Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

16.4.2021 13:39 Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

Awak Kuier, WNBA:n kakkosvaraus, kertoi tunnoistaan varaustilaisuuden jälkihaastattelussa. Kuva: FIBA

Torstain ja perjantain välisenä yönä tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Awak Kuier varattiin kaikkien aikojen toisena suomalaispelaajana WNBA:han. Aikaisemmin suomalaisista on varattu vain Taru Tuukkanen, joka varattiin vuoden 2001 varaustilaisuudessa 57. sijalla.

WNBA:n varaustilaisuuden jälkeen järjestettiin Q&A, jossa haastateltiin Kuieria.

Q: Minkälaiset fiilikset on olla viiden korkeimman varauksen joukossa?

AWAK KUIER: Ensinnäkin oleminen viiden korkeimman varauksen vuorossa oli yllätys, koska olen vasta 19-vuotias ja nuorin pelaaja koko varauksessa. Se oli positiivinen yllätys ja olen todella iloinen siitä.

Q: Mitä odotat ensimmäiseltä vuodeltasi WNBA:ssa?

AWAK KUIER: Odotan ehdottomasti, että kehityn pelaajana. Minulla on paljon opittavaa, joten en voi odottaa, että pääsen oppimaan uutta.

Q: Monet ihmiset (Yhdysvalloissa) eivät ole nähneet sinun pelaavan, niin ketä toista pelaajaa muistutat tai oletko käyttänyt jotain pelaajaa mallina pelillisesti?

AWAK KUIER: Ehdottomasti Candace Parker, koska hän on monipuolinen, mutta miesten NBA:ssa KD (Kevin Durant) on pelaaja, josta todella tykkään ja olen koittanut napata muutaman jutun. Hän on todella monipuolinen ja sellainen pelaaja minä haluan olla.

Q: Pystyt pelaamaan kolmos-, nelos ja vitospaikkaa, mutta mikä näistä pelipaikoista on kaikkein luontaisin sinulle? Onko sinulla lempipelipaikkaa?

AWAK KUIER: Sanoisin, että nelospaikka on suosikkini. Silloin voin hyökätä myös kolmen pisteen kaarelta, mutta pystyn myös pelaamaan selkä kohti koria. Nelospaikka on suosikkini noista kolmesta.

Q: Miten näet, että sopeudut Dallas Wingsin päävalmentaja Vickie Johnsonin systeemiin?

AWAK KUIER: Hän on puolustukseen painottunut valmentaja, joten näen, että minun pitää panostaa puolustukseen ja katsoa sen jälkeen, mitä tapahtuu hyökkäyksessä. Tykkään puolustaa, joten näen, että sopeudun hyvin.

Q: Joukkueella on Satou Sabally ja Arike Ogunbowale sekä monta ensimmäisen kierroksen varausta tältä vuodelta. Oletko innoissasi, että pääset pelaamaan monen nuoren pelaajan kanssa ja siitä, mihin joukkue on kehittymässä?

AWAK KUIER: Ehdottomasti. Mielestäni Dallas on kasvamassa erinomaiseksi joukkueeksi ja meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia. On uskomatonta, että pääsen pelaamaan heidän kanssaan ja oppimaan heiltä, joten olen todella innoissani.

Q: Mainitsit monipuolisuudestasi aiemmin. Mitkä pelilliset taitosi kääntyvät mielestäsi parhaiten WNBA:han ja mitkä ovat kehityskohteita?

AWAK KUIER: Olen ehdottomasti erittäin urheilullinen ja nopea pituuteeni ja pelipaikkaani nähden. Se, että pystyn tekemään vähän kaikkea, tulee varmasti auttamaan minua. Minun pitää parantaa fyysisyyttäni. Se on jotain, minkä kanssa minulla on ollut ongelmia, joten se on asia, jossa haluan tulla paremmaksi.

Lähde: WNBA Draft 2021 Transcript – Awak Kuier

Henkilöt

 
15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

Näytä lisää vastaavia