Danny Jansson Saksan NBBL:n vuoden valmentaja

19.5.2016 Suomalainen valmentajaosaaminen sai kunnianosoituksen Saksassa, kun Danny Jansson, 36, valittiin Saksan NBBL:n (U19) vuoden valmentajaksi. Suomen nuorisomaajoukkueistakin tuttu Jansson on valmentanut kaksi kautta ratiopharm Ulmin akatemiajoukkuetta, joka pelaa tulevana viikonloppuna NBBL:n Final Fourissa.

Danny Jansson valittiin Saksan NBBL:n (U19) vuoden valmentajaksi. Kuva: BBU ‘01


Jansson siirtyi kesällä 2014 Saksaan valmentamaan Bundesliigaa ja Eurocupia pelaavan ratiopharm Ulmin akatemiajoukkuetta. Ennen siirtymistään Saksaan Jansson tunnettiin sekä PuHun junioritoiminnasta että Suomen nuorisomaajoukkueiden valmennuksesta.
 

- Hieno palkinto erityisesti sen vuoksi, että se on muiden valmentajien äänestämä. Takana on pitkä kausi ja pudotuspelit. Viikonlopun Final Fourin ensimmäinen ottelu on Bambergia vastaan, joka ei ole sieltä helpoimmasta päästä, Jansson kertoo.
 

Ulmin akatemiajoukkue on ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana NBBL:n Final Fourissa. Tänä viikonloppuna Ulmissa pelattava Final Four -tapahtuma on Saksassa merkittävän iso koripallotapahtuma, johon on myyty ennakkoon jo 2000 lippua.
 

- Ensisijainen tavoite meidän junioriakatemialla on kasvattaa Bundesliiga-pelaajia. NBBL ja kakkosjoukkueemme ProB:ssä ovat osa tätä yhtälöä. Tällä kaudella kolme pelaajaa on tehnyt debyyttinsä Bundesliigassa. Se on tämän projektin mittari, vaikka haluamme tietenkin menestyä myös NBBL:ssä ja ProB:ssä.
 

Jansson on aikaisemmin tällä kaudella valittu NBBL:n All Star -valmentajaksi sekä Jordan Brand Classic -leirille Zagrebiin.

Henkilöt

 
28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

Näytä lisää vastaavia