Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

10.2.2013 18:30 Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

Anni Mäkitalon Catz porhalsi toisen perättäisen kerran Suomen cupin voittoon.

Hanna Vapamaa oli Catzin ainoa yli 30 minuuttia pelannut pelaaja.

Chandrea Jones kuului taas lappeenrantalaisten tehopelaajiin.

Lappeenrannan Catz mestaruuspotretissa. Kuvat: Kai Kilappa.

Lauantain semifinaalissa Peli-Karhut yllättäneelle Huimalle ei jäänyt sunnuntaina sijaa yllätykselle, kun Mika Haakanan valmentama kissalauma nelisti parketille terävin kynsin ensi minuuteista alkaen.

 

Catz-johto nousi yli kymmenen pisteen ensi kerran vain seitsemän pelatun minuutin jälkeen, kun Hanna Vapamaa kairasi kaaren takaa tilanteeksi 20-8. Catz jatkoi löylynheittoa koko toisen jakson, ja kun eroa oli tauolla lappeenrantalaisten hyväksi 25 pistettä, oli toinen puolisko enää muodollisuus Catzin niiatessa toisen perättäisen mestaruutensa.

 

– Tämä oli ehkäpä kauden paras pelimme, ja tärkeimmässä mahdollisessa paikassa, päävalmentaja Haakana iloitsi kultamitali kaulassaan.

 

– Puolustuspään intensiteettimme oli todella korkealla tasolla läpi ottelun ja toteutimme hyvin pelitapaamme. Meillä on aiemmin tällä kaudella ollut ongelmia paikkapuolustusta vastaan, mutta nyt annoimme hyviä syöttöjä.

 

Catzille mestaruus ”talkooesityksellä”

 

Lappeenrantalaisyleisöä ilahdutti cupin mestaruudessa erityisesti tapa, jolla se tuli: Haakana antoi koko pelaajatusinalleen kosolti peliaikaa. Hanna Vapamaa (14/2) oli lappeenrantalaisten ainoa yli 30 minuuttia urakoinut pelaaja.

 

Catzin esitys olikin tasaista erinomaisuutta kautta linjan. Joukkueen kahden pisteen heitot upposivat 50% ja vapaaheitot 94% tarkkuudella, joukkue vei levypallot 42-34 ja pakotti Huiman 24 pallonmenetykseen syyllistyen itse menetykseen vain yhdeksän kertaa.

 

- Pystyimme pitämään pelin leveänä ja hyökkäsimme hyvin. Osuimme kaukaakin hieman paremmin kuin eilen. Hyvä suoritus koko joukkueelta, hymyili Catzin pelinrakentaja Anni Mäkitalo (10/1).

 

Uransa kenties parasta kautta pelaava sentteri Jelena Reshetko (22/13/4 syöttöä) kääri Catzin korkeimmat tehot. Yli kymmenen pisteen ylsivät Reshetkon, Mäkitalon ja Vapamaan lisäksi Chandrea Jones (12/7/3 syöttöä) sekä Alexandria Anderson (10/4/4 syöttöä/4 riistoa/2 blokkia).

 

– Meillä on todella paljon vaihtoehtoja hyökkäyspäässämme. Koskaan ei tiedä, kuka nousee ratkaisemaan, kehui Catzin jokapaikanhöylä Anderson omiaan.

 

– On helppo antaa tasaisesti vastuuta kaikille, kun on niin monta hyvää pelaajaa käytössä, komppasi Haakana.

 

Huimalla ei tällä kertaa yllätysvaraa


Lauantaina jymypommin Peli-Karhut-voitollaan pamauttanut Huima jäi sunnuntaina altavastaajaksi. Joukkueen päävalmentaja Mervi Nurmi nostikin hopeamitali kaulassaan hattua Catzille ja ylisti tuoreen cup-mestarin pelaajamateriaalia sekä pelivalmiutta.

 

– Peli-Karhuilta pystyimme ottamaan tehoja pois tietyiltä pelaajilta ja se riitti. Catzia vastaan sama ei onnistu, koska he pelaavat niin hyvin joukkueena, Nurmi mietti.

 

– Eilen pelasimme Peli-Karhuja vastaan käytännössä kuudella pelaajalla, jotka olivatkin tänään jo aika puhki.

 

Kaksinumeroiset pisteet äänekoskelaisista kirjauttivat Kenya Robinson (13/9) ja Jasmin Holliday (13/5), mutta molemmat jäivät kauaksi normaalitehoistaan. Lisäksi Catzin Alexandria Anderson puolusti Swayze Blackin (4/9) todella ahtaalle.

 

Cupin mestaruus oli Catzille seuran historian kolmas.

 


Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia