Catz eteni puhtaalla pelillä SM-finaaleihin

27.3.2011 Catz Lappeenranta kukisti välierissä Espoo Teamin otteluvoitoin 3–0 ja eteni naisten SM-sarjan finaalipeleihin. Sunnuntaisessa kamppailussa kotikentällään pelannut Catz voitti espoolaiset niukasti luvuin 68–66 (33–36). Mestaruutta puolustavalle Catzille finaalipaikka on jo viides peräkkäinen.

Reetta Piiparin Catz kurotti SM-finaaleihin viidennen kerran peräkkäin.

Anissa "Larryn tytär" Pounds oli PeKan yllätysnimi kolmannessa välierässä.

PeKan ja ToPon välieräsarjassa omaa taistoaan käyvät valmentajina toimivat veljekset Mikko Kurki (edessä, ToPo) ja Seppo Kurki (takana, PeKa). Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Catzin ja Espoo Teamin välinen välieräkohtaaminen oli äärimmäisen tasainen, ja ratkaisua saatiin jännittää loppuun saakka. Jaksovoitot menivät vuoroin emännille, vuoroin vieraille. Viimeinen jakso pelattiin tasapisteisiin 11–11. Catzin heittivät vapaaheittoviivalta Jelena Reshetko, Lisa Lee ja Reetta Piipari.

Catzin tehokkaimmat pelaajat olivat samaiset Piipari (21/1), Lee (11/16) sekä Reshetko (11/8). Espoolaisista esiin nousivat Niina Laaksonen (14/10), Laura Wilson (11/1) sekä Venlakaisa Hölttä (10/3).

Espoo Team upotti kakkoset ja vapaaheitot paremmalla prosentilla kuin Catz, joka oli puolestaan parempi kolmosissa ja levypalloissa.

- Espoo pelasi tosi hyvän matsin, mutta meillä oli kova tahto voittaa. Otimme hyvin levypalloja, ja se saattoi lopulta ratkaista. Kolmannella jaksolla meillä oli vaikea vaihe, kun Espoo näytti upottavan kaikki heittonsa. Onneksi Piipari nosti meidät kolmosillaan niskan päälle, kertasi Catzin valmentaja Mika Haakana.

- Finaaleihin lähdetään sillä asenteella, että keskitytään omaan peliin. Sillä ei ole väliä, tuleeko vastaa PeKa vai ToPo, Haakana puntaroi.

PeKa päihitti ToPon

Kotonaan Karhuvuoressa pelannut Kotkan Peli-Karhut peittosi välierävastustajansa Torpan Pojat selvällä erolla 107–77 (56–35). PeKa johtaa välieriä nyt otteluvoitoin 2–1.

Perjantaina otteluvoitot 1–1:een tasoittanut ToPo lähti kamppailuun kovalla itseluottamuksella, mikä näkyi hyvätasoisena pelaamisena koko ensimmäisen jakson. Ottelun ratkaisu nähtiin yllättäen jo toisella jaksolla, kun PeKa latoi tauluun jaksovoiton lukemin 24–8. Ottelun viimeisellä puoliskolla ToPo ei enää ollut emännille vaaraksi.

- Saimme liikkeen takaisin peliimme Linda-Lotta Lehtorannan paluun myötä. ToPo oli koko ajan askeleen jäljessä, eivätkä he saaneet meiltä vauhtia pois. Selkeän voiton jälkeen on helpompi lähteä seuraavaan otteluun, mutta täytyy muistaa, että ToPo on paha vastus Töölössä, PeKan valmentaja Seppo Kurki painotti.

Peli-Karhujen parhaina kunnostautuivat Krystal Vaughn (29/11), Shanika Freeman (23/15), Amanda Lassiter (19/7) ja yllätysnimi Anissa Pounds (19/2). Freeman ja Lassiter venyivät molemmat kuuteen syöttöön. ToPon pistenikkareita olivat totutusti D'andra Moss (23/12) ja Taru Tuukkanen (18/7).

Neljäs välieräkamppailu joukkueiden kesken pelataan torstaina 31. maaliskuuta Töölön Kisahallissa, jolloin finaalipaikka on katkolla PeKalle.

Lisätiedot: Ottelutilastot

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.