Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

23.10.2020 11:44 Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

Ammattilaisura vie Carl Lindbomin jo kolmanneksi kaudeksi Puolaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Lindbom kartoitteli sopimustarjouksia mm. Puolasta ja Unkarista pitkälle syksyyn ja oli jo kesällä lähellä sopimusta Stal Ostrowin kanssa, mutta tuolloin yhteisymmärrystä ei vielä syntynyt.

Lokakuussa Ostrow palasi neuvottelupöytään Lindbomin kanssa, tällä kertaa tuloksellisesti. Kahden Puolan kautensa aikana Radomille 14,8 pistettä ja 5,4 levypalloa ottelua kohden viimeistellyt Lindbom pitää sopimusta jälleen uutena kehitysaskeleena urallaan.

- Radom asetti virallisesti tavoitteensa aina pudotuspeleihin pääsemiseksi, mutta Ostrowilla on erityisesti penkin alle menneen 2019–20-kauden jälkeen pyrkimys runkosarjan neljän parhaan joukkoon ja siitä mestaruuspeleihin, ”Calle” kertoo.

- Olen syksyn mittaan katsonut Ostrowin pelejä ja miettinyt joukkueen mahdollisuuksia ja näyttää sltä, että nyt mulla olisi mahdollisuuteni lyödä itseni läpi menestykseen tähtäävässä joukkueessa.

Seurajoukkuekaudella 2018–19 Ostrow vei nimiinsä Puolan cup-mestaruuden, jonka lisäksi joukkue saavutti Puolan hopeaa keväällä 2018. Seuran ensimmäistä mestaruutta Lindbomin kanssa tavoittelevat mm. aiemmin Puolan liigan MVP:ksi valittu James Florence, Topias Palmin seuratoverina Cremonassa viime kaudella pelannut kroaattiveteraani Josip Sobin sekä vuosikaudet Euroopassa pelannut amerikkalaispelinrakentaja Taurean Green.

- Ostrowin historia Puolan liigassa on aika lyhyt ja viime kauden pettymyksen jälkeen seurajohto lähti tähän kauteen kunnollisin panostuksin. Positiivista on sekin, että mikäli maailmantilanne sen sallii, Ostrowin kanssa pääsee pelaamaan myös FIBA Europe Cupia jossain vaiheessa kautta, Lindbom hymyilee.

- Iso kiitos kuuluu myös Helsinki Seagullsille, jonka kanssa olen saanut treenata loppukesän ja syksyn aikana. Gullsien kanssa treenaamisesta on ollut iso apu kunnon ylläpitämisessä ja uskon olevani valmis, kun Puolan liigapelit taas kutsuu.

Kokemusta kotimaasta, Euroopasta ja Susijengistä  

                                                                          

Carl Lindbom aloitti pääsarjauransa vasta 16 vuoden iässä Mihailo Pavicevicin valmentamassa Espoon Hongassa kaudella 2008–09.

Edustettuaan Honkaa kevääseen 2010 Lindbom siirtyi Saksaan Frankfurt Skylinersiin Gordon Herbertin valmennettavaksi. Kaudella 2010–11 Lindbom pelasi sekä Saksan kolmosliigaa (Pro B) että Saksan Bundesliigaa. Kevätkauden 2011 lopussa Lindbom palasi loppukauden ajaksi Honkaan.

Korisliigan läpimurtonsa Lindbom teki 2011–12, jolloin hän urakoi helsinkiläiselle ToPolle 10,4 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden pronssiin päättyneellä kaudella. Korisliigan kapteenit ja päävalmentajat äänestivät keväällä 2012 Lindbomin Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

ToPosta Lindbomin tie vei Loimaa Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön kautta takaisin Helsinkiin, missä hän kuului 2014–2017 Helsinki Seagullsin avainpelaajiin.

Ulkomaan ammattilaisdebyyttinsä Lindbom teki liettualaisesa Juventus Utenassa syksyllä 2017 kahden kuukauden ajan 2,4 pisteen ja 1,4 levypallon ottelukeskiarvoin. Haettuaan vauhtia Seagullsista Lindbom siirtyi Kroatian liigan KK Osijekiin, jota hän edusti Kroatian liigassa 10,2 pisteen ja 6,1 levypallon keskiarvoin.

Viimeiset kaksi kautta Lindbom on antanut vahvoja näyttöjä Puolan liigan Radomissa. Ensimmäisellä Puolan kaudellaan Lindbom runnoi Radomille 15,5 pistettä ja 4,9 levypalloa ottelua kohden.

Lindbomin palkintokaapista löytyy kolme SM-pronssia (ToPo 2012, Bisons 2014, Seagulls 2017) sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta (Honka 2009, Pyrintö 2011).
Maajoukkueurallaan Lindbom on pelannut 71 nuorten ja 32 haastajien maaottelua sekä edustanut Suomea vuosien 2013 ja 2015 universiadeissa. Susijengissä Lindbom on pelannut 57 ottelua 2,6 pisteen keskiarvolla. Suomen EM-kisajoukkueeseen Lindbom kuului syksyllä 2017 Helsingissä ja Istanbulissa.

Henkilöt

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia