto nostatti Gulls-leirissä mielialoja.

Korisliigan paluu Helsinkiin on ollut mannaa pääkaupunkiseudun urheiluyleisölle.

Lindbom uskoo viihtyvänsä Seagullsissa vielä pitkään. Kuvat: Helsinki Seagulls.

Seagulls tuuletteli viime keväänä Divari A:n mestaruutta nujerrettuaan finaalisarjassa BC Nokian.

Mestaruusjuhlien jälkeen Seagullsissa kävi melkoinen puhuri, kun joukkueen kokoonpanoa alettiin räätälöidä liigakuntoon. Divarin mestarin pelaajista muutama, Jarkko Kyllönen ja Jouko Järvinen etunenässä, jäivät jengiin mutta koko muu pelaava kokoonpano meni uusiksi.

Sopeutumisvaikeuksiin meni aikansa: Seagulls voitti kauden yhdeksästä ensimmäistä ottelustaan kaksi.

– Alkukausi oli vaikea. Meillä oli varsinkin puolustuspäässä isoja vaikeuksia pelata joukkueena. Kaikilta jätkiltä kesti oma aikansa ottaa selville oma roolinsa, muotoilee ”Gullsille” 11,2 pistettä ottelua kohden heittänyt 206-senttinen Lindbom.

Viimeisissä otteluissaan Seagulls on kaatanut Lapuan Korikobrat kahdesti sekä hakenut vakuuttavan voiton kotikentällään Tampereen Pyrinnöstä. Voittojensa myötä Seagulls on hyvästellyt pitkään isännöimänsä jumbosijan. Jos joukkue onnistuu keskiviikkona voittamaan Salon Vilppaan, helsinkiläiset nousevat ensimmäistä kertaa tällä kaudella pudotuspeliviivan yläpuolelle.

– Olemme oppineet pelaamaan joukkueena. Oma aikansa siinä meni, mutta nyt näyttää hyvältä. Eka vierasvoitto tuli Lapualta, ja Pyrintö-voitto kasvatti joukkuehenkeä ihan selkeästi. Pudotuspeliviivan yläpuolelle pääseminen on nyt ihan omissa käsissä, Lindbom veistelee.

Takaisin low postiin

Edellisen kahden kauden ajan Lindbom on tuonut nuoruutta ja korintekovoimaa kahdelle veteraaneja vilisevälle joukkueelle, ensiksi Tampereen Pyrinnölle ja sitten Loimaa Bisonsille.

Helsinki Seagullsissa nuoren miehen rooli on toinen. Lindbom on se kotimainen pelaaja, jolle heittopaikat järjestäen pelataan.

– Kuten sanottua, alkukausi meni hakemiseen. Joissain matseissa onnistuin olemaan aggressiivisempi kuin toisissa, mutta suoritustaso vaihteli aika paljon matsien välillä.

Riemukkaassa voitto-ottelussa Pyrintöä vastaan Lindbom haki heittopaikkoja tarkoituksella lähempää koria ja vei tamperelaisten ison kaluston pariin otteeseen komeasti kahville post-liikkeillään.

– Mun hyökkäyspelissä on ollut jo monta vuotta post-pelaaminen tärkeässä osassa, mutta viime kaudella ja alkusyksystä on tullut vähän liikaa luotettua kolmen pisteen heittoon, Calle arvioi.

– Olen hakenut nyt tarkoituksella paikkaa lähempää koria ja yrittänyt saada enemmän korkeamman prosentin heittoja ilmaan. Samalla yritän itse luoda enemmän heittopaikkoja paitsi itselleni, myös muille. Parin hyvän ottelun jälkeen voi lähteä jatkamaan luottavaisin mielin.

Seagulls on tärkeä Suomi-korikselle


Ennen Seagullsin liiganousua Korisliigassa nähtiin helsinkiläisjoukkue viimeksi 2011/12, jolloin ToPo päätti kautensa pronssijuhliin.

Helsinkiläisjoukkueen puuttuminen miesten pääsarjatasolta oli kahden kauden ajan arpi Korisliigan kasvoissa, mutta tällä kaudella helsinkiläisyleisö on löytänyt jälleen runsaslukuisesti tiensä ”Kisiksen” lehtereille.

– Kannustin viime kaudella Seagullsia divarissa, koska liigajoukkueen saaminen Helsinkiin on todella tärkeää Suomen korikselle, Lindbom hehkuttaa.

– On ollut hienoa saada olla mukana tässä porukassa ja nähdä, miten taustajoukot ja omistajat ovat tehneet tosi motivoituneesti duunia sen eteen, että me saataisiin tämä joukkue esille ja pelaamaan menestyksekästä koripalloa.

Tapiolan Hongassa vietettyjen juniorivuosien jälkeen Lindbom on kiertänyt Frankfurt Skylinersin (2010/11), ToPon (2011/12), Pyrinnön (2012/13) ja Bisonsin (2013/14) kautta Seagullsiin.

Neljännesvuosisadan rajapyykkiä lähestyvä laituri kuitenkin uskoo, että kiertolaisvuodet alkavat olla ohitse.

– Seagulls on osoittautunut hyväksi jengiksi ja täällä on ollut mukava pelata. Tavoitteenani on vielä jossain vaiheessa pelata ulkomailla, mutta nyt keskitytään täysillä kuluvaan kauteen ja pelataan Gullsit niin pitkälle kuin ikinä pääsee.

Lisätietoja: Carl Lindbom
 
7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

29.9.2020 11:59 Korisliiga

Kobrat-ikoni Jussi Turja ei ole miettinytkään siirtymistä muualle

Kobrien kokoonpano voi vaihdella vuositasolla, mutta yhteistä jokaiselle kohta yhdeksästä Korisliiga-kaudesta on Jussi Turja. Kolmekymppinen Turja on Kobrat-ikoni, jonka mieleen ei ole edes pälkähtänyt ajatus jossain muualla pelaamisesta Korisliiga-nousun jälkeen.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

12.5.2020 08:42 Korisliiga

Aapeli Alanen: Itseluottamusta, kovapäisyyttä ja kosolti taitoa Lahest

Kataja Basketin Aapeli Alanen, 24, on oppinut ammattilaisena hillitsemään kiivaan mielensä. Korisliiga-kauden 2018/19 kehittynein pelaaja vietti juniorivuotensa älyttömän kovassa Namika Lahden ’96-ikäluokassa, josta hän ponnisti Korihaiden ja BC Nokian kautta Susijengin porteille.

8.5.2020 09:13 Korisliiga

Shawn Hopkins: Minun valmentajani

Shawn Hopkins, 24, on BC Nokian atleettinen laituri ja Korisliiga-kauden 2019/20 vuoden tulokas, jonka juuret ovat vahvasti Nokialla. Ei ole yllätys, että Hopkinsin uran merkittävimpiin valmentajiin kuuluvat nokialainen valmentajaikoni Kimmo Olli sekä kahteen otteeseen Nokialla vaikuttanut Ville Tuominen.

1.5.2020 09:44 Haastattelu

Justus Kilpinen: Minun valmentajani

Tampereen Pyrinnön Justus Kilpinen, 26, on raatanut itsensä pitkäjänteisen työn kautta Korisliigan runkopelaajaksi kasvattajaseurassaan. Kilpisen uran merkittävimmät valmentajat ovat Kari Kilpinen, Tero Vasell, Juha-Petri Nieminen, Miikka Sopanen sekä Jarno Nikula.

24.4.2020 10:04 Haastattelu

Vesa Mäkäläinen: Minun valmentajani

Lahti Basketballin Vesa Mäkäläinen, 33, kolmentoista kauden mittaisen Korisliiga-uransa aikana jättänyt puumerkkinsä sekä kotimaiseen pääsarjaan että lahtelaiseen koripalloidentiteettiin. Mäkäläinen nostaa uransa merkittävimmiksi valmentajiksi Lars Ekströmin, Sami Toiviaisen ja Ari Tammivaaran.

3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

22.11.2019 09:55 Korisliiga

Vilppaan läpimurtaja Henri Kantonen: ”Pyrkimys on parantaa peli peliltä”

Kun ToPon kasvatti Henri Kantonen, 22, rankaisi edellisessä liigaottelussaan Kataja Basketia kahta syöttöä vaille tripla-tuplan tilastosarakkeella, moni kotimaista koripalloa viime vuosina seurannut totesi Kantosen ottaneen viimein odotetun kehitysloikan. Toisella kaudellaan Salon Vilppaassa on Kantonen kohonnut määrätietoisesti Korisliigan parhaiden kotimaisten pelaajien joukkoon.

20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

22.1.2019 12:37 Korisliiga

Joulukuun pelaaja Tyrell Nelson luottaa ahkeruuteen: "Aina kun lepään, joku toinen tekee töitä"

Kotkassa vaadittiin aikaa ennen kuin peli alkoi sujua.

5.1.2018 21:25 Haastattelu

Syöttötilaston kärkeen noussut Teemu Rannikko: ”Pitää vain tietää kenelle pallo pelataan”

Kotimaisessa pääsarjakoripallossa tehtiin loppiaisaattoiltana 2018 historiaa, kun ensimmäistä kauttaan Salon Vilppaassa pelaava Turun NMKY:n kasvatti ja kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Rannikko, 37, nousi Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Rannikko on jakanut yhdeksänvuotisella liigaurallaan nyt hurjat 2287 syöttöä.

Näytä lisää vastaavia