Curt Lindbom jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana

29.10.2011 Suomen Koripalloliiton liittokokous valitsi lauantaina Helsingissä liiton istuvan puheenjohtajan Curt Lindbomin, 68, jatkokaudelle. Valinta oli yksimielinen. Tuleva kaksivuotiskausi on espoolaisyrittäjä Lindbomille jo kolmas peräkkäinen. Hän on toiminut Koripalloliiton hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2008.

Curt Lindbom oli Koripalloliiton liittokokouksen yksimielinen valinta liiton puheenjohtajaksi. Lindbomilla käynnistyy jo kolmas puheenjohtajakausi.

Timo Elo (vas.) on toiminut liittovaltuuston puheenjohtajana niin ikään vuodesta 2008 ja tuli valituksi jatkokaudelle. Kuvassa oikealla Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén. Kuvat: Matti Koskinen.

Puheenjohtajavalinnan ohella liittokokous vahvisti toiminnan tavoitteet seuraavaksi nelivuotiskaudelle. Koripalloliitto tavoittelee harrastajamäärän kasvua, uusien peli- ja harjoitusareenaprojektien käynnistymistä sekä maajoukkueiden sijoittumista Euroopan 16 parhaan joukossa.

Lisäksi liitto haluaa varmistaa laadukkaan kehityspolun niin pelaajille, valmentajille kuin erotuomareillekin.

Puheenjohtaja Curt Lindbom katsoo toiveikkaana tulevaan.

- Lajillamme on tällä hetkellä imua, josta suuri kiitos kuuluu miesten maajoukkueelle, joka (päävalmentaja) Henrik Dettmannin johdolla teki kesällä upeaa työtä. EM-kisojen yhdeksäs sija ja joukkueen esitykset kisoissa ovat asioita, joista ei voi kuin olla ylpeä, kiitteli Lindbom.

Koripallon tulevaisuuden kannalta rohkaisevia merkkejä Lindbom näki myös muilla saroilla.

- Valmentajakoulutuksessa olemme onnistuneet saamaan aikaan selkeää kasvua panostamalla laatuun. I tason koulutuksen on käynyt parin vuoden aikana yli tuhat valmentajaa, II tason kurssimme ovat jatkuvasti täynnä ja III tason koulutuksessa hakijamäärät ovat nousseet 70 prosentilla, Lindbom iloitsi.

Tiukkana talousmiehenä tunnettu Lindbom on tyytyväinen liiton toimintaedellytyksiin.

- Neljä vuotta sitten tilanne ei ollut yhtä hyvä. Vaikka globaali ennustettavuus on ollut jo pidemmän aikaa vaikeaa, on liiton talous vakaalla ja tasapainoisella pohjalla.

Lajin kasvun edellytyksiin Lindbom listaa henkisen ”momentumin” hyödyntämisen sekä olosuhdeasioihin paneutumisen.

- Ilman pelipaikkoja on vaikea saada harrastajia lisää. Espooseen nousi mahtava esimerkki harjoitusolosuhteiden parantamisesta, kun (Tapiolan Hongan junioreiden harjoitushalli) Honkahalli valmistui. Siellä käydessä pistää ilolla merkille sen, että halli on aina täynnä. Näitä esimerkkejä tarvitsemme lisää unohtamatta tietenkään liigapaikkakuntien olosuhteiden parantamista.

- Paljon meillä on töitä, mutta tekemisessä on hyvä fiilis ja toivottavasti se näkyy jatkossakin kaikilla tasoilla, päätti Lindbom.

Liittokokouksessa valittiin myös 32-henkinen liittovaltuusto sekä sille puheenjohtaja. Valtuuston puheenjohtajana jatkaa joensuulainen Timo Elo, niin ikään kolmatta kauttaan. Liittokokous valitsi valtuustoon 27 jäsentä aluekokousten esitysten mukaisesti. Valtuuston lisäjäseniksi tulivat valituiksi Timo Virolainen, Matti Kulla, Markku Aaltovirta, Piia Hirkman ja Jorma Sinkkilä.

Koripalloliiton liittovaltuusto

Alla listaus koko liittovaltuustosta, joka kokoontuu ensimmäisen kerran marraskuun lopulla.

Eteläisen alueen edustajat

Varsinainen jäsen

Varajäsen

Antti Olkinuora

Peter Åhman

Jarkko Rönnholm

Juha Lujanen

Harri Ruoslahti

Kimmo Järvinen

Eero Nikkarinen

Jari Kantonen

Eero Neva

Juha Sihvonen

Jarmo Tukiainen

Anssi Iivonen

Tenho Ulmanen

Jukka Ihatsu

Timo Nieminen

Hannu Viitala

Tiina Sandberg

Matias Lehtinen

Kari Saarinen

Tarja Nieminen

Kimmo Järvikangas

Daniel Jansson

Teija Wessman

Pekka Rankinen

Itäisen alueen edustajat

Varsinainen jäsen

Varajäsen

Timo Elo

Matti Leskinen

Kari Viljakainen

Petri Heinonen

Jarkko Siromaa

Mikko Mervola

Kaakkoisen alueen edustajat

Varsinainen jäsen

Varajäsenet

Petri Selkee

Hannu Naumanen

Jukka Kyöstilä

Pasi Hukkanen

Pasi Honkanen

Harri Korpela

Matti Koskinen

Minna Jäkkilä

Keskisen alueen edustajat

Varsinainen jäsen

Varajäsen

Hannu Kautto

Ulla Peuhkurinen

Outi Keski-Saari 

Matti-Pekka Dahlgren

Timo Hakamaa

Riikka Väisänen

Läntisen alueen edustajat

Varsinainen jäsen

Varajäsenet

Markku Molenius

Jukka Kivistö

Roope Tähkä

Heikki Myllymäki

Ari Mäenpää

Sakke Ojala

Juho Sopanen

Saila Asumaniemi

Pekka Kalliokoski

Marko Toivola

Seppo Ruonakoski

Sakari Paloviita

Anssi Valpola

Anu Sivonen

Pohjoisen alueen edustajat

Varsinainen jäsen

Varajäsenet

Arvo H. Forsman

Martti Nieminen

Markku Annanolli

Leila Väyrynen

Iivari Pöyhtäri

Arto Alalääkkölä

Lisäjäsenet

Jäsen

Timo Virolainen

Matti Kulla

Markku Aaltovirta

Piia Hirkman

Jorma Sinkkilä

 
10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

16.3.2016 Pohjoinen alue

Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

28.4.2015 Pohjoinen alue

Susanna Vartiainen kehittämään uusia konsepteja Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliitto on palkannut Susanna Vartiaisen, 38, uusien konseptien kehityspäälliköksi. Entinen maajoukkuetason koripalloilija siirtyy Koripalloliittoon liike-elämästä, josta hänellä on vankka kokemus myynti- ja avainasiakaspäällikön tehtävistä.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

Näytä lisää vastaavia