Carl Lindbom: ”Olemme oppineet pelaamaan joukkueena”

16.12.2014 Liiganousija Helsinki Seagulls on viettänyt lähes koko syyskauden Korisliigan jumbosijalla, mutta joulun lähestyessä lokit ovat päässeet odotettuun liitoon. Viimeisestä neljästä ottelustaan kolme voittaneen Seagullsin kotimaisen pistetykin Carl Lindbomin, 23 ja 206 cm, mukaan helsinkiläiset ovat joulukuun aikana oppineet pelaamaan joukkueena.

Carl Lindbom on löytänyt kodin Helsinki Seagullsista.

Taannoinen Pyrintö-voitto nostatti Gulls-leirissä mielialoja.

Korisliigan paluu Helsinkiin on ollut mannaa pääkaupunkiseudun urheiluyleisölle.

Lindbom uskoo viihtyvänsä Seagullsissa vielä pitkään. Kuvat: Helsinki Seagulls.

Seagulls tuuletteli viime keväänä Divari A:n mestaruutta nujerrettuaan finaalisarjassa BC Nokian.

Mestaruusjuhlien jälkeen Seagullsissa kävi melkoinen puhuri, kun joukkueen kokoonpanoa alettiin räätälöidä liigakuntoon. Divarin mestarin pelaajista muutama, Jarkko Kyllönen ja Jouko Järvinen etunenässä, jäivät jengiin mutta koko muu pelaava kokoonpano meni uusiksi.

Sopeutumisvaikeuksiin meni aikansa: Seagulls voitti kauden yhdeksästä ensimmäistä ottelustaan kaksi.

– Alkukausi oli vaikea. Meillä oli varsinkin puolustuspäässä isoja vaikeuksia pelata joukkueena. Kaikilta jätkiltä kesti oma aikansa ottaa selville oma roolinsa, muotoilee ”Gullsille” 11,2 pistettä ottelua kohden heittänyt 206-senttinen Lindbom.

Viimeisissä otteluissaan Seagulls on kaatanut Lapuan Korikobrat kahdesti sekä hakenut vakuuttavan voiton kotikentällään Tampereen Pyrinnöstä. Voittojensa myötä Seagulls on hyvästellyt pitkään isännöimänsä jumbosijan. Jos joukkue onnistuu keskiviikkona voittamaan Salon Vilppaan, helsinkiläiset nousevat ensimmäistä kertaa tällä kaudella pudotuspeliviivan yläpuolelle.

– Olemme oppineet pelaamaan joukkueena. Oma aikansa siinä meni, mutta nyt näyttää hyvältä. Eka vierasvoitto tuli Lapualta, ja Pyrintö-voitto kasvatti joukkuehenkeä ihan selkeästi. Pudotuspeliviivan yläpuolelle pääseminen on nyt ihan omissa käsissä, Lindbom veistelee.

Takaisin low postiin

Edellisen kahden kauden ajan Lindbom on tuonut nuoruutta ja korintekovoimaa kahdelle veteraaneja vilisevälle joukkueelle, ensiksi Tampereen Pyrinnölle ja sitten Loimaa Bisonsille.

Helsinki Seagullsissa nuoren miehen rooli on toinen. Lindbom on se kotimainen pelaaja, jolle heittopaikat järjestäen pelataan.

– Kuten sanottua, alkukausi meni hakemiseen. Joissain matseissa onnistuin olemaan aggressiivisempi kuin toisissa, mutta suoritustaso vaihteli aika paljon matsien välillä.

Riemukkaassa voitto-ottelussa Pyrintöä vastaan Lindbom haki heittopaikkoja tarkoituksella lähempää koria ja vei tamperelaisten ison kaluston pariin otteeseen komeasti kahville post-liikkeillään.

– Mun hyökkäyspelissä on ollut jo monta vuotta post-pelaaminen tärkeässä osassa, mutta viime kaudella ja alkusyksystä on tullut vähän liikaa luotettua kolmen pisteen heittoon, Calle arvioi.

– Olen hakenut nyt tarkoituksella paikkaa lähempää koria ja yrittänyt saada enemmän korkeamman prosentin heittoja ilmaan. Samalla yritän itse luoda enemmän heittopaikkoja paitsi itselleni, myös muille. Parin hyvän ottelun jälkeen voi lähteä jatkamaan luottavaisin mielin.

Seagulls on tärkeä Suomi-korikselle


Ennen Seagullsin liiganousua Korisliigassa nähtiin helsinkiläisjoukkue viimeksi 2011/12, jolloin ToPo päätti kautensa pronssijuhliin.

Helsinkiläisjoukkueen puuttuminen miesten pääsarjatasolta oli kahden kauden ajan arpi Korisliigan kasvoissa, mutta tällä kaudella helsinkiläisyleisö on löytänyt jälleen runsaslukuisesti tiensä ”Kisiksen” lehtereille.

– Kannustin viime kaudella Seagullsia divarissa, koska liigajoukkueen saaminen Helsinkiin on todella tärkeää Suomen korikselle, Lindbom hehkuttaa.

– On ollut hienoa saada olla mukana tässä porukassa ja nähdä, miten taustajoukot ja omistajat ovat tehneet tosi motivoituneesti duunia sen eteen, että me saataisiin tämä joukkue esille ja pelaamaan menestyksekästä koripalloa.

Tapiolan Hongassa vietettyjen juniorivuosien jälkeen Lindbom on kiertänyt Frankfurt Skylinersin (2010/11), ToPon (2011/12), Pyrinnön (2012/13) ja Bisonsin (2013/14) kautta Seagullsiin.

Neljännesvuosisadan rajapyykkiä lähestyvä laituri kuitenkin uskoo, että kiertolaisvuodet alkavat olla ohitse.

– Seagulls on osoittautunut hyväksi jengiksi ja täällä on ollut mukava pelata. Tavoitteenani on vielä jossain vaiheessa pelata ulkomailla, mutta nyt keskitytään täysillä kuluvaan kauteen ja pelataan Gullsit niin pitkälle kuin ikinä pääsee.

Lisätietoja: Carl Lindbom
 
20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

22.1.2019 12:37 Korisliiga

Joulukuun pelaaja Tyrell Nelson luottaa ahkeruuteen: "Aina kun lepään, joku toinen tekee töitä"

Kotkassa vaadittiin aikaa ennen kuin peli alkoi sujua.

5.1.2018 21:25 Haastattelu

Syöttötilaston kärkeen noussut Teemu Rannikko: ”Pitää vain tietää kenelle pallo pelataan”

Kotimaisessa pääsarjakoripallossa tehtiin loppiaisaattoiltana 2018 historiaa, kun ensimmäistä kauttaan Salon Vilppaassa pelaava Turun NMKY:n kasvatti ja kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Rannikko, 37, nousi Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Rannikko on jakanut yhdeksänvuotisella liigaurallaan nyt hurjat 2287 syöttöä.

22.11.2017 Haastattelu

Vilppaan Aaron Jones: ”En koe, että meidän kehityksellemme on olemassa kattoa”

Salon Vilpas siirtyi maajoukkueiden karsintatauolle Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalta, seilaten parhaillaan yhdeksän ottelun voittoputkessa. Yksi iso syy tuohon voittoputkeen on ollut joukkueen sentteri, järisyttävän vahvan alkukauden pelannut Aaron Jones.

25.4.2017 Haastattelu

Vilppaan Juho Nenonen: ”Mitä paremmin onnistumme pitämään vauhtia, sitä vahvemmilla olemme”

Salon Vilpas on selvittänyt Korisliigan kevään pudotuspeleissä tiensä voiton päähän sen seurahistorian ensimmäisestä SM-tason mitalista, Vilppaan johtaessa välieräsarjaa Kauhajoen Karhua vastaan voitoin 3-2 ennen keskiviikon kuudetta ottelua Kauhajoella. Karhu-sarjan onnistujiin lukeutuu comebackin Vilppaaseen Argentiinan reissulta palattuaan tehnyt Juho Nenonen.

13.4.2017 Haastattelu

Vilppaan Juwan Staten: ”Otan sen mitä puolustus minulle antaa”

Korisliigan runkosarjan voittanut Salon Vilpas eteni välieriin Kauhajoen Karhua vastaan voittamalla Tampereen Pyrinnön puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3-0. Kevään kenties kuumin joukkue on siis enemmän kuin valmis taistelemaan seurahistoriansa ensimmäisestä mitalista. Joukkueen menestyksen ytimestä löytyy räjähtävä 185-senttinen takamies Juwan Staten.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

19.1.2017 Haastattelu

Ville Kaunisto: ”On etuoikeus saada pelata koripalloa ammatikseen”

Kouvot-ikoni Ville Kauniston, 34, syyskausi sai marraskuussa äkkilopun akillesjänteen katkeamisen myötä. Kaunisto ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan. Talven aikana Susijengi-laituri on jatkanut yliopisto-opintojaan, ilmoittautunut kuntavaaliehdokkaaksi Kouvolassa ja aloittanut kuntoutuksensa tähtäimessään paluu liigatohinoihin syksyllä 2017.

7.1.2017 Haastattelu

Vilppaan Desmond Williams: ”Fanimme saavat jokaisen hallin tuntumaan kotikentältä”

Salon Vilppaan Desmond Williams, 25, on tehnyt nimensä tunnetuksi Suomen koripalloympyröissä jo ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Korisliigan joulukuun pelaajaksi valittu Southern Connecticut -yliopiston kasvatti kertoo, että hänen ja joukkueensa runkosarjassa saavuttama menestys on tullut hänelle hienoisena yllätyksenä.

12.12.2016 Haastattelu

Teemu Rannikko: ”Näissä peleissä kyse on koko joukkueen panoksesta”

Kataja Basket on voittanut pelaamistaan Mestarien liigan otteluista puolet ja hakenut vierasvoitot muun muassa Israelista ja Turkista. Joensuulaiset ovat viime vuosina kaataneet useita Euroopan huippujoukkueita, mutta Teemu Rannikko ei suostu pitämään joukkuetta yllättäjänä.

11.11.2016 Haastattelu

Matias Ojala: ”Saatiin heti alkukaudesta itseluottamus kohdilleen”

Moni ennakoi Salon Vilppaalle vaikeaa uudelleenrakennuskautta sen jälkeen, kun kevään 2016 menestysryhmä hajosi yhtä rotaatiopelaajaa lukuun ottamatta kokonaan. Syöksyyn sijaan Vilpas viihtyy marraskuun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen runkosarjan kakkossijalla. Suurimpia syitä salolaisten vahvaan syksyyn on parasta kauttaan pelaava Matias Ojala, 27.

2.11.2016 Haastattelu

Raymond Cowels: ”Olemme määrätietoinen, epäitsekäs ja yhtenäinen joukkue”

Korisliiga-kausi 2016-17 on alkanut kaikki kuusi otteluaan voittaneen Helsinki Seagullsin merkeissä. Nimivahvan, iskukykyisen ”lokkiparven” johtohahmoksi on noussut ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Raymond Cowels III, 25, joka löytää lukuisia loogisia syitä joukkueensa vahvalle alkukaudelle.

24.5.2016 Haastattelu

Janne Muurinen ripustaa pillin naulaan

Suomen ansioituneimpiin koripalloerotuomareihin kuuluva espoolaislähtöinen Janne Muurinen, 48, on päättänyt erotuomariuransa. Syksyllä 1987 pääsarjadebyyttinsä tehneen Muurisen 29-vuotinen pääsarjaura päättyi Korisliigan kevään 2016 finaalien viidenteen osaotteluun, jossa Kouvot kukisti Tampereen Pyrinnön kotonaan varmistaen Suomen mestaruuden.

11.5.2016 Haastattelu

”Tämä on palkinto pitkästä prosessista”

Kouvolan Kouvot on miesten Korisliigan kauden 2015/2016 mestari. Kouvolalaisen koripalloilun lippulaiva tarjosi menneen kauden aikana kannattajilleen ikimuistoisia hetkiä parketilla ja unohtumattomia tunteita katsomossa. Kouvoille mestaruus oli seurahistorian neljäs ja ensimmäinen sitten kauden 2003/2004. Tuossa joukkueessa pelasi myös nykyinen Kouvot-kapteeni Ville Kaunisto.

9.5.2016 Haastattelu

Pyrinnön Antero Lehto: ”Nyt mitataan kuinka kovia jätkiä ollaan”

Tampereen Pyrintö on Korisliigan finaalisarjassa Kouvolan Kouvoja vastaan neljän ottelun jälkeen 3-1 –takamatkalla otteluvoitoissa. Ailahtelevasti esiintyneet tamperelaiset eivät ole onnistuneet näyttämään parasta osaamistaan kuin ajoittain, mutta Pyrinnön kapteeni Antero Lehto tietää, että joukkue pystyy paljon nähtyä parempaan.

21.4.2016 Haastattelu

Pyrinnön Ricky Minard: ”Puolustus on aseemme”

Tampereen Pyrinnön vahvan kevätvireen taustalla on ollut yksilöiden hitsautuminen hienolla tavalla joukkueeksi, mutta myös niiden yksilöiden jatkuva tason nosto joukkueen sisällä. Yksi näistä kevätauringon alla pelaamisensa tasoa nostaneista pelaajista on 196-senttinen, 33-vuotias laituri Ricky Minard.

9.4.2016 Haastattelu

BC Nokian Henri Hirvikoski: ”Tämä on iso asia koko Nokialle”

Sarjanousija BC Nokia vastasi koripallokauden suurimmasta yllätyksestä, kun se tiputti hallitsevan mestarin ja runkosarjan selvän ykkösen Joensuun Katajan viemällä puolivälieräsarjan nimiinsä voitoin 3-1. Joukkueen taisteluasenteen ilmentymä Henri Hirvikoski tietää, että joukkue on edelleen altavastaajan asemassa, mutta missään nimessä BC Nokia ei lähde välieriin nöyristelemään.

18.12.2015 10:20 Haastattelu

Joonas ”Suobacca” Suotamo: ”Lontoosta soitettiin, että pääsisitkö tapaamaan J.J. Abramsia”

Suomalaisessa viihdemaailmassa räjähti keskiviikkona pommi, kun uuden Tähtien Sota -elokuvan ”The Force Awakens” yhteydessä paljastui suomalaisen Joonas Suotamon, 29, esittävän elokuvassa Chewbacca-wookieta. Entisen Korisliiga- ja Susijengi-sentterin johtopäätös elokuvan Lontoon ensi-illan jälkeen on tyhjentävä: ”Ilman koripalloa en olisi täällä nyt.”

12.12.2015 Haastattelu

Tuhannen liigaottelun Pekka Saros: "Jokainen on rookie joskus"

Suomalaisessa koripallossa kirjoitettiin perjantaina jälleen kerran historiaa, kun erotuomari Pekka Saros, 54, tuomitsi jo uransa 1000. Korisliiga-ottelun. Hämeenlinnassa asuva forssalaislähtöinen Saros on viheltänyt pääsarjaa yhtäjaksoisesti jo syksystä 1987.

4.5.2015 Haastattelu

Bisonsin Tuukka Kotti: ”Se ottelu, jossa koitetaan laittaa sarja poikki, on kaikkein haastavin”

Bisons Loimaa on noussut parhaaseen vireeseen juuri oikeaan aikaan kevättä, kun Korisliigassa taistellaan Pantteri-patsaasta. ”Biisonit” ovat nyt pudotuspeleissä voiton päässä finaalipaikasta puhtaalla pelillä, mistä voi suurelta osin kiittää tärkeisiin otteluihin syttynyttä Tuukka Kottia.

Näytä lisää vastaavia