Daniel Jansson pitää joukkueensa jalat maassa – Aatu Kivimäki hyvistä asetelmista kauteen

1.10.2022 14:05 Saksan ProA:n sarjakausi käynnistyy viikonloppuna ja viime kaudella sensaatiomaisesti pelannut Tigers Tübingen lähtee taas päävalmentaja Daniel Janssonin ja takamies Aatu Kivimäen johdolla hakemaan menestystä.

Daniel Jansson aloittaa kolmannen kautensa Tigers Tübingenin päävalmentajana. (Kuva: Dennis Duddek/Nina Sander)

Kivimäki pelasi ensimmäisen kautensa Tigersissa ja kuului heti Janssonin luottomiehiin ansaitsen myös jatkosopimuksen täksi kaudeksi. Sähäkkä työmyyrä nautti suurta vastuuta, mutta kauden viimeiset pelit jäivät väliin alaraajavamman vuoksi. Uuteen kauteen hän pääsee lähtemään täydessä iskussa.

- Kesällä kuntoutettiin jalkaa ja nyt se on kunnossa. Ihan hirveästi ei tullut kesällä koripalloa pelattua, mutta nyt olen harjoituskaudella normaalissa treenikunnossa ja päässyt mukaan, Kivimäki avaa tilannettaan.

Kauteen valmistautumista helpottaa myös se, että kaikki on Kivimäelle tuttua jo viime kaudesta.

- Se vie vähän sitä alkujännitystä pois ja joukkueessa jatkaa paljon tuttuja. Oli mukava palata taas tänne harjoituksiin.

Tigersin viime kausi oli menestys, joka yllätti niin sarjaa seuraavat kuin seuran itsensäkin. Tigers voitti runkosarjan ja eteni pudotuspeleissä finaaliin, joka olisi oikeuttanut nousuun Bundesliigaan, mutta seuralla ei ollut taloudellisia edellytyksiä hakea paikkaa Bundesliigassa.

Janssonin mukaan viime kauden menestys ei tuo paineita joukkueelle, mutta taustajoukkoihin se pisti säpinää.

- Viime kausi laittoi isoimmat paineet markkinoinnin ja hallituksen suuntaan ja rakennamme seuraa Bundesliigaa kohti. Jos kauden aikana on sellainen tilanne, että pudotuspelit häämöttävät, niin tulemme anomaan lisenssiä Bundesliigaan. Se on sitten eri asia saammeko me tarpeeksi siihen kolmen miljoonaan, joka Bundesliigaan vaaditaan, mutta ainakin sen eteen tehdään töitä, kauden päätteeksi ProA:n parhaaksi päävalmentajaksi valittu Jansson valottaa.

Kivimäen mukaan joukkue ei lähde jollain revanssimielellä tulevaan kauteen, vaan nousu tulee jos on tullakseen.

- En tiedä tuoko se jotain erityistä nälkää. Totta kai halua haluamme voittaa ja menestyä, ja kun sitä on kerran tehnyt, niin nälkä kasvaa.

- Voimme itse vain vaikuttaa niihin asioihin kentällä ja voittaa pelejä. En ole niin perillä näistä tausta-asioista, vaan yritän vain tehdä parhaani kentällä, Kivimäki toteaa.

Kivimäen lisäksi viime kauden joukkueesta jatkaa kahdeksan muuta pelaajaa. Pelaajatilanne onkin päävalmentaja Janssonille mieluisa.

- Se helpottaa tosi paljon, ettei tarvitse lähteä rakentamaan kaikkea heti alusta, vaan pystymme rakentamaan edellisen päälle. Meillä on neljä uutta pelaajaa mukana ja he ovat fiksuja, hyviä kavereita. Kaikkiaan aika helppo kesä tähän mennessä siinä mielessä.

Jalat tiukasti maassa kauteen

Jatkuvuus on tärkeä, kun joukkueen pelitapaa kehitetään edellisvuoden menestyksen pohjalle. Jansson kuitenkin korostaa, ettei viime kauden menestys automaattisesti takaa menestystä tänä vuonna.

- On täytynyt pitää vähän ihmisistä kiinni, ettei lähde mopo keulimaan. Voitimme runkosarjan ja pääsimme finaaliin, mutta mukaan mahtui myös paljon sattumia. Ei se ollut ihan niin mustavalkoinen totuus. Pitää ymmärtää, että kauteen lähdetään taas 0-0 taulussa. Meillä on vieläkin nuorempi joukkue kuin viime vuonna ja voimme olla taas hyviä. Meillä on suuri haaste korvata Ryan Mikesell, joka oli viime kaudella sarjan paras pelaaja, analysoi Jansson.

- ProA on taas vahva sarja ja vaikka meillä on kilpailukykyinen joukkue, niin on turha alkaa suunnittelemaan mitään pudotuspelejä tai asioita sen pidemmälle. Tässä on pitkä matka enkä listaisi meitä edes ennakkosuosikkien joukkoon, toppuuttelee Jansson.

Janssonin linjana on ollut kehittää nuoria pelaajia eikä hyväksi todettua kaavaa ole muutettu. Täksi kaudeksi Tigers hankki 25-vuotiaan Zachary Seljaasin sekä muun muassa Joventut Badalonaa edustaneen 20-vuotiaan latvialaispelaaja Kriss Helmanisin.

- Meille tuli pieni ikkuna saada Helmanis joukkueeseen eikä sitä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Se, että pystymme saamaan pelaajan Badalonasta on myös viesti jonka haluamme lähettää eteenpäin, iloitsee Jansson.

Kivimäki pyrkii kehittymään henkilökohtaisella tasolla ja sitten auttaa joukkuettaan parhaalla mahdollisella tavalla.

- Tavoitteena on pysyä terveenä ja sitten jatkaa kehitystä pelaajana. Yritän treenata ja pelata hyvin sekä kehittyä päivä päivältä paremmaksi pelaajaksi.

 
19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

1.10.2022 18:26 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo päävalmentajina Bundesliigassa – ”Onhan tämä aika harvinaista”

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella mielenkiintoinen suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun veljekset Tuomas ja Joonas Iisalo ovat vastakkaisilla puolilla. Tuomas jatkaa Bonnin päävalmentajana, kun taas Joonas sai pestin MLP Academics Heidelbergin käskijänä.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

21.9.2022 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin valmentama Swans Gmunden taistelee paikasta Mestarien liigaan

Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan tällä viikolla. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jahtaa paikkaa lohkovaiheessa Belgradissa pelattavasta karsintalohkosta.

30.6.2022 14:19 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Jansson ei jäänyt harmittelemaan nousun kariutumista – ”Se oli tiedossa jo kesällä”

Daniel Jansson ja Hussain Dassouki valmensivat Tigers Tübingenin upeasti Saksan ProA:n finaaliin vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Finaalipaikka olisi oikeuttanut nousuun Bundesliigaan, mutta seura ei ollut vielä siihen valmis eikä hakenut lisenssiä.

29.6.2022 15:54 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo johdattivat Bonnin sensaatiomaiseen kauteen

Tuomas ja Joonas Iisalo nostivat ensin Merlins Crailsheim Saksan Bundesliigan hänniltä pudotuspelijoukkueeksi, ja tällä kaudella he luotsasivat viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Bonnin runkosarjan kakkoseksi ja välieriin saakka. Tuomas Iisalo valittiinkin Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

28.6.2022 21:18 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybov selviytyi kaudesta voittajana finaalitappiosta huolimatta

Viime kaudella Swans Gmundenin Itävallan mestariksi yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa johdattanut Anton Mirolybov kävi elämänsä suurinta taistelua tällä kaudella, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Vaikka Swans hävisi Itävallan liigan finaalisarjassa Wienille, oli vuosi Mirolyboville henkilökohtaisesti vaikeuksien kautta voitto.

26.6.2022 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäellä vakuuttava kausi Saksassa – ”Ihan plussan puolelle meni”

Aatu Kivimäki siirtyi viime kaudella Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin joukkueeseen. Kivimäki otti heti isoa roolia Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa ja sopeutui hyvin Saksan pelikentille.

25.6.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi ammensi kokemusta Belgiasta – ”Kyllä siinä kaikenlaista oppi”

Seagullsin kanssa sopimuksen tehnyt Okko Järvi pelasi menneen kauden belgialaisen Phoenix Brysselin joukkueessa. Kausi oli kuitenkin Järvelle vaikea, mutta samalla opettavainen.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

Näytä lisää vastaavia